Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacie dostanou novou tvář. V Paříži se ukáže inovované sandero a logan

David Bureš
Diskuze (20)
Aktuální generace loganu a sandera se světu představily už před čtyřmi roky. Je tak nejvyšší čas na jejich modernizaci.

U Dacie se aktuálně čeká hlavně na novou generaci SUV duster. Té se však dočkáme až v příštím roce, na letošním pařížském autosalonu se automobilka pochlubí jinými vozy – modernizovanými modely logan a sandero. Jejich druhá generace je na trhu již čtyři roky, přičemž se světu poprvé představila právě v Paříži.

Modernizované sandero i logan se inspirovaly dříve upraveným dusterem, s nímž budou sjednoceny pomocí přepracované masky chladiče. Automobilka upozorňuje také na nový nárazník nebo světlomety, které nově používají diody. Ty budou tvořit čtyři obdélníky, které se mají stát novým charakteristickým světelným podpisem pro dacie.

Úprav se dočkaly také interiéry loganu a sandera, automobilka hovoří o změnách z hlediska výbavy, materiálů, ale také ergonomie. Fotografie kabin novinek ale Dacia zatím nezveřejnila, a tak si na detailní popis nových prvků musíme ještě počkat.

Obměnou projde kompletní nabídka sandera a loganu. To znamená, že designových úprav se vedle výchozího hatchbacku a sedanu dočkají také kombi Logan MCV nebo zvýšený oplastovaný hatch Sandero Stepway.

David Bureš
Diskuze (20)
17. 9. 2016 10:19
Re: Interier.
To turbo tomuhle motoru moc nepomáhá, nízký krouťak, nepřesvědčivé výkony v Cliu tomu napovídají :no:
17. 9. 2016 10:16
Re: stepway
Šlo o maximálně půl roku starý kousek s najerými cca 6000 km, takze lehce zajeté... možné je, že za dalších 5000 km bude jezdit jinak. Nicméně jsem jezdili ve 2 lidech a bez dalšího zatížení. A jak jsem psal ve městě celkem příjemný společník, kopce a dálnice pro něj nejsou. 66kW jsou jen čísla na papíře, výkon jsem hledal. Mám doma atmo 1.4VTi se 70kw a to je proti tomuhle raketa, ano má 128tis km a je slušně zajetý.

Průměrná spotřeba je u Peugeotu 7.1l/km u Clia (z půjčovny - tj nikdo ho nešetří) s tímhle motorem ze sekačky byla kolem 8.2l a to když jsem ho přebíral tam bylo 8.8l, což jsem se úplně lekl >:D

Co mě ještě úplně vyděsilo byl koženo plastový volant, půl volantu byl nevzhledný šedý plast brrr... Naopak mě překvapila navigace v češtině :yes: Jinak jako celek Clio Grandtour není vůbec špatným autem, ba naopak. Jen je potřeba pohrát si s konfigurátorem...
16. 9. 2016 19:43
Re: stepway
Reno ich montuje od jesene 2012. Nenašiel som nikde na nete nič, čo by nasvedčovalo o ich krátkej životnosti a poruchovosti. To koncen si svoje s TSIčkami užil.
Avatar - Ja Prvni 123
16. 9. 2016 07:56
Re: stepway
Auto z půjčovny zdechlý mohlo být... :-)

Problém tohoto motoru je zejména životnost. A s tím souvisí i ta zdechlost auta v půjčovně.
Může souviset.
15. 9. 2016 21:52
Re: stepway
Mám tu 0,9TCe. Nesúhlasím s tvrdením,že je to zdechlina. Je to malý čiperný agregátik, 66kw na ľahkú Dáciou bohate stačí. Ani v Cliu som nemal pocit, že by nestíhal,no je pravda že v Španielsku som nebol. :-) Vlastním 155kw auto, tak prosím nepíšte, že som ešte nesedel v aute. Opakujem, je to šikovný motorček a ak človek jazdí podľa predpisov a rozumu, tak bohate stačí.