Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 5 M Performance: Více síly i stylu pro novou pětku

David Bureš
Diskuze (0)
BMW M Performance nám dalo osmiválcový model M550i xDrive, v případě nové pětky toho ale nabízí mnohem více.

Nová generace BMW 5 se ještě ani neprodává, na trh dorazí až v únoru 2017, a přesto výrobce už rozšiřuje její nabídku. Pod hlavičkou BMW M Performance totiž představuje sportovní pakety, které bude možné pro vůz objednávat. Ty zlepší schopnosti auta i upraví jeho vzhled.

Těšit se můžou hlavně zájemci o model 540i se zážehovým šestiválcem. Díku kitu Výkon a zvuk totiž parametry motoru vzrostou o 25 kW a 50 N.m na celkový výkon 265 kW a točivý moment 500 N.m. Vyšší výkon, který podle BMW nezvýší spotřebu auta, doplní nový tlumič výfuku nabízející sportovnější zvuk. Orámování koncovky výfuku přitom může být karbonové nebo chromované, přičemž paket je možné pořídit i pro model s pohonem všech kol. Nerezový tlumič výfuku zajišťující sportovní zvuk lze dokoupit i zvlášť, a to nejen pro 540i, ale i pro 530i.

Zvýšení výkonu bude dostupné také pro turbodiesel, a to od léta 2017. Řadový šestiválec 530d si díky tomu polepší o 20 kW a 30 N.m na výsledný výkon 215 kW a točivý moment 650 N.m.

Silný motor by měl být patřičně zkrocen, a proto BMW M Performance podniká i v této oblasti. Pro novou pětku tak nabídne sportovní brzdový systém tvořený odvětrávanými perforovanými kotouči z hliníkové slitiny, které spolupracují se čtyřpístkovými třmeny vpředu a jednopístkovými vzadu. Aby každý poznal, že se nejedná o jen tak ledajaké brzdy, jsou třmeny lakované červenou barvou.

BMW M Performance nabízí i zdůraznění sportovního stylu, a to pomocí různých doplňků. K dispozici jsou kovaná 20palcová kola, upravená maska chladiče nebo aerodynamický paket, zahrnující přední lízátko, zadní difusor nebo zadní spoiler z karbonových vláken. Komu by se tento materiál nezamlouval, může zvolit i řešení z polyuretanu.

Vedle karoserie bude možné upravit také interiér pětkového bmw. Zhruba od léta 2017 bude možné objednávat sportovní multifunkční volant s alcantarovým věncem doplněným o červený proužek vyznačující výchozí polohu.

Pokud vás výše uvedená nabídka BMW M Performance nezaujala, máme pro vás ještě jeden tip. Tato divize je totiž podepsaná pod verzí M550i xDrive, která před příchodem nové M5 bude vrcholnou variantou 5-Series. A jestliže vás nezaujme ani jeho 4,4litrový osmiválce o výkonu 340 kW a točivém momentu 650 N.m, pak vám nezbývá než jít o showroom dál.

David Bureš
Diskuze (0)