Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bruiser Conversions 6x6 je šestikolový Jeep Wrangler pick-up s osmiválcem GM

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Bruiser Conversions stojí za atraktivním příspěvkem do stále populárnější kategorie terénních automobilů se třemi nápravami. Základem pro její kreaci se stal Jeep Wrangler generace JK.

Novodobou vlnu nadšení pro šestikolová terénní vozidla spustil před lety Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6, v jehož stopách se vydala celá řada výrobců a úpravců a na trhu se díky tomu objevil šestikolový britský Land Rover Defender i Range Rover, severoamerický Ford F-150, jihočeské Bureko a mezi nejnovější příspěvky patří čínský Beijing Auto BJ80 6x6.

Do stále se rozrůstající rodiny šestikolových terénních strojů svou kreací přispěla i severoamerická společnost Bruiser Conversions, jejíž specializací jsou úpravy vozů Jeep Wrangler generací TJ z let 1996 až 2006, JK z let 2006 až 2018 i nejnovější JL. Tato firma nabízí kompletní přestavby podvozků i karoserií a výměny pohonných jednotek za motory, které v nabídce značky Jeep nefigurují.

Šestikolový Jeep Wrangler, který byl poprvé veřejnosti představen během loňské podzimní SEMA Show v Las Vegas, naprosto dokonale dokumentuje schopnosti specialistů společnosti Bruiser Conversions.

Základem pro přestavbu se stal Jeep Wrangler generace JK, u nějž byla prodloužena zadní část rámu, aby mohla být instalovaná třetí náprava. Původní nápravy i jejich odpružení nahrazují nové komponenty, které spolu s použitými koly a pneumatikami Mickey Thompson výrazně zvyšují světlou výšku vozu a zlepšují jeho schopnosti při jízdě v náročném terénu.

Pod kapotu pak zamířil vidlicový osmiválec LS3 z produkce koncernu General Motors, který má z objemu 6,2 litru poskytovat nejvyšší výkon 353 kW (480 k). V případě pohonné jednotky Bruiser Conversions připomíná, že vlastně záleží jen na přání majitele vozů a není problém instalovat i některý z osmiválců Hemi nebo turbodiesel značky Cummins.

Karoserie původem z modelu Wrangler Unlimited se podobně jako rám vozu dočkala prodloužení ve své zadní části a výsledkem je čtyřdveřový pick-up, který si ovšem zachoval možnost jednoduché demontáže dveří i střechy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - R32
20. 6. 2018 17:39
Sakra
Géčko, Wrangler, sakra, už by mal niekto prerobiť aj Kaďáka... >:D