Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster má po faceliftu interiéru. Tuto výbavu dostává poprvé

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Značka Dacia v týdnu představila novou vzhledovou identitu, kterou prezentovala na všech současných modelech. Nenápadně však poodhalila i omlazenou kabinu Dusteru.

Přepracovanému interiéru Dacie Duster nebyla při nedávné prezentaci automobilky věnována zas až taková pozornost, všichni se soustředili především na novou designovou filozofii a přepracované masky všech aktuálních modelů. Ti všímavější ale zaregistrovali i další novinky v kabině rumunského SUV. A nemyslíme jen volant s písmenky namísto dřívějšího loga.

Řeč je o zcela nové horní části palubní desky s hranatými výdechy klimatizace, které nahrazují předchozí kulaté. Na inovaci upozornil prostřednictvím facebookového profilu třeba i český magazín RNews.cz, jehož autoři dodávají zajímavý poznatek: „Tato přístrojová deska se u modelu Duster již nabízí, avšak jen na vozech s logy Renaultu mimo EU,“ bylo nám vysvětleno.

Video se připravuje ...

Kromě přepracované přístrojovky stojí za zmínku i rozšířená výbava. Duster se totiž v rámci modelové péče dočkal automaticky sklopných vnějších zpětných zrcátek. Vy už dnes možná tento prvek berete jako samozřejmost, ale vězte, že Dacia jím svůj vůz vybavuje historicky poprvé. Zejména ve spojení s handsfree kartou tak půjde o příjemný bonus ke každodennímu soužití s autem.

Od čtvrtka je možné vozy s novou identitou a výbavou objednávat. Naživo si je poprvé prohlédneme v říjnu na pařížském autosalonu, první kusy se k prodejcům dostanou ještě před koncem tohoto roku. „Je to pravděpodobně poprvé v historii automobilového průmyslu, kdy se nová vizuální identita zavádí současně pro celou modelovou řadu,“ dodává značka. Všechny inovované modely si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

18. 6. 2022 00:10
Re: Das Auto
Je to celkem pravdivé, až na tu bezpečnost.
Avatar - mrha
17. 6. 2022 22:56
Displej je níže
Spíše mě zaráží, že displej je posunut níže, což je nepříjemné.
17. 6. 2022 16:00
Re: Volant
No ja teda nevim,co je na tom puvodnim logu pravekeho. Za me vypada lip nez to,co tam placli ted.
Avatar - petr petrumr
17. 6. 2022 15:22
Re: Das Auto
co máš za auto?
Avatar - petr petrumr
17. 6. 2022 15:18
Re: facelift interiéru
protože je levnějhší jak škodovka o 550tkč a kdyby tam dali plasty jak škodovka, tak by ztratli slevu o 50tkč a ztratili by jednu hvězdičku za čelní náraz.