Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS chystá modelovou expanzi

Michal Fokt
Diskuze (35)
Tři nové modely v průběhu následujících 12 měsíců vypustí do světa nóbl značka Citroën DS. Má to ale háček, ani jeden z nich není určen pro Evropu.

V Evropě nezažívá Citroën zrovna dobré časy, ale na druhém nejdůležitějším trhu, tedy v Číně, je situace opačná. Francouzské automobilce se tam daří vcelku dobře a manažeři vidí velký potenciál k dalšímu růstu zejména ve své luxusní divizi DS, která tam působí jako samostatná značka a jako takové se jí daří budovat si dobré jméno.

To je také důvod, proč Citroën DS plánuje v příštím roce hned tři nové modely, čímž svou nabídku vozů zdvojnásobí. O prvním z nich už víme - půjde o nedávno odhalený kompaktní sedan DS 5LS. I druhý je víceméně jistý, bude se jednat o produkční verzi studie crossoveru DS Wild Rubis. Tím třetím se pak stane velký sedan, inspirovaný studií Numero 9.

Všechna auta se budou vyrábět v továrně v čínském Shenzhen ve spolupráci s tamní automobilkou Changan, což může být také jedním z důvodů, proč DS 5LS a Wild Rubis zůstanou prozatím vyhrazeny pro čínský trh. Proslýchá se, že než začne dovoz do Evropy, jenž byl neoficiálně potvrzen v případě zmíněného SUV, chce si být Citroën jistý, že auta budou kvalitativně na evropských standardech. Dalším limitujícím faktorem je omezená produkce, která v prvních fázích dokáže uspokojit pouze čínský trh. V roce 2016 by se tam mělo vyrábět 200 tisíc vozů.

To v Evropě nás zatím stále čekají hubené časy, v této části světa Citroën nechystá dokonce ani přímého nástupce sedanu C5...

Michal Fokt
Diskuze (35)
Avatar - Hammunasakra
27. 12. 2013 20:10
Re: DS musí jedině do Číny,
>:D >:D >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
27. 12. 2013 20:08
Re: DS musí jedině do Číny,
Tak to nevěřim! I kdyby měl pažout nejlepší převodovku na světě Vaverka by si toho díky předsudkum ani nevšim >:D
A kdyby náhodou všim, tak loajalita k jiné značce by zabVWánily vo tom napsat >:-[]
Avatar - KANKUNEN
27. 12. 2013 14:38
Re: DS musí jedině do Číny,
Počkej, tady se dostáváš do jiné grand dimenze.
27. 12. 2013 14:27
Re: DS musí jedině do Číny,
Tim chceš říct, že Škodovka má o tolik lepší než Mazda? Zapomeň, chlapečku. Škodovka má dobrý řazení, nic proti, ale není to nic premiovýho.
Avatar - KANKUNEN
27. 12. 2013 12:50
Re: DS musí jedině do Číny,
Znáš auto s lepším řazením? Dovedeš si představit, že by jsi sedl do Peugeota a řazení šlo úplně dokonale. Věř, že i Vaverka by na to upozornil a brzo by se to rozkřiklo i mezi lidma. Jenže PSA řadí stejně blbě jak má Mazda6 provedeno připojení USB, jenže u MZD3 to už napravili.