Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento vytuněný Mustang na elektřinu zrychlí na 100 km/h za 3,1 s

David Bureš
Diskuze (4)
Upravený Mustang s elektrickým pohonem z dílny britské společnosti má 300 kW a 1.200 N.m. Vznikne jen 499 jeho kusů.

V souvislosti s nastupující érou elektromobilů se elektrické motory stále častěji dostávají také do historických automobilů. Sám Jaguar postavil elektrický E-Type, který hodlá prodávat, nizozemská společnost Voitures Extravert zase upravuje historická Porsche 911 do podoby elektromobilů. Nyní se takové úpravy dočkal také původní Ford Mustang z šedesátých let, a to díky londýnské společnosti Charge.

Inženýři britské firmy se zkušenostmi na různých projektech pro Williams, McLaren nebo Jaguar Land Rover vzali oficiálně licencovanou karoserii originálního Fordu Mustang a zabudovali do ní tu nejmodernější techniku.

Video se připravuje ...

Konkrétně tenhle elektřinou poháněný Mustang od Charge disponuje výkonem 300 kW a točivým momentem 1.200 N.m, díky čemuž auto zvládne zrychlit z 0-100 km/h za 3,09 sekundy.

Zákazníci si mohou vybrat mezi pohonem zadních nebo všech kol, přičemž blíže nespecifikovaný počet elektromotorů čerpá svoji energii z baterií o kapacitě 64 kWh, které elektrickému muscle caru umožní podle autorů ujet 200 kilometrů.

Elektrický pohon ale není jediná změna tohoto auta. Při pohledu dovnitř uvidíme supermoderní interiér s rozměrnou obrazovkou multimediálního systému, digitálním přístrojovým štítem a s těmi nejvybranějšími materiály.

Firma Charge plánuje postavit 499 exemplářů elektrického Mustangu, je přitom jedno, zda zákazník zvolí uzavřenou karoserii fastback, nebo otevřený kabriolet. Ceny začínají na částce 200.000 liber, což je bezmála šest milionů korun. První vozy budou majitelům dodány v září 2019, přičemž pro váhající je tu světová tour, během níž si potenciální klienti budou moci auto vyzkoušet. Charge bude elektrického Mustanga prezentovat v New Yorku, Londýně, Mnichově nebo Tokiu.

David Bureš
Diskuze (4)
15. 11. 2018 21:06
Konečne to dostalo poriadny motor
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - kari.laz
15. 11. 2018 15:48
...aneb jak doje.bat krásný mustang
;-\ :-( :no:
místo bublavého zvuku motoru uslyšíte zvuk mixeru :no: