Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je tu další zajímavý restomod. Britové chystají Porsche 914 s technikou z Caymanu

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Porsche 914 sice nepatří mezi ty nejobdivovanější vozy německé automobilky, jedna firma v něm ale vidí zajímavý potenciál.

Britská společnost Fifteen Eleven Design se totiž rozhodla, že zákazníkům nabídne jeho modernizovanou verzi, takzvaný restomod. Pro připomenutí: Porsche 914 je malé sportovní auto s motorem uprostřed, které se vyrábělo v letech 1969 až 1976. O pohon se staraly ploché čtyřválce, nebo dvoulitrový šestiválec.

Britové přestavbu vezmou důkladně, vypomohou si při tom technikou z Porsche Cayman S generace 981. Restomod z tohoto modelu dostane díly podvozku, převodovku i motor.

O pohon se tak postará 3,4litrový atmosféricky plněný plochý šestiválec o výkonu 239 kW a točivém momentu 370 N.m.

Cayman S vybavený tímto motorem akceleruje z klidu na stovku pod pět sekund a jede až 280 km/h. Restomod 914 by na tom měl být podobně, možná dokonce ještě lépe. 

Auto totiž bude lehoučké, k čemuž přispějí panely karoserie z uhlíkových vláken. Úpravce na druhou stranu slibuje dodatečné zpevnění šasi. O zpomalení se postarají brzdy Brembo, které budou vykukovat zpoza 18palcových hliníkových kol Fuchs obutých do pneumatik Michelin Pilot Sport 4.

Zmodernizován by měl být i vzhled, a to hlavně díky novým LED světlometům či odlišným nárazníkům. Novinkou je také průhledná střecha (jde o odnímatelný panel, 914 je targa). Interiér pak nabídne spoustu kůže a skořepiny Recaro.

Cena by se měla pohybovat okolo 6,8 milionu korun. Stavba zabere zhruba šest měsíců.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme