Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW M5 na prvním videu. Střela s pohonem všech kol se ukáže už příští týden!

David Bureš
Diskuze (24)
Šestá generace BMW M5 bude poháněná 4,4litrovým osmiválcem s dvěma turby. Vůbec poprvé v historii tohoto modelu bude k dispozici pohon všech kol.

Video se připravuje ...

Premiéra napjatě očekávané nové generace BMW M5 se již kvapem blíží. Nový rychlý sedan vyšší střední třídy se světu představí již příští týden, v pondělí 21. srpna. Už nyní mnichovský výrobce na premiéru auta láká krátkým videem, ve snímku ale moc z nové M5 neukázal.

Spokojit se tak musíme s doposud známými detaily. Pod kapotou bude bít 4,4litrový vidlicový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který nabídne výkon přesahující 600 koní (441 kW). Zatímco výkonové parametry agregátu výrobce ještě oficiálně nezveřejnil, už víme, že kombinovaná spotřeba dle normovaného cyklu bude činit 10,5 l/100 km.

Motor bude kombinován s osmistupňovou automatickou převodovkou. Jedná se o vylepšené srdce z předchůdce, provedené změny zahrnují vstřikovače pracující s vyšším tlakem, nová turbodmychadla nebo lepší mazací a chladicí systém. Přepracován bude i výfukový systém, který bude lehčí a nabídne výrazný zvuk, typický pro sportovní BMW.

Důležitou novinkou nicméně bude zástavba pohonu všech kol, který bude v M5 nabídnut vůbec poprvé v historii. Systém s obchodním označením M xDrive je založen už na dobře známém systému BMW s aktivním diferenciálem, jehož software i hardware byl významně upraven pro potřeby M5.

Specialitou systému je možnost přepnutí mezi třemi nastaveními čtyřkolky (4WD, 4WD Sport, 2WD). Zatímco první nabídne maximální trakci a ideální kontrolu pro každodenní jízdu, druhý mód sází na více sportovnosti a agilitu. 2WD pak znamená, že všechna síla motoru je posílána jen na zadní nápravu.

David Bureš
Diskuze (24)
16. 8. 2017 17:34
Re: zvuk..
TangoLima - ty budes asi z tych, co si radi kupuju cinske fejky, lebo vyzeraju ako prave. Lenze fejk zostane fejkom a je fuk, ci ho bezny clovek rozozna alebo nie. Faktom je, ze to je o*eb pre tych, ktori o tom nevedia.
16. 8. 2017 17:30
Re: zvuk..
Dinar - ak by som vedel, aky to bude mat zvuk, tak sa na to asi nepytam tu.. d*bile
16. 8. 2017 09:39
Re: ach jo...
Tak urcite je lepsi narvat 600+ koni jen na zadni kola. Nebo tam dat V8 bez turba a pak se nechat vsemi novinari roztrhat na cimpr campr s tim, ze mame nejslabsi sportovni sedan v soucasne nabidce a ze AMG a jini ho daji ve sprintu i na zpatecku... Jak se tomu vubec dnes jeste nekdo muze divit?
Avatar - TangoLima
16. 8. 2017 08:03
Re: zvuk..
Všichni tady budou brblat,jaký je to ojeb s tím zvukem a až/jestli se s tím svezou,tak nebudou mít slov. Faktem je navíc to,že když tuhle informaci člověk nemá, tak ani neví, jestli je zvuk doladěn reprákama nebo je reálný
Avatar - Dinar
16. 8. 2017 07:36
Re: zvuk..
Sekundové video se záběrem předního světla, tam jsme v informacích my, bacitrulo ale už ví, jaký to má zvuk uvnitř...