Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu Copen: Předpremiéra v maskáčích

Michal Fokt
Diskuze (5)
Nová generace kei-roadsteru Copen se nám představuje, oděná do maskovací fólie. Bude mít revoluční individuálně upravitelnou karoserii.

Japonci už budou mít zase něco extra. Daihatsu chystá spuštění výroby a prodeje nového miniroadsteru Copen, jenž by měl nabídnout unikátní možnost výměny panelů karoserie, přesně podle představ (a nálady) majitele. Na nosném rámu D-Frame bude individuálně připevněno třináct kompozitních dílů, které budou snadno odstranitelné a nahraditelné jinými. zatím není zcela zřejmé, zda bude možné měnit pouze barvu panelů nebo zda se budou díly lišit i designem, což určitě nebude, zejména u komponentů na přídi a zádi, nic složitého.

Zmíněný rám bude třikrát tužší, než u předešlé generace, což zaručí jak lepší jízdní vlastnosti, tak komfort. Vpředu uložený motor bude mít klasický "kei-objem" 0,66 l a turbo, které zajistí normovaný výkon 47 kW (64 k) a točivý moment 92 N.m. Zkombinován bude buď s pětistupňovým manuálem nebo "sedmistupňovým" CVT. Daihatsu slibuje, že auto bude laciné a zábavné, přičemž střeše bude trvat kolem 20 sekund, než interiér vystaví nebo skryje slunečním paprskům.

Vzhledem k tomuto částečnému odhalení se dá očekávat premiéra Copenu už někdy v půlce roku coby model 2015, Evropa ale zůstane bohužel na vedlejší koleji, Daihatsu, jak známo, aktivity (s výjimkou servisních) v Evropě ukončilo. Nejbližším konkurentem vozu bude obdobně koncipovaná Honda S660.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - gld
5. 4. 2014 19:24
Re: pěkné
Škoda že sa do toho bežný európan nezmestí. Pozeral som na youtube test minulej generácie a redaktor pri jazde pozeral ponad rám čelného okna >:D
Avatar - 3_diamanty
4. 4. 2014 20:55
Re: To Daihatsu Copen je stále rovnaké
ja mam doma jediny autokatalog a to kupeny este v r 1998 :-) na obalke ktoreho je dnes uz stare Sko [odkaz] este si ho drzim v sufliku na pamiatku a je tam copen furt rovnaky ako tu na zamaskovanej foto suhlas..... taky maly nesmrtelny autiacik gulaty s okruhlymi svetlami a motorom mensim ako v nejednej motorke :yes:

aha tu je: [odkaz] nasiel som ho :yes:
Avatar - jozephko
4. 4. 2014 20:36
To Daihatsu Copen je stále rovnaké
Už v autokatalógu pred 20 rokmi bolo toto mini cabrio Copen a vyzeralo takmer rovnako ako na súčasnom obrázku...
Či je to dobré alebo zlé, však posúdiť neviem. :-)
Avatar - 3_diamanty
4. 4. 2014 19:50
Re: pěkné
suhlas [odkaz] :yes: pekne mlada :yes:
Avatar - dolfi
4. 4. 2014 19:40
pěkné
:-)