Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Jogger už existuje i jako kempovací auto. A je v Česku

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Není to tak dávno, co jeden z manažerů automobilky Dacia prozradil, že se chystá kempovací verze modelu Jogger. Možná na ni ale čekat nemusíte.

U českého prodejce Pyramida Průhonice totiž už kempovací Jogger mají. Nejde samozřejmě o oficiální "tovární" provedení, ale o dodatečnou úpravu. Nejnovější model značky Dacia dostal kempingovou vestavbu od české společnosti Egoé nest, kterou znáte v různých podobách i z našich testů.

V případě Joggeru jde o vestavbu Camper 200, druhou nejmenší v nabídce Egoé nest. A její známou výhodou je, že nemusí být v autě natrvalo, snadně instalovat do zavazadlového prostoru si ji můžete jen v případě potřeby.

Kompletní set zahrnuje korpus se třemi moduly: jeden má na starost vodu, druhý nabízí úložný prostor určený primárně pro chladící tašku, třetí slouží jako plynový vařič.

Výbava "vodního" modulu zahrnuje čerpadlo na 12 V, 16litrový kanystr na vodu, baterii, sprchu, hygienickou taštičku, skládací dřez a kuchyňské prkénko. Část s vařičem zahrnuje dvě plynové kartuše, dva hořáky, úložný šuplík a clony proti větru. Chladící taška je za příplatek. 

Video se připravuje ...

A důležitou součástí vestavby je samozřejmě místo na spaní. To je řešeno rozkládacím roštem s bočními výsuvy a podporami a matrací. Lůžko je po rozložení dlouhé 1950 milimetrů a v základu široké 1010 mm. Boční výsuvy mohou na obou stranách v části lůžka přidat ještě navíc dohromady 300 mm.

Pyramida Průhonice bohužel neuvádí, jestli a za kolik upravený Jogger prodává, zmiňuje se jen o možnosti objednávky samotné vestavby přímo v autosalonu. Výrobce Egoé nest však model Camper 200 aktuálně nabízí za 85.790 Kč. Jde ovšem o květnovou akci, standardní cena činí 111.200 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

24. 5. 2022 08:31
Smysl pro Jogger
Nedávno jsem na Jogger koukal ve smyslu zda by se to dalo použít na nějaké cestování a došel jsem k závěru, že nedalo. Na spaní uvnitř nemá Jogger dostatečnou ložnou plochu, on totiž není tak velký jak vypadá, resp. je to stále natažené Sandero (malé auto) do maxima. Na fotkách toho spaní je to vidět, musí mít sedačky vpředu a nakloněné dopředu. Protože na delší cesty nemá jiný motor než 1.0 TCE, nedává mi tohle vůbec smysl. Na ježdění kolem komína nebo na chatu to bude pro spoustu lidí super volba. Cena té vestavby je akční, takže připlatit 100k - což je až 25% ceny Joggeru - za spaní, které se tam prakticky ani nevejde, to mi smysl vůbec nedává.

Pokud si někdo chce koupit Dacii (levné auto) na outdoorové dovolené, tak za mě jednoznačně Duster 4x4 se silnějším motorem se spaním na střeše. Vydrží to víc, vyjede to víc, nebude vás trápit nedostatek výkonu, spaní na střeše bude v tomto případě lepší varianta než se pokoušet to rvát dovnitř.
Avatar - Beefcake
24. 5. 2022 07:55
Este spravu
Oznacit ako pr/reklamu a bude to ok.