Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF Trucks a 500 vozidel pro Jordánsko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks dodala do Jordánska své 500. vozidlo. To je více než pouhý milník, protože výrobce nákladních vozidel z Eindhovenu působí na jordánském trhu teprve od roku 2014.

Společnost DAF Trucks se za necelé tři roky s podílem přes 25 % stala jedničkou na jordánském trhu a stále zde získává nové zákazníky. Důkazem je ostatně i dodávka padesáti vozidel, zahrnující pětistý exemplář pro Jordánsko.

Tyto nákladní automobily si objednala společnost Euro Shipping Services (ESS) z Ammánu. Společnost ESS je velký intermodální přepravce, který se specializuje na dopravu, zasilatelství, přepravu kontejnerů a všeobecného nákladu, leteckou nákladní dopravu a skladování.

S 50 novými vozidly dodanými společností DAF se společnost ESS snaží těžit z rostoucí poptávky po přepravě v Jordánsku. Pětistým vozidel dodaným nizozemským výrobcem v rámci objednávky společnosti ESS se stal tahač DAF CF85 4 x 2 Euro 3.

Rozhodnutí zvolit DAF CF85 není náhoda, jak říkají vlastníci ESS Issam Sacca a Mahmoud Omran: „Vozidla DAF jsou mimořádně efektivní s ohledem na spotřebu paliva, což je jedním z důvodů, proč mají neuvěřitelně příznivé celkové náklady na provoz a vlastnictví. Rovněž s ohledem na bezpečnost, spolehlivost a robustnost je DAF CF85 bezpochyby vozidlo, které chceme přidat do našeho fleetu 90 vozidel. Přitom máme velkou důvěru v poprodejní podporu a doplňkové služby poskytované místním dealerem DAF, Manaseer.“

Pro oblasti s těžkým terénem, jako je Střední východ, vybavuje společnost DAF svá vozidla kromě jiného odolnou poháněcí soustavou, zesílenými nápravami a jejich zavěšením, naddimenzovaným chladicím systémem a speciálně přizpůsobeným sáním vzduchu.

Michiel Kuijs, generální ředitel prodeje, k tomu dodal, že jízdní podmínky v zemích, jako je Jordánsko, mohou být často velmi náročné. Proto jsou nákladní vozidla DAF tamnímu provozu přizpůsobena. I díky tomu se nizozemskému výrobci podařilo za tak krátkou dobu stát číslem jedna na jordánském trhu s těžkými nákladními vozidly.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)