Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley odhaluje nový Continental GT3 pro závodní okruhy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley Continental GT se koncem letošního léta představil ve zcela nové podobě. Na sériový model nyní britská automobilka navazuje odvozeným provedením pro závodní nasazení.

Bentley odhalil novou generaci modelu Continental GT na konci srpna a výstavní premiéra se odehrála během zářijového autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Nyní první sérii snímků a informací k závodnímu provedení kupé luxusní britské značky.

Bentley Continental GT3 druhé generace je v současnosti připravován pro první starty, které má absolvovat v příští sezóně. Novinka má na závodních okruzích navázat na stejnojmennou první generaci. Ta má na svém kontě 528 startů v závodech po celém světě, z nichž 120 dokončila na stupních vítězů a 45 vyhrála.

Závodní Continental GT3 se od výchozího sériového modelu samozřejmě odlišuje na první pohled díky rozsáhlým úpravám karoserie zaměřeným na vylepšení aerodynamických vlastností vozu.

V sériovém provedení má nový Continental GT pod kapotou zážehový šestilitr W12 s výkonem 467 kW (635 k), ale závodní Continental GT3 dostal dvojicí turbodmychadel přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec s výkonem kolem 405 kW (550 k), jehož ladění a řídící elektroniku má na starosti Cosworth.

S osmiválcem spolupracuje šestistupňová sekvenční převodovka Ricardo s řazením pádly pod volantem, jejímž prostřednictvím jsou roztáčena zadní 18palcová kola.

Bentley Continental GT3 s celkovou délkou 4860 mm, šířkou 2045 mm a výškou 1355 mm se pyšní pohotovostní hmotností pod 1300 kg, což je výrazně méně než 2244 kg pohotovostní hmotnosti výchozího sériového modelu Continental GT.

Bentley uvádí, že jeho nový závodní vůz má před sebou náročný program jízdních testů a následně i ostrých startů v závodech. Prodej modelu Continental GT3 se pak má rozběhnout v červnu příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)