Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster vykreslena v omlazeném balení. Faceliftu se dočkáme co nevidět

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Nejen u nás nesmírně populární a cenově dostupné SUV Dacia Duster se již brzy dočká modernizace. Očekávané decentní změny si můžete prohlédnout na vizi našeho grafika.

Od představení druhé generace Dacie Duster nedávno uplynuly tři roky, což v automobilovém světě pomalu znamená ideální čas na omlazovací proceduru. Nejdříve se faceliftu Dusteru dočkáme ve druhé polovině roku 2021, přesto se už nyní můžeme díky našemu kolegovi a grafikovi Honzovi Lušovskému podívat, jaké inovace asi rumunská automobilka připraví.

Dacia si svůj klenot velmi dobře střeží a napříč internetem zatím nekolují žádné špionážní fotografie omlazeného Dusteru s nějakou vypovídající hodnotou. Autor tak vsadil hlavně na svůj instinkt a pustil uzdu vlastní fantazii. Protože se ale designéři značky rozhodli jen pro kosmetické vzhledové úpravy již pří nástupu nové generace, něco podobného očekáváme i v rámci omlazení.

Video se připravuje ...

Decentní inovace zahrnují nižší světlomety a masku se dvěma lištami, přičemž ta horní navazuje na grafiku předních světel. Všímáme si rovněž přepracovaného nárazníku s obdélníkovými diodami či ochranných plastů na dveřích převzatých z Renaultu Duster. Variabilní střešní nosiče jsou vypůjčené z nového Sandera, odvážná grafika koncových světel zůstává zachována.

Těžko předpokládat, že by se Dacia v rámci faceliftu odvážila k nějakým revolučnějším změnám. Ostatně si myslíme, že něco takového aktuální Duster vlastně ani nepotřebuje. Souhlasíte?

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
28. 12. 2020 19:36
Re: Lemy blatnikov
dyzajn vníma každý jinak někdy se to ale nepovede Za mě nejhorší plasták je momentálně mazda 30.
Avatar - 3_diamanty
28. 12. 2020 18:02
Re: Lemy blatnikov
oplastovanie blatnikov na SUVckach sa mi paci... samozrejme je fajn ked je to robene s citom a decentne a ladi to aj s kasnou... https://www.auto.cz/…chool-co-neurazi?… lebo nejake masivne preplastovane peklo bez kuska citu na kasni zase tiez nemusim to je jasne https://www.auto.cz/…vedenymi-poradky?… ... nie kazdy vyrobca toto aj dnes este dobre vie aby to aj vizualne aj hmotou bolo good a nebol z toho preplastovany a nekukatelny mis-mas gyc... uz aj kona po facelifte ked si vsimnes prisla uz o par ohyzdnych plastov... a ze jej to hned viac sekne ...a uz je kukatelna aj zozadu ... konecne.... len skoda ze mnohi vyrobcovia sa nadalej ucia v tomto na vlastnych chybach a nevedia toto hned na prvykrat spravit "kukatelne" a s citom ( pritom ine daleko tazsie veci v podstate zvladaju perfektne ) .... ale je to samozrejme ich vec :yes:
Avatar - SKAY
28. 12. 2020 17:36
Re: Lemy blatnikov
lemy jsou na samolepce :-) tak jako obložení dveří. No nevidíš ,kdo zato dá desítku navíc. Plast je v automotive cenější jak zlato.
Avatar - 3_diamanty
28. 12. 2020 16:15
Re: Lemy blatnikov
No neviem .. jednak ich v reale nevidim skoro na ziadnom dusteri ( cize asi to bude za priplatok ) a tieto v podani grafika su aj akesi jemnejsie decentnejsie. Bral by som keby boli uz v zaklade ako to ma defakto kazde ine suvecko vyjma niektorych s urbanistickymi paketmi kde su plasty pochopitelne uz mimo hru. Iste veci by aj tu uz mohli byt samozrejmostou bez ohladu na cenu ale chapem. Rovnako nejake decentne zmeny na maske by to chcelo. Napriklad ale zadne partie su za mna na dusteri dokonale tu ani nie je co "vylepsit".. a aj o 10 rokov budu cool...

S 1,33tce v 4kolke super kara... kto ti da dnes nieco podobne a este aby to nestalo zrovna melon. Pecka... dacia toto vymakla.. vobec cely duster je neskutocna trefa..
28. 12. 2020 15:57
Re: Lemy blatnikov
Až na to, že ty černé plastové lemy blatníků, které se ti tak líbí, můžeš na Dusteru II. generace mít od samého počátku! :D