Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi, BMW a Mercedes používají ve svých vozech asfalt

David Bureš
Diskuze (48)
Někteří čínští řidiči si stěžovali na nepříjemný odér ve svých autech. Zdejší úřady zjistily, že za to mohou asfaltové díly.

Čínská správa vadných výrobků začala vyšetřovat vozy některých automobilek, ve kterých našla prvky vyrobené z živice, tedy formy asfaltu. Mezi vyšetřované automobily patří i ty z dílny značek německé prémiové trojky – Audi, BMW a Mercedes-Benzu.

Vyšetřovány jsou v současnosti automobily vyrobené v Číně, v případě trojice prémiových značek se tedy jedná o auta vyrobená v továrnách Beijing Benz Automotive, BMW Brilliance Automotive a FAW-Volkswagen Audi.

Živice neboli bitumen byla nalezena v tlumících deskách, měla tak snižovat hluk a vibrace automobilu. Hlavním problémem tohoto materiálu je fakt, že jeho výpary obsahují některé karcinogenní látky. Právě stížnosti zákazníků na podivný zápach zahájily celé vyšetřování.

Vyšetřované automobilky mají prozkoumat své operace a poskytnout čínským úřadům nutné technické zprávy. Správa vadných výrobků mezitím bude zjišťovat, zda použité materiály splňují ekologické normy.

Jeden z prodejců vozů Mercedes-Benz deníku China Daily uvedl, že použité materiály jsou odlišné od asfaltu používaného při tvorbě silnic. Dealer dále tvrdí, že se jedná o bezpečný materiál, který je v automobilovém průmyslu běžně používán.

Ve stejném duchu zareagovala i sama stuttgartská automobilka, která vydala prohlášení, v němž zákazníky ujišťuje, že ve svých vozech nepoužívá žádné nebezpečné materiály. Audi a BMW zatím začátek vyšetřování nekomentovaly.

Správa vadných výrobků nyní vyzývá majitele aut, aby se podívali pod koberečky svých aut, zda tam nenajdou živec. Pokud jej objeví, mají to hned nahlásit.

Samotné automobilky může čekat pokuta, a to za předpokladu, že bude použitý materiál označen za škodlivý. V takovém případě se potrestaní výrobci budou muset připravit i na rozsáhlou svolávací akci svých aut.

David Bureš
Diskuze (48)
Avatar - white label
5. 4. 2013 18:48
Re: Prémie
Jak tě tu čtu, tak začínám s podobnými ultrafuns Hondy soucítit, život s těžkým komplexem vůči předražené, nekvalitní a přitom nepochopitelně úspěšné D3, musí být opravdu velmi těžký... >:-[]
5. 4. 2013 18:23
Re: Prémie
Momentálne som v štádiu nákupu nového auta, asi 15 v poradí - to iba aby o mne niekto nevyhlasoval že jazdím max na fábii. Rozhodujem sa medzi tromi autami - Acura TSX, BMW328 xDrive a Jeepom Grand Cherokee - toho preferuje manželka ako náhradu za súčastného, ktorý je aj tu na macz. Acura drží svoj štandard kvality za rozumné prachy, jednu mám doma už dva roky a pohoda. Nové bmw ma potešilo dizajnom, po skúšobnej jazde však moje nadšenie opadlo. Iba v skratke - sedačky v základe (ten základ je za 44 tis USD) sú tak rovné ako v autobuse MHD, doteraz som z toho v šoku. Volant, tam som neveril vlastným očiam a dlaniam - tenší volant som zažil snáď vo favorite pred 20 rokmi a to mi díler tvrdil že je hrubší ako predchádzajúca generácia. Motor - vnútorný hluk porovnateľný s akýmkoľvek autom, zrýchlenie papierové 5.9 na sto, no pocitovo to bolo dosť pomalé - 8 st. automat neustále radí a to možno trochu spomaľuje. Štart/stop systém treba pred jazdou neustále vypínať a nedá sa trvale vypnúť. Podvozok je naozaj kvalitný, tam je cítiť rozdiel medzi acurou, no nieje zas tak veľky aby to stálo 15 tisíc viac. A to v úplnom a totálnom základe za 38 tisíc plus DPH nieje ani koža ale obyčajná koženka. A potom sa čudujú že predaje nejdú. Za tie peniaze ? Neviem ako vy, ale ja som očakával prémiu a toto je dosť veľké sklamanie. Normálne vybavené auto(v dodatku malé auto) za cenu 50 tisíc ? C'mon.

Avatar - KubikCv
4. 4. 2013 21:27
Re: Kvízová otázka za 100 bodov
prosímě..kdysi se v interiérech používal plech,dřevo a kůže nebo koženka.Časem "moderní" polyuretan,guma a jednoduchý plast..to bylo vše....
paradoxně ekologická likvidace aut starších (70-80léta) je levnější a ekologičtější než likvidovat měkčené plasty
4. 4. 2013 20:05
Re: Prémie
K čemu tolik? 8HP ZF má tři spojky a dvě brzdy (což mimo jiné stojí za její účinností). ;-)
4. 4. 2013 19:56
Re: Objav Ameriky
Nebo jsou prostě a jednoduše verze pro čínský trh ošizené. Pokud vím, i USA někdy dostávají speciální verze německé prémie (a teď nemluvím o jiném osvětlení).