Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jezděte jako Colin McRae! Jeho Ford Focus WRC z roku 1999 míří do aukce

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Závěrem února se v rámci aukce Race Retro společnosti Silverstone Auctions bude dražit hned několik unikátních speciálů rallye. Mezi nimi i Focus, s nímž závodil Colin McRae.

Jde o Ford Focus WRC, se kterým britský závodník Colin McRae soutěžil v jedenácti různých etapách. V tandemu s Nickym Gristem závodili ve Francii, Řecku a Číně, nejlepším výsledkem auta bylo čtvrté místo z prvně zmíněné destinace.

Focus byl v šampionátu nástupcem modelu Escort a roku 1999 se ve WRC objevil vůbec poprvé. V onom roce získal McRae pro Ford a tým M-Sport celkem dvě vítězství, konkrétně v Portugalsku a Keni.

Auto nabídne společnost Silverstone Auctions v rámci prodeje retro závodních vozů 23. února. Kromě již zmiňovaného Focusu se na pestrém seznamu objevuje také Subaru Legacy z roku 1993 šampionů Ariho Vatanena a Richarda Burnse. U obou aut se očekává nejvyšší příhoz v hodnotě 170 až 200 tisíc dolarů, tedy něco mezi 3,5 a 4 miliony korun.

„Když někoho požádáte, aby jmenoval hvězdu rallye, jako první jméno jej napadne Colin McRae. Je pro nás čest, že můžeme nabídnout jeho Ford Focus WRC z roku 1999 v aukci Race Retro. Očekáváme, že během dražby bude panovat elektrizující atmosféra,“ stojí v oficiálním prohlášení společnosti.

Kromě slavného britského závodníka auto sedlali také Petter Solberg a Thomas Radstrom. McRae získal první a jediný mistrovský titul v roce 1995, druhý skončil v následujících dvou letech a roku 2001. Ziskem titulu se stal jeho nejmladším držitelem v historii WRC, krátce poté vznikla počítačová hra Colin McRae Rally.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)