Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Proceed Concept: Zmenšený Stinger je vize nového Cee’du

David Bureš
Diskuze (29)
Třetí generace modelu Cee’d se blíží. Už na letošním frankfurtském autosalonu se představí ve formě konceptu, a to s netradiční karoserií.

Letošní ročník frankfurtského autosalonu startuje již příští úterý, a tak automobilky ještě narychlo odhalují novinky, na které se můžeme těšit. Kia již dříve dala najevo, že ve Frankfurtu bude prezentovat koncept nového Cee’du. A nyní ho odhalila v celé své kráse!

A nutno podotknout, že je to opravdový krasavec. Agresivně pojatá příď s úzkou maskou chladiče, tzv. tygřím nosem, se podobá modelu Stinger, nejvíce však zaujme silueta. Kdo by čekal tvary typického hatchbacku nebo kombíku, bude šokován. Kia Proceed Concept (skutečně Proceed a ne Pro_cee'd jako u sériového auta) je se svojí nízkou siluetou fastback, nebo jak říká sama automobilka, „prodloužený hot hatch.“

„Jelikož mnozí evropští zákazníci dnes hledají výkonnou alternativu k třídveřovým hot hatchům, začali jsme přemýšlet o tom, jaký by v budoucnu mohl být halo model rodiny Cee’d,“ odhaluje detaily vzniku netradiční koncepce Gregory Guillaume, šéfdesignér evropské divize automobilky Kia.

V tuto chvíli je fastback jen konceptem, automobilka ale zároveň přiznává, že je vizí potenciálního člena budoucí generace řady Cee’d. „Proceed Concept představuje odvážnou představu toho, jak může být živá duše Pro_cee'du reinkarnována a revitalizována pro novou generaci řidičů hledajících silné auto,“ říká Guillaume.

Vedle neobvyklé siluety zaujme také osvětlení. Koncept představuje prvek Luminline, neboli podsvícený profil prosklení, který vítá řidiče při příchodu k vozu. Zvláštní světelný podpis tak zdůrazňuje tvar karoserie.

Více se o Proceedu Concept dozvíme již v úterý 12. září, kdy bude na letošním IAA oficiálně představen. Už nyní však odhadujeme, že tohle auto bude ke stánku Kie lákat hodně návštěvníků výstavy. Vedle něj se korejská značka ve Frankfurtu pochlubí novým malým SUV Stonic, modernizovaným Sorentem nebo miniautem Picanto v netradiční terénní verzi.

David Bureš
Diskuze (29)
Avatar - petr164
17. 9. 2017 11:46
Potlesk
Sice nevím jistě, zda to má na svědomí Peter Schryer, ale ať už to zpracoval kdodkoli, znamená to jediné - zadní pohon a čistý proporčně vyvážený design a přitom poutavý styling. Všimli jste si té nízké přídě, která jde proti idiotskému diktátu údajné bezpěčnosti chodců při nárazu? Pokud se Evropa nevzpamatuje, tak do pěti let se budeme jezdit učit do Asie.
8. 9. 2017 18:58
Hezke, ale
Pokud bych chtel prakticke auto pro rodinu, nenalozim do nej detske hriste jako do kombiku a pokud bych chtel pohodlne auto, ktere nacpu vecer ve meste do male mezery, neni to tak kratke jako hatch. Takze za mne je to prakticnosti alternativa pro lidi kupujici sedan, ale tem se musi libit profil kupe ;-)
Ale chapy, prakticnost se u takove Panamery take neresi... no uvidime jak u Ceeedu
Avatar - wakantanka
8. 9. 2017 14:13
Re: Nádhera
Ja tomu neverim ze taketo nieco podobne pride do serie. Staci mrknut na novu i30 nahodit na nu markanty Kie a je vymalovano. :-) Ale ob generaciu to moze byt real.
Avatar - Emel
8. 9. 2017 08:41
Re: Nádhera
Přijde klasická očesávačka... 16" kola místo 20", tím se rázem trošku komplikují ty "svalnaté boky", protože to by na 16" vypadalo směšně. Ale třeba ten předek by mohl z větší části zůstat.

Kia evropský design umí. :yes:
Avatar - removed
7. 9. 2017 14:50
Re: KPC a Celica liftback 1979
Ale jo, vždyť nakonec trochu jo... vlastně se v designu až tak mnoho nemění, občas přibude nějaká ta vlnka, občas z krabice uděláš ještě větší krabici... občas karoserie vypadá jak čípek do pr....le (viz Ford EcoSport)... a občas se to staré ukáže jako nejdůmyslnější řešení...