Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept pro stylové trávení volného času

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Francouzská automobilka Citroën si pro letošní ženevský autosalon připravila mimo jiné i koncept, který uvádí jako motoristickou interpretaci své kolekce lifestylových produktů „Ë“.

Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept vedle propagace módní značky navazuje i na loňský koncept SpaceTourer Hyphen a zároveň upozorňuje na možnost úpravy podvozku výchozího sériového modelu na pohon všech čtyř kol ve spolupráci automobilky se specializovanou společností Automobiles Dangel.

Koncept rozhodně zaujme svým zevnějškem s atraktivní grafikou, specifickými ochrannými prvky předního i zadního nárazníku, leskle hliníkovými střešními nosiči a pneumatikami se sněhovými řetězy. Pozornost pak u vozu s celkovou délkou 4,6 m přitahuje i jeho světlá výška zvýšená v souvislosti se zástavbou pohonu všech kol o 60 mm.

Interiér konceptu nabízí uspořádání sedadel v konfiguraci 2+3+2 s čalouněním z měkkých a příjemných materiálů. V horní části všech opěradel a u všech hlavových opěrek byla použita bílá kůže, v kontrastu s ní jsou zbývající 2/3 sedadel v šedě melírované Alcantaře.

Palubní deska před spolujezdcem je ozdobena měkkým, šedě melírovaným materiálem. Horní část palubní desky je potažená a opatřená reliéfním logem Ë, které připomíná propojení koncepčního vozu s kolekcí Ë.

Citroën SpaceTourer 4x4 Ë Concept je vybaven přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 2.0 BlueHDi 150 S&S o výkonu 110 kW a točivém momentu 370 N.m ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou a již zmiňovaným odpojitelným pohonem všech kol.

Součástí výbavy stylového konceptu na základech sériového modelu je mimo jiné on-line navigační systém s 3D zobrazením 3D Citroën Connect Nav s hlasovým ovládáním nebo dotykovým ovládáním přes 7" dotykový displej, Mirror Screen umožňující používat aplikace telefonu na dotykovém displeji a systém promítání informací na čelní sklo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pallas
10. 3. 2017 14:31
Re: Krásné Nové Berlingo
toto ale nie je Berlingo. Toto je Spacetourer v najkratšom rázvore. Berlingo bude vyzerať inak, a bude aj užšie ako Spacetourer. .
9. 3. 2017 13:36
Krásné Nové Berlingo
tak to nám to Berlingo natáhli o 22 cm a je to radost pohledět. Má vyjet před vánoci PeugeotPartner a v lednu příjde toto Berlingo. Těším se