Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BAIC představí koncept supersportu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Čínské automobilce BAIC unikly snímky na pekingský autosalon připravovaného konceptu elektrického superauta.

Čínským automobilkám roste sebevědomí a pouští se do stále komplikovanějších projektů. Nejnovějším důkazem toho je firma Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC), která na svůj domácí pekingský autosalon chystá studii zatím bezejmenného supersportu. V Číně jak jinak, než elektrickou. Po internetu se toulají první oficiální snímky konceptu, které prozrazují o vzhledu vše podstatné.

Studie hraje spíše na aerodynamiku, než na estetiku, tvary jsou jednoduché, ozvláštněné pouze barevnými dekory, vzhůru výklopnými dveřmi a pro supersport neobvyklým designem kol. Zdroje z Číny slibují, že elektrický pohon zajistí zrychlení z nuly na 100 km/h pod 3 sekundy a maximální rychlost 260 km/h, přičemž na jedno dobití má auto zvládnout ujet až 300 km.

Řidič by měl mít možnost nastavit tři režimy Economy, Comfort a Race, ty mají ovlivňovat nejen elektrický systém pohonu, ale i ostatní oblasti, včetně světlé výšky podvozku. Bližší informace ohledně techniky a případných plánů s ní nejspíš až pekingská výstava.

Michal Fokt
Diskuze (0)