Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabec bronzový na HunGarian Baja. Musím udržovat koncentraci, říká

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Motocrossový závodník z Hustopečí si zvyká na dálkové tratě. Maďarský závod byl pro něj příprava na Dakar 2018.

Motorkář Jan Brabec zabodoval pódiovým umístěním na HunGarian Baja, závodě světového poháru cross country. „Jezdil jsem 25 let motocross, v Maďarsku jsem právě absolvoval svou druhou dálkovou soutěž. Stále se adaptuji na nový styl jízdy, proto třetí místo vnímám jako úspěch. Zároveň jsem nasbíral další cenné zkušenosti před Dakarem 2018,“ komentuje výsledek Jan Brabec z týmu Big Shock Racing.

Už páteční prolog se Honzovi vydařil a do jeho cíle dojel jako třetí. Během sobotních 350 km se motorkáři týmu Big Shock Racing v jedné z etap podařilo vybojovat dokonce druhou pozici, nicméně na konci závodního dne udržel celkově třetí místo. A to si obhájil i během závěrečné nedělní části závodu.

„Nejobtížnější je pro mě po celou dobu udržet koncentraci. Musím hlavu naučit fungovat na 100 % několik hodin, navíc v tak vysokých rychlostech. Teď v Maďarsku závod vedl kolem tankodromu, kde byly staré válečné vrtulníky, obrněná vozidla… Já jsem fanoušek historické techniky, takže hned upoutaly moji pozornost a dalo mi velkou práci nenechat se vyvést z koncentrace,“ popisuje Brabec.

      

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)