Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Český designér navrhl moderní podobu legendárního BMW. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Neue Klasse byla řada automobilů, která v šedesátých letech zachránila automobilku BMW a definovala ji jako výrobce sportovních sedanů. Český designér Tom Kvapil přichází s návrhem možného nástupce.

Kvapil však na to nebyl sám, projekt pojmenovaný CS 0.2 dal dohromady s designérem Richerem Gearem.

Jak napovídá označení, pánové inspiraci čerpali zejména u řady 02 z šedesátých let - a to především u dvoudvéřového kupé (nebo tudoru?). Výsledkem jejich úsilí je návrh uhlazeného auta, které zaujme způsobem, jakým kombinuje moderní trendy a současnou techniku s historickými detaily.

Vpředu najdeme poměrně umírněné ledvinky, na něž navazují úzké světlomety. Spodní část nárazníku zdobí splitter a všimněte si, že chybí jakékoli otvory pro přívod vzduchu. Designéři auto evidentně navrhli jako elektromobil. Zajímavým prvkem pak je linie, která se táhne od upraveného loga automobilky přes přední kapotu. A nechybí kamery místo zpětných zrcátek.

Zadní polovina vozu nabízí svalnaté a široké blatníky, odkazem na tradici BMW pak je známá Hofmeisterova křivka. Opět se dostalo na úzké světlomety, vzadu se však pnou přes celou šířku karoserie. Také na víku kufru zaujme linie navazující na logo výrobce. Zmínit pak musíme ještě netradičně tvarovaný zadní nárazník s neobvyklým difuzorem.

Kabina je dvoumístná a vyloženě moderní, designéři ji vybavili digitálním přístrojovým panelem a dotykovým ovládáním. Jestli koukáme dobře, nevidíme žádné fyzické ovladače.

Designéři mají s návrhem další plány, nechtějí práci ukončit u "obrázků". BMW CS 0.2 má totiž díky 3D tisku vzniknout také jako model v měřítku 1:18.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

4. 12. 2023 13:40
Oční kontakt BMW
Nejsem muž… jsem žena BMW obdivuji dá se říct od mala… je to má srdcová záležitost.Píši jen svůj osobní názor , který nikomu nevnucuju …BMW je jidiný automobil na světě , který Vám poskytuje oční kontakt..Jedete na dalnici ve zpětném zrcátku v dálce stačí vidět ten pohled jeho oci a víte že se blíží dravá, hravá elegance ….BMW…. Prosím neberte mu jeho dokonalý pohled ..BMW👑
9. 12. 2021 09:17
Re: Horor
Exteriér sa ešte dá, aj keď si tiež viem predstaviť niekoľko aj výraznejších retuší. Interiér je des. Nechápem, ako môže niekto aj tak nie veľký priestor tak totálne zabiť a posádke vyhradiť dve úzke rakvy, kam sa majú nasúkať. Na to, aby bol niekto dizajnérom, holt nestačí vedieť kresliť.
9. 12. 2021 09:00
Horor
Nechápu, že je někdo schopnej udělat něco tak hnusnýho. To je snad ještě hnusnější, než to co teď BMW produkuje.
Avatar - sorpersa
9. 12. 2021 08:20
Super
Nádherný dizajn, mne to pripomína odkaz na E30 - podľa mňa top BMW všetkých čias v dizajne /a ešte kabrio ála Košťál :D / Veľmi sa mi páčia konečne úzke ľadvinky a nie tie oľúca čo robia teraz. Výsmech podľa mňa je 3-ka, ktorá tak kopíruje Alfu, že to až nie je pekné, len miesto jedného Cuore, dáva dva...