Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio: 410 koní bez střechy míří do Ženevy

Michal Fokt
Diskuze (0)
Alpina oznámila, že na ženevském autosalonu oficiálně představí vůz B4 Bi-Turbo Cabrio, odvozený od kabrioletu BMW řady 4.

Bavorská Alpina si po odskočení do Japonska s kupé B4 Bi-Turbo opět zvolila ženevský autosalon jako místo světové premiéry nového modelu. Tentokrát jde o vůz B4 Bi-Turbo Cabrio, tedy přepracovaný kabriolet BMW řady 4. K dispozici máme první teaserovou fotografii, ukazující čtyřkový kabriolet v charakteristickém modrém laku, s decentním bodykitem, čtyřmi koncovkami výfuku a typickými velkými alpiňáckými 20" koly.

Alpina už prozradila, že řadový třílitrový šestiválec se dvěma turbodmychadly bude naladěný na 410 koní (301 kW) v intervalu 5500-6250/min a poskytne zadním kolům točivý moment 600 N.m v rozmezí 3000-4000 otáček, což není pochopitelně žádné překvapení. Tak snad bude zajímavá alespoň informace, že takto potentní kabriolet zvládne za pomoci osmistupňového automatu zrychlení z nuly na 100 km/h za 4,5 s, tedy o 0,3 s pomaleji, než kupé.

Maximální rychlost překročí velmi těsně magickou třístovku a vlasy vám tedy může čechrat uragán o rychlosti až 301 km/h, což je o 4 km/h méně, než u B4. Premiéra v Ženevě tedy bude, při znalosti vzhledu kupé B4 už víceméně pouze formalita, pokud tedy nepočítáme kompletní zveřejnění technických dat a ceny, v jejímž případě se zatím spekuluje o hranici 74.800 euro.

Michal Fokt
Diskuze (0)