Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hvězdy výstavy Auta na náplavce 2021: Audi Q4 e-tron ukáže verzi Sportback

David Bureš
Diskuze (8)

Zákazníci SUV kupé milují. I proto Audi Q4 e-tron na trh přichází i ve verzi Sportback. Čeští zákazníci si ji poprvé prohlédnou na výstavě Auta na náplavce 2021.

Výstava Auta na náplavce 2021 je již za rohem, startuje už tento čtvrtek 26. srpna. Mezi 26 prezentovanými značkami přitom nebude chybět ani Audi, které podobně jako další výrobci ukáže zástupce své elektrické řady. Českou premiéru si na náplavce odbude Audi Q4 e-tron Sportback.

Audi Q4 e-tron Sportback na trh přichází jako druhá karosářská verze tohoto kompaktního elektrického modelu. Ta se liší jinak řešenou, sportovněji tvarovanou zádí, která přispívá k lepší aerodynamice než u výchozího modelu, což ve výsledku pomáhá dojezdu. Navzdory sportovnější siluetě má Sportback také o 15 litrů objemnější zavazadelník, s udávanou hodnotou 535 litrů.

Velikostně vůz s délkou 4.588 mm a rozvorem 2.764 mm spadá někam mezi řady Q3 a Q5. Základem je platforma MEB vyhrazená elektromobilům, sdílená s Volkswagenem ID.4 a Škodou Enyaq iV. Právě koncernoví sourozenci se kupé verze teprve dočkají.

Letošní ročník výstavy Auta na náplavce startují už tento čtvrtek, 26. srpna, a to konkrétně v 16:00. Akce se jako již tradičně koná na obou pražských březích Vltavy, na náplavkách mezi Palackého a Železničním mostem. Vstupné je zdarma, a to včetně bohatého doprovodného programu čítajícího večerní koncerty (Ewa Farna, Debbi nebo Monkey Business) nebo besedy s celebritami.

Letos poprvé si pak bude možné vybrané vozy vyzkoušet i během jízdy. Celkem se na akci budou prezentovat automobily 26 značek, hned 18 z nich tu oslaví českou premiéru, Škoda Fabia se pak představí ve světové premiéře

David Bureš
Diskuze (8)

Doporučujeme

25. 8. 2021 19:08
Re: Sportback - Back to The Future
Viz poslední věta na konci mého výše uvedeného příspěvku. :-)
Avatar - Midlosek
25. 8. 2021 13:34
Nemůžu si pomoct.
Ošklivé a zbytečné auto. A tentokrát to nepíšu především kvůli použitému pohonu toho auta. Zejména ta zadní partie, to je tak trochu Korejcův vlhký sen...
Avatar - Ozzman
25. 8. 2021 13:07
Re: Sportback - Back to The Future
Donvito by s tebou nesouhlasil :D
Avatar - iudex
25. 8. 2021 12:54
Re: Sportback - Back to The Future
Petře, si to Ty? Žeby po dlhej dobe návrat? Každopádne pekné. :yes:
25. 8. 2021 12:09
Re: Sportback - Back to The Future
Kardinální problém všech zkratowozů (kromě jejich nepraktičnosti a šílené ceny) je právě v tom, že to chvění v srdeční oblasti všech milovníků aut pràvě nedovedou vyvolat. Už z principu to u přibližovadel se sterilním elektropohinem není možné. Krásné benzínové odpoledne, aneb "Elektrofašisti všech zemí, polibte si..." :-)