Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy MAN a cestování s lyžařským vybavením

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus v rámci svého programu ProfiDrive nabízí rady řidičům, dopravcům, cestovním kancelářím i pasažérům ohledně cestování s lyžařským vybavením.

Prakticky každou zimu míří na hory statisíce milovníků zimních sportů a mnozí z nich cestují autobusy, aby si mohli užít svou zimní dovolenou nebo jen pouhý víkendový výlet na zasněžené sjezdovky i trasy pro běžkaře.

Cílem programu ProfiDrive společnosti MAN Truck & Bus v souvislosti s dopravou cestujících a jejich lyžařského vybavení jsou především rady, které mají zvýšit jejich bezpečnost a komfort.

Rolf Lechner, instruktor MAN ProfiDrive, připomíná, že je velmi důležité, aby lyže, snowboardy, lyžařské boty a helmy byly v autobuse přepravovaný způsobem, který zajistí, že tyto předměty neohrozí cestující v případě prudkého brzdění nebo změny směru jízdy.

Pro zajištění co nejvyšší bezpečnosti přepravy cestujících a jejich vybavení jsou v případě autobusů ideální přídavné boxy umístěné na zádi vozidel, v nichž mají být v ochranných obalech umístěny pouze lyže s hůlkami a snowboardy.

Tašky, v nichž mají cestující uloženy lyžařské boty, přilby a další vybavení pak mají být vždy umístěny v zavazadlovém prostoru. Ten má být v ideálním případě zcela zaplněn, aby se v něm zavazadla nemohla při změnách směru jízdy, akceleraci či brzdění samovolně přemísťovat a způsobit poškození vybavení v nich uložených nebo dokonce samotného autobusu.

Rolf Lechner pak v souvislosti s bezpečností cestujících dále připomíná, že v poličkách nad sedadly nemají být rozhodně uloženy těžké a tvrdé předměty, což platí i uličce mezi sedadly, v níž se mohou rovněž samovolně pohybovat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)