Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daewoo na korejském trhu končí, nahradí jej Chevrolet

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Po šesti letech od ukončení aktivit značky Daewoo v Evropě přichází stejný krok i na domácím korejském trhu.

Automobily vyráběné v Koreji pod hlavičkou GM zná většina světa pod značkou Chevrolet. Na korejském trhu ale dosud žije domácí zavedená značka Daewoo.

V rámci globalizace masové značky Chevrolet dostanou brzy i korejské aktivity GM novou značku. Z Daewoo bude Chevrolet, jméno automobilky GM Daewoo Auto & Technology se změní na GM Korea. Vše by se mělo stihnout do konce prvního čtvrtletí 2011.

Podle GM zákazníci v Jižní Koreji velmi dobře vnímají značku Chevrolet. V tomto roce začne GM v Jižní Koreji realizovat svůj dosud nejagresivnější plán a po představení osmi nových modelů bude mít úplně novou modelovou paletu. V novém portfoliu značky Chevrolet nechybí Chevrolet Camaro, Orlando, Aveo ani Captiva.

Aktivity GM v Jižní Koreji hrají od roku 2004 významnou roli v navrhování, konstrukci a výrobě nové řady mini, malých kompaktních Chevroletů pro světové trhy.

Ve větší míře se GM na korejském poloostrově angažuje ve výrobě automobilů od roku 2002, kdy odkoupila aktiva zkrachovalé automobilky Daewoo. Dnes ve firmě drží přes 70 %, ročně vyrábí v Koreji více než 750 tisíc aut.

Změna, která čeká Koreu v roce 2011, proběhla v České republice už v roce 2004. K 1. říjnu 2004 byly všechny modely Daewoo přes noc přejmenovány na Chevrolet.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - DaewooMaster
24. 1. 2011 10:45
Re: Užitkové automobily, elektronika atd.
Což je ovšem smutné zjištění... ;-)
I kdyby toto byl web nakrásně jenom o autech do 4 metrů v červené barvě atp., stejně nemusí být nadpisy článků zavádějící, jak jsem si dovolil lehce rýpnout (viz mnou použitý smajlík, který velmi pozorný a bystrý Mr. BeranK rovněž přehlédl. ;-)).
Avatar - DaewooMaster
24. 1. 2011 10:40
Re: Užitkové automobily, elektronika atd.
Kdybys sám ráčil číst tento web pozorně, možná by sis povšiml, že o autobusech a náklaďácích se tu píše běžně a poměrně často... :no:

Podle Tvé logiky tu měl v roce 1998 svítit nadpis "Tatra na českém trhu končí...", protože přeci přestali vyrábět deriváty 613ky. :*)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
23. 1. 2011 19:46
Re: Užitkové automobily, elektronika atd.
Líp bych to nenapsal ;-)
21. 1. 2011 14:46
Re: Užitkové automobily, elektronika atd.
Tohle je web o autech (osobních), takže klídek, na náklaďáky, busy nebo elektroniku jdi jinam. Stačí číst pozorně. Kvůli tobě do titulku nebudou psát dlouhé litanie, každý soudný to chápe...
Avatar - DaewooMaster
21. 1. 2011 12:44
Užitkové automobily, elektronika atd.
A co náklaďáky, které tam má pod palcem indická TATA, a které dál nesou označení i logo DAEWOO [odkaz] nebo autobusy [odkaz] ? Nehledě na to, že elektronika pod touto značkou se prodává i u nás a DAEWOO nadále působí i řadě dalších odvětví [odkaz] . Tudíž Daewoo na korejském (a nejen korejském) trhu zdaleka nekončí, jak hlásá nadpis... ;-)