Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac XT5 se představí v listopadu v Dubaji

Aleš Dragoun
Diskuze (59)
Ačkoli je za dveřmi autosalon ve Frankfurtu, Cadillac už myslí na Dubaj. Poprvé zde ukáže nový crossover XT5.

Cadillac XT5 nahradí v portfoliu model SRX vyráběný ve dvou generacích, oproti němu vypadá luxusněji. Je postaven na nové platformě C1XX/Chi. Označení XT i tento podvozek získají všechny nové crossovery značky včetně sedmimístného modelu. Dvoupísmenný název bude doplněn příslušným číslem dle velikosti vozu a jeho pozice v nabídce.

XT5 vyznává hrany, diody z ostře tvarovaných hlavních světel „tečou“ směrem dolů a přecházejí do mlhovek v nárazníku. Zajímavý prvek, leč poměrně komplikovaný. Každopádně lze poznat odkaz nového Escalade i limuzíny CT6. Design Cadillacu v současné době vede Andrew Smith. Výrobku prestižní divize General Motors nesmí chybět chrom na mohutné masce chladiče, pásy kolem oken, na bocích i zádi. Lesknou se také kryt podvozku a dvě ploché koncovky výfuku.

Oficiální technické údaje zatím chybí, ale základem by měl být na americké poměry malý přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, který poskytne přibližně 198 kW. Downsizing nemine ani Spojené státy. Počítá se i s atmosférickým vidlicovým šestiválcem 3,6 l se zhruba 250 kW. Oba dva agregáty jsou pochopitelně zážehové, turbodiesel zatím není na pořadu dne. Vůz má standardně poháněna přední kola, čtyřkolka bude za příplatek.

XT5 se představí ve Spojených arabských emirátech vlastně už v předvečer autosalonu na módní přehlídce newyorských Public Schools. Návrháři Maxwell Osborne a Dao-Yi Chow vytvořili novou kolekci oblečení inspirovanou právě novým modelem Cadillacu. Dubai Motor Show se koná od 10. do 14. listopadu.

Na bližší data si musíme ještě počkat, XT5 se začne za mořem beztak prodávat až na začátku příštího roku.

¨

Aleš Dragoun
Diskuze (59)
Avatar - Barrichello
17. 9. 2015 09:18
Re: rozhodnute
Souhlas, stačí se o to trochu starat a vypadá to výborně :yes:
Avatar - Balkan
16. 9. 2015 09:31
Re: rozhodnute
však máš béžovy a musíš priznať že to vyzera naozaj top. Oveľa lepšie. A keď sa postaraš o tu kožu tak ani ta udržba nie je taka zla
Avatar - Barrichello
15. 9. 2015 10:08
Re: rozhodnute
Tak černý interiér chápu, taky ho moc nemusím, protože sem už 3 auta s černým měl. Stejně tak šedý
Avatar - Balkan
14. 9. 2015 16:47
Re: rozhodnute
priznam sa,cena super,ale
1. cierny interier, preferujem svetly,teda sivy alebo bezovy(ten vyzera top)
2. ATS som jazdil,ide super,ale trocha male. preto preferujem SUV,...

rozpocet mam 50-55tis eur(1,3-1,5mil. Kc) aj s DPH. Mne sa Cadillac paci(len teraz som predal Seville) ale nove je nove. Preto sa mi zda XT5 ako top riesenie.Ak by sa mi nepacilo vzdy si mozem vybrat SRX zo skladu(zopar ich bude po Europe)

ratam ze oproti ATS(CTS) toto bude komfortnejsie,vacsi volant a viac kufra bude mat

Avatar - Balkan
14. 9. 2015 16:39
Re: Jinak
tak na to sa velmi tesim :)) to si rad pozriem