Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 5 brzy dostane batůžek. Kombík je díky jednoduchému triku hodně šmrncovní!

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Představení nového BMW zase jednou vzbudilo vlnu pozdvižení, a to ani nemusí mít obrovské ledviny. Co nevidět přijede i v praktičtější karoserii.

Před pár dny se světu slavnostně představilo BMW řady 5 nové generace. Pětka s kódovým označením G60 si na rozdíl od vlajkové řady 7 nechává tradičnější tvar ledvinek, přesto se o mnichovském přírůstku pro jeho moderně střižené tvary hodně diskutuje.

BMW 5 Touring 2023 naším odhadem

Samotný design teď nechme stranou a pojďme se podívat na nabídku modelové řady. Nejnovější pětka se zatím představila jen coby limuzína, brzy ale paletu rozšíří také praktičtější kombík G61. Prozrazují to špionážní snímky, které už nějaký pátek kolují internetem. Všechno podstatné se ale pořád pečlivě maskuje.

Video se připravuje ...

Přesto se náš kolega a grafik Honza Lušovský pustil do práce a na základě maskovaných kousků se pokusil vykreslit, jak asi bude kombík vypadat v sériové podobě. Podle špionáže se zdá, že boční okenní linie se budou směrem vzad pozvolna zvedat, což vytvoří dynamickou siluetu a nutno říct, že vize tvůrce vypadá opravdu atraktivně!

Spalovací motory, hybrid i elektromobil

Počkejme si ještě pár týdnů, abychom se dozvěděli, jak moc se autor přiblížil realitě. Už teď víme, že vedle tradičních spalovacích motorů a plug-in hybridů přijede kombík také jako elektromobil.

Ponese označení i5 Touring a nejvýkonnější varianta M60 xDrive s dvojicí elektromotorů dosahuje u sedanu výkonu 442 kW a 795 newtonmetrů (krátkodobě až 820 Nm) točivého momentu. Takové auto zrychlí z klidu na stovku za 3,8 sekundy a sviští až 230 km/h. Dojezd u tohoto kousku slibuje až 516 km, civilnější verze deklaruje 582 km.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

8. 6. 2023 06:47
Re: Ty nove bavoraky
Číňanom sa asi páčia.
8. 6. 2023 06:46
Re: Ta data výkonu, krouťáku, zrychlení, maximálky a dojezdu
Asi na viac nemajú. A ak im za tie zbastlené fotky niekto niečo zaplatí...
7. 6. 2023 18:28
Re: Ta data výkonu, krouťáku, zrychlení, maximálky a dojezdu
...takovejch "šikovnejch grafiků" jsou tři p....e

https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
https://newcarscoops.com/…b42c87a9ab3.jpeg
https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
https://i.ibb.co/hVM7pdc/565-A7324-920-E-4-EB7-B3-BA-D744919-D15-A9.jpg
https://www.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/images/car-reviews/first-drives/legacy/bmw_i5_touring.jpg?itok=Y6wnKnBE
7. 6. 2023 17:53
Re: Ta data výkonu, krouťáku, zrychlení, maximálky a dojezdu
Asi tak. Keď tu každú chvíľu v "článku" (ak sa člákom vôbec dá nazvať nesúrodý text o rozsahu niekoľkých riadkov, preto tie úvodzovky) čítam tradičné "kolega a grafik", tak neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.
7. 6. 2023 11:04
Ta data výkonu, krouťáku, zrychlení, maximálky a dojezdu...
... u i5 Touring M60 xDrive jsou autentická, tedy doopravdy na chlup totožná se sedanem nebo jsou jen ze sedanu opsaná ?

Že bude brzy kombík už víme, takže veškerý přínos tohoto článku nula. Lepší nic než tohle.