Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Racing tasí zbraň: DBR9 GT

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Sportovní stáj Aston Martin Racing představila v Gaydonu vybrané společnosti sportovní speciál DBR9 GT, kterým se nóbl značka vrátí na závodní tratě v sezóně 2005.

Minulý týden si nové sportovní náčiní Aston Martinu odbylo statickou premiéru před vybranou společností, v sídle firmy v britském Gaydonu. Intenzivní testování má připravit DBR9 na ostré souboje ve vytrvalostních závodech, které zahájí dvanáctihodinovka v Sebringu na Floridě, příští rok v březnu.

V USA pojedou na jaře dva vozy, potom se tým přesune zpět do Evropy, kde se bude připravovat na vrchol sezony čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Tam by Aston rád zaznamenal stejné úspěchy jako v roce 1959 Carol Shelby a Roy Salvadori s modelem DB1. Nový speciál pojede v obdobném barevném provedení s tradiční zelenou barvou British Racing Green a žlutým lemováním mřížky chladiče a bočních oken.

Aston Martin Racing postaví 12 továrních vozů, které pojedou ve třech týmech v hlavních závodech vozů GT. Omezená série dvaceti DRB9 bude vyrobena pro soukromé týmy nebo sběratele.

DBR9 GT je postaven na bázi nového Astonu DB9, ale změny se dotkly mnoha komponent. Nýtovaný hliníkový skelet karosérie je shodný se silniční verzí, přibyly nové díly karosérie z uhlíkového kompozitu. Celohliníkový dvanáctiválec má shodný blok a hlavy motoru, pro závodní účely je ale vyladěn až k hranici 441 kW. točivý moment má dosahovat více než 700 Nm.

Hliníkový podvozek má některé nové komponenty, novou geometrii a keramické brzdy. Původní převodovku nahradila sekvenční šestistupňová závodní převodovka uložená u zadní nápravy. Pohotovostní hmotnost je provedenými modifikacemi snížena na 1100 kg.





komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Ondřej Láník
Diskuze (3)