Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prošmejdili jsme kufr nového BMW 5 Touring. Opěradla sklopíte mrknutím oka (+video)

Jan Mička
Diskuze (4)
BMW v Ženevě ve světové premiéře představuje variantu kombi nové generace řady 5. Přímo na stánku jsme se zaměřili na to nejdůležitější – zavazadlový prostor.

S novým BMW řady 5 jsme se již svezli a nadchlo nás natolik, že jsme jej prohlásili za nejlepší vůz svého segmentu. Sedan vypadá dynamicky, uvnitř je mimořádně pohodlný a skvěle jezdí, obzvláště když má pod kapotou třílitrový benzinový šestiválec s výkonem 250 kW a točivým momentem 450 N.m. Pořád se ale jedná o tříprostorovu verzi, která vedle elegance přináší i jistá negativa v oblasti přepravní kapacity. Proto jsme se v Ženevě vydali omrknout novou verzi Touring, která toho uveze více a nakládání zavazadel je snadnější.

Video se připravuje ...

Předně musím říci, že pětka v provedení kombi vypadá parádně. Zejména bílý exemplář s doplňky z programu M Performance, o kterých jsme psali včera, se mimořádně povedl. Vytažené prahy, devatenáctipalcová kola, karbon vpředu i vzadu... Tohle auto musí mít snad 400 koní, řeknete si. Jenže ono je to jinak – bílý kousek na ženevském stánku má pod kapotou čtyřválcový turbodiesel 20d s výkonem 140 kW a točivým momentem 400 N.m, který lze jako jediný kombinovat s manuální převodovkou.

Zavazadelník má základní objem 570 litrů, po sklopení zadních opěradel dostanete 1700 litrů a téměř rovnou ložnou plochu nenarušenou žádným ostrým přechodem. Základní hodnoty, které jsme naměřili přímo na výstavním stánku, najdete v přiložené tabulce, doplním pouze pár osobních poznámek:

  • Zadní opěradla dělená v poměru 40:20:40 sklopíte elektricky dvěma tlačítky v zavazadlovém prostoru, napřímit je už musíte manuálně
  • Pod podlážkou najdete rozměrné schránky na drobnosti, delší část podlážky je dokonce jištěná plynokapalinovou vzpěrou
  • Zajímavé je uchycení zadního víka na masivních dvojitých obloucích. Mercedes-Benz E má uchycení řešeno prostorově úsporněji.
  • 190 centimetrů vysoký člověk se pod otevřeným zadním víkem bohužel nenapřímí
  • Zadní parkovací kamera je umístěna na tradičním místě vedle tlačítka pro otevření kufru. Bohužel není krytá a bude se často špinit.

BMW 5 Touring - základní rozměry zavazadelníku
Objem [l]570/1700
Šířka zavazadelníku min/max [mm]1100/1310
Výška po roletu [mm]430
Výška nákladové hrany [mm]600
Průchozí výška pod zadním víkem [mm]184
Délka kufru [mm]1060
Délka po přední sedadla [mm]*1900+
Délka po sklopená zadní opěradla [mm]*1600
*řidič vysoký 190 cm

Jan Mička
Diskuze (4)
9. 3. 2017 13:30
Re: Sklápění mrknutím oka
Elektricky? U uvedených aut je to mechanicky a často se stává, že se opěradla zaseknou o bezpečnosntí pásy.
8. 3. 2017 17:21
Sklápění mrknutím oka
Jojo, neuvěřitelná novinka, i škodovka se tím chlubí u Superba....Mazda6 to měla už v roce 2002 snad ve všech výbavách... ;-)
Avatar - Londonbridge
8. 3. 2017 17:10
Re: dvojité oblouky
Ten kufor sa na E cko nechyta ani velkostou ani tvarom a to ho v novom E este zmensili koli dizajnu...
8. 3. 2017 15:46
dvojité oblouky
ty jsou tam z důvodu vyklápění samostatného skla pátých dveří. Nevim jestli MB E tohle má :-| .