Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A4 Avant vykresleno dle špionáží: Půjde o rozlučku se spalovacími motory?

Jan Zajíc
Diskuze (124)

V roce 2025 chtějí čtyři kruhy uvést na trh poslední model se spalovacím motorem. Novou generaci tak jako jedno z posledních stihne Audi A4.

Výše zmíněná informace nutně neznamená, že od roku 2025 už nekoupíte žádný vůz Audi se spalovacím motorem. Od té chvíle však již nebude představen ani jeden nový a postupně se budeme loučit s těmi zbývajícími. Nahrazovat je samozřejmě budou, chvilka napětí… elektromobily.

Příjezd ve zcela nové generaci tak ještě stihne Audi A4 včetně praktičtějšího provedení kombi, tedy Avant. Internetem už koluje hrstka špionážních snímků, na jejichž základech jsme si od kolegy a grafika Honzy Lušovského nechali načrtnout možnou podobu sériového vozu. Na výsledek se můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Video se připravuje ...

Změny zahrnují třeba uhlazenou příď, které zůstává výrazná maska single frame, avšak nyní již bez úzké linky mezi světlomety. Světelná technika pak využívá pokročilou diodovou technologii vpředu i vzadu. Na zadní straně očekáváme vodorovné spojení svítilen prostřednictvím svítícího pásku, jako je tomu u větších modelů značky.

Sedan se na špionážních fotografiích zatím neobjevil, s jeho příjezdem se však počítá. Nové Audi A4 by se mělo představit koncem letošního roku, první kusy na našich cestách očekáváme počátkem toho příštího. Vedoucí technického vývoje Oliver Hoffman se již dříve nechal slyšet, že A4 dostane „dosud nejlepší spalovací motory Audi“, které doplní více elektrifikovaných variant. V září 2019 lidé z Ingolstadtu naznačili, že příští RS4 Avant bude plug-in hybrid. Na detaily si ale ještě musíme počkat.

Jan Zajíc
Diskuze (124)

Doporučujeme

Avatar - Emel
27. 1. 2022 15:37
Re: Plánuje se plánuje
Kdybys hnul zadkem, tak jsou to 2h a 2h... ale nemůžeš, protože bys nedojel :-D ;-)
Obecně ta hranice je u cesty na otočku cca. těch 180km+, tam se dostaneš na hranu bezpečnýho dojezdu... a to mi jako extrém nepřijde.
27. 1. 2022 10:05
Re: Plánuje se plánuje
Jasné, sám ale vidíš, že se jedná spíš o extrém. Jet 3 hodiny tam a 3 hodiny zpět si zalyžovat je dost i z mého pohledu a to mám lyžování fakt rád.)

Rezervovat to nejde. Tohle jsou věci co se teprve budou muset řešit. A myslím si, že to nebude na úrovni aktivní rezervace, ale že auto si to "dohodne" samo podle cesty kam jedu .)
Avatar - Emel
27. 1. 2022 09:20
Re: Plánuje se plánuje
Jasně, nebylo cílem najít nějakou konkrétní trasu, jen říct, že ty problémy s dojezdem se zdaleka netýkají jen té klasiky Pha-Ova, ale můžeš na tu hranici "cinknout" i na kratších trasách v rámci ČR.

Rezervace - jde to vůbec rezervovat? Pokud bych vyjížděl... z toho Berouna :-)... a viděl, že třebas i jsou v Jánkách tři volný stojany... dokážu si ho bloknout tak, že tam nikdo jinej auto nedá než přijedu?
26. 1. 2022 20:06
Re: To bude muset být veliká švanda
Na letisti se mi libilo BMW.

Audi jsem taky projel a nejak me nenadchlo.
26. 1. 2022 18:34
Re: Plánuje se plánuje
Tak záleží přesně odkud jedeš, podle toho asi vychází čas.
O tom se dohodavat nebudu.)

Ze zkušenosti vím, že dojezd není zas takový problém. Dokonce ani čas nabíjení není takový problém.
Co je problém je, že na to není pořádně připraveno to podhoubí. Není stále pořádná aplikace kde by bylo vidět nabíječky, obsazenost, možnost rezervace a tak. Přijedeš někam kde má být nabíječka ahledáš to tam v podzemních garážích protože nikde není cedulka atd.
To jsou ty špatné zkušenosti.