Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X2 bude ještě ostřejší, vrcholová verze nabídne 300 koní i s manuálem

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Zdroj z automobilky prozradil přípravu výkonnějšího čtyřválce, jenž bude pravděpodobně vyhrazen pro provedení M Performance.

Mnichovská automobilka před pár dny odhalila nové BMW X2 a s ním i podrobné specifikace o jednotlivých motorech. Nejvýkonnějším provedením je přeplňovaný dvoulitr s výkonem 228 koňských sil a točivým momentem 348 Nm. Jednotka kooperuje s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol xDrive.

Jenže zdroje přímo z automobilky nyní prozrazují, že se paleta dostupných agregátů ještě rozroste. V blízké době se tak dost možná dočkáme výkonnějšího čtyřválce, konkrétně půjde o modernizaci současného motoru s kódovým označením B48A20T1.

Očekává se výkon kolem 300 koňských sil, přičemž jednotku půjde vedle již zmiňovaného osmistupňového samočinného ústrojí párovat i s manuální převodovkou. Vzhledem k proporcím se očekává, že agregát bude vyhrazen ostřejšímu provedení M Performance.

Pokud byste se esového provedení BMW nemohli dočkat, automobilka připravila balíček zvaný M Sport, jenž staví na dvacetipalcových kolech či drobných detailech v kabině. Součástí paketu však není žádný motorový upgrade. I tak ale X2 v aktuálně nejsilnější specifikaci zrychluje z klidu na stovku za 6,3 sekundy.

Byť ostře střižený model X2 není oficiálně potvrzen, my už víme, jak by asi mohl vypadat. Představu zvýšeného hatchbacku se sportovnější vizáží nám dává virtuální zpracování od grafika X-Tomi Design.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
22. 11. 2017 14:36
Re: BMW uřvaná kraksna už po TESLA ROADSTER nikoho moc neber
Že by z pohonná jednotka?
21. 11. 2017 17:57
Re: haló pradeda
Mňa nie, ale počkaj chvíľu a doletí sa sem vyplakať Magister/Cherokee
Avatar - praděda7
21. 11. 2017 17:34
Nevím,
Odkud autor bere ta čísla, když v konfigurátoru BMW uvádí pro jedinou benzinovou verzi X2 s 2.0l motorem zrychlení 0-100 7.7sec. a ne 6.3 sec. :-!
Avatar - praděda7
21. 11. 2017 17:24
Re: haló pradeda
M Performance bude. To je jasný. Ale s manuálem? Vsadím levou ledvinu (která ještě jakžtakž funguje), proti opotřebované předkožce, že s manuálem nebude.... ;-)
Avatar - praděda7
21. 11. 2017 17:21
Re: haló pradeda
Tož zkúšal sem, to sem hodit spíš, ale byl sem venku na obědě a s novým smartfónem mě to eště nejde.... ;-) Ano, BMW bohužel nedisponuje s V6, a R6 se dopředu nevleze.....ale pokud by přišli s 300k čtyřválcem, což už jiní carmakers umí, tak bych se nebránil. Možná ani tomu 250 koňovýmu, který mají v júes. Ale bacha. Není to tak dlouho, co nějaký šéfko z BMW prohlásil, že se do něčeho takového BMW pouštět nebude. Byli by samozřejmě sami proti sobě, kdyby do toho nešli. Tož uvidíme. Ale moc dlouho se mě čekat nechce. :-)