Autosalon KOLA 2018: Lysou nad Labem o víkendu ovládnou motory

Prezentace klienta
Na výstavě KOLA 2018, kterou bude od 9. do 11. listopadu 2018 hostit výstaviště v Lysé nad Labem, se návštěvníci podrobně seznámí se žhavými novinkami i tradičními modely téměř všech automobilových značek.

Výstava se zaměří především na tuningové skvosty, závodní automobily a motocykly.

Cílem autosalonu KOLA 2018 je předvést novinky na poli osobních a užitkových vozů. Autosalon, který proběhne ve třech výstavních halách i na venkovní ploše, se bude soustředit především na letošní novinky. Mezi ty nejzajímavější jistě patří nová Škoda Kodiaq RS, Volvo xc40, Jeep Compass, Jeep Renagade, Nissan Leaf, Citroën Berlingo 2018, Mazda 6‚ Fiat Tipo Italia 500, Ford Focus Combi nebo nový Ford Tourneo Custom.

Součástí autosalonu bude už tradičně také 21. ročník výstavy závodních automobilů a motocyklů Rychlá kola. Fanoušci motorů se mohou těšit jak na soutěžní speciály rallye, autokrosové bugyny, formulové vozy, tak třeba i na motokáru úspěšného závodníka Adama Kouta nebo „dakarský“ kamion Martina Macíka spolu s doprovodnými vozidly.

V motocyklové sekci budou k vidění především závodní speciály z mistrovství světa silničních motocyklů. Unikátem bude Kalex třídy Moto2, s nímž Jihoafričan Sheridan Morais letos absolvoval několik závodů mistrovství světa včetně brněnské Grand Prix.

Dalším motocyklem, jenž pravidelně startuje v mistrovství světa, je Yamaha R1 týmu Wepol Racing. Ve World Endurance Championship s ní v kategorie SBK1000 pravidelně jezdí Danny Webb, Sheridan Morais a Mathieu Lagrive. Jejich nejčerstvějším úspěchem je 3. místo v legendárním 24hodinovém závodě Bol D´Or.

Na své si přijdou i fanoušci plochodrážek

Bohatý výběr motoristických exponátů nabídne i plochodrážní sekce. Zde budou vystaveny stroje Josefa France, držitele stříbrné medaile z mistrovství Evropy na travnaté ploché dráze a úřadujícího mistra České republiky na krátké dráze. K tomu se diváci mohou těšit na plochodrážky o objemu 250 cm3 a 125 cm3.

Právě na kolibřících byli čeští mladíci velmi úspěšní na mezinárodní scéně. Na evropském poháru, jehož dějištěm byl Divišov, pobrali všechny tři cenné kovy v pořadí Jaroslav Vaníček, Bruno Belan a Vojtěch Šachl. Prvně jmenovaný triumfoval i ve francouzském Morizes, kde na světovém klání na trávě opět zvítězil. Bronz si odvezl Bruno Belan. Všichni tři se v Lysé nad Labem představí nejen na autogramiádě, ale i během ukázkových jízd.

Uvedené expozice doplní i velká přehlídka motocyklů pro flat track, motokrosových speciálů, motocyklů pro trial a enduro.

Besedy se závodníky a vzpomínka na Václava Zapadlíka

Organizátoři se výstavu rozhodli jako každý rok doprovodit bohatým programem. Návštěvníci budou mít na besedách možnost poznat oblíbené závodníky osobně, položit jim otázky, poslechnout si jejich zážitky ze závodů nebo získat jejich autogram. A ani na venkovních plochách výstaviště nebude prázdno, budou se tam prohánět motokáry a motocykly našich nejmladších závodníků, kteří vám ukážou, že motorsport není jen pro dospělé.

Autosalon si také připomene nejslavnějšího českého automobilového výtvarníka Václava Zapadlíka, který v srpnu zemřel ve věku nedožitých 75 let. Věnoval se především malbě a kresbě veteránů. Jeho tvorbu díky nebývalému citu pro detail obdivuje celý svět – nejrozsáhlejší sbírku jeho děl ostatně najdete v muzeu v kalifornském městě Dawnwill, které je považováno za největší veteránské muzeum na světě. Součástí sekce Rychlá kola bude i výstava obrazů Václava Zapadlíka. Zahájena bude v pátek 9. listopadu v 10:15.

Na své si přijdou také milovníci piva a vína. Současně s motoristickou výstavou budou v Lysé nad Labem probíhat také Pivní a vinné slavnosti, které nabídnou ochutnávku z desítek druhů piva předních českých pivovarů a minipivovarů. Svou úrodou se pochlubí čeští i moravští vinaři.

Výstava bude přístupná od pátku do neděle vždy od 9:00 do 17:00. Další podrobnosti o programu naleznete na https://www.vll.cz.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly