Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ve Frankfurtu představila Karoq. Stále má však tajemství!

Stanislav Kolman
Diskuze (63)
Mladoboleslavská automobilka na frankfurtském autosalonu vystavuje nového člena SUV rodiny. Následník Yetiho dostane zajímavé novinky, základní cena je však i nadále tajemstvím.

Škoda Karoq je novým členem rozrůstající se rodiny SUV mladoboleslavské značky, kterou již tvoří velký Kodiaq. Kompaktnější sourozenec byl hrstce novinářů již představen na akci ve Stockholmu, světová výstavní premiéra je však připravena až nyní pro Frankfurt.

A Škodovka se do toho opřela. Karoq je totiž jedním z hlavních exponátů jejího stánku, tudíž jej přivezla hned v několika barevných provedeních. A musím říct, že po první osobní zkušenosti mám z vozu velmi dobrý pocit. Už sesterská Ateca je sympatické auto a Karoq rozhodně nezůstává pozadu. Z prvních fotografií jsem byl trochu rozpačitý z designu zádě, zejména „oseknutých“ zadních světlometů. Stejné to bylo i při prvním setkání, avšak stačí vůz párkrát obejít a člověk si rychle zvykne.

Horkou novinkou, kterou automobilka ve Frankfurtu taktéž prezentuje poprvé, jsou digitální budíky. Karoq tuto inovaci dostane jako první model v nabídce značky. Budíky lze uspořádat ve čtyřech různých variantách, údaje o rychlosti a otáčkách lze snadno kombinovat s mapou navigace či informacemi o dopravních značkách.

„S Karoqem přivážíme na trh nadčasové, rodinné a plnohodnotné SUV,“, řekl nám na výstavní premiéře k novému modelu Luboš Vlček, šéf Škody Auto pro Českou republiku.

„Nadčasové je svým elegantním a sportovním designem a vyspělými technologiemi konektivity. Rodinu uspokojí prostornost, řada asistenčních systémů a bezpečnost vozu. A plnohodnotné je díky tomu, že jako jedno z mála SUV umí díky technologii 4x4 pracovat i mimo zpevněné komunikace,“ popsal hlavní přednosti Karoqu Vlček.

Tajemstvím zatím zůstává ceník nejzákladnější varianty modelu. Podle dostupných informací bude odhalen v době zahájení prodejů, tedy zhruba v polovině října. Na autosalonu ve Frankfurtu si Karoq můžete prohlédnout až do 24. září ve výstavní hale číslo 3, kde naleznete také další modely napříč celý koncernem Volkswagen.

Stanislav Kolman
Diskuze (63)
Avatar - woody-alien
14. 9. 2017 08:59
Re: dnes
To mělo být na mě ? 8-s
Sad but True. >:D Ale už je to lepší, už řídím oběma rukama. ;-)
Avatar - white label
14. 9. 2017 00:44
Re: dnes
Navoněný invalida... >:D ;-)
Avatar - woody-alien
13. 9. 2017 21:19
Re: dnes
Schizofrenie ? >:-[] ;-)
Avatar - Jaros71
13. 9. 2017 16:11
Re: Povedené SUV
Jo , 2.0 TSI 140kw by s autem mohlo dost slušně zacvičit.. :-)
13. 9. 2017 14:09
Re: Povedené SUV
mam 118kW v obycejny oktavce, jezdi se v tom docela prijemne. uz davno nejsem zadnej strelec, ale vic koni a hlavne vic tocivyho momentu bych bral.
o kodiaqu stoji dvoulitr proti 1.4 o 40tis vic, to povazuju za docela rozumny, verim, ze casem to bude v nabídce i u karoqu. a predpokladam, ze se podladeny dvoulitr dostane i do normalni oktavky jako nahrada za 1.8, ne jen u RS