Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler investuje miliardu dolarů do továrny v USA. Chce vyrábět elektrická SUV

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Koncern Daimler investuje miliardu dolarů (téměř 22 miliard Kč) do rozšíření továrny divize Mercedes-Benz v USA. Investice umožní zahájit výrobu vozů SUV s elektrickým pohonem a vytvoří přes 600 nových pracovních míst.

Daimler je další zahraniční automobilkou, která se rozhodla investovat do rozšíření výroby v USA. Tyto investice vytvářejí tlak na americké výrobce aut, uvedla agentura Reuters. Analytici navíc předpokládají, že prodej automobilů v USA se bude v příštích letech mírně snižovat. Loni dosáhl rekordní úrovně 17,55 milionu vozů.

Některé americké automobilky se již nyní potýkají s poklesem poptávky a musejí dočasně omezovat výrobu. Ford Motor tento týden například oznámil, že hodlá na deset týdnů uzavřít pět montážních závodů v Severní Americe, aby snížil zásoby modelů, které nejdou na odbyt.

Německá automobilka BMW v létě naopak ohlásila plán rozšíření své továrny v Severní Karolíně, kde tak vznikne asi 1000 nových pracovních míst. Tento týden zdroje agentury Reuters uvedly, že se švédský výrobce osobních aut Volvo Cars rozhodl zdvojnásobit investici do své první továrny v USA na miliardu dolarů. Továrna, která je nyní ve výstavbě, by tak měla zaměstnat celkem 4500 lidí místo dříve předpokládaných 2000.

Americký prezident Donald Trump se snaží tlačit zahraniční automobilky k tomu, aby vozy pro americký trh vyráběly přímo ve Spojených státech, místo jejich dovozu ze zahraničí, například z Mexika. Chce tak podpořit zaměstnanost i hospodářský růst v USA.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
23. 9. 2017 12:23
Mercedes má narozdíl od VW rozum
a necpe amíkům Diesely, né že by byly Diesely špatné, za mě je Diesel super, ale jde o to, že v USA ho prostě nechcou a VW USA zbytečně dráždil a teď za chybu VW platí všechny automobilky

Elektrouata nejsou v žádném případě ekologická a je to absolutní nesmysl a elektrická SUV to už je blbost na Ntou

Jenomže teď je prostě vlna lelktrouaut, je to modní trend a kdo chce jít s trendem musí ho mít jinak je out, jinak je nula, tak to říká reklama,

Selský rozum říká je to celé nesmysl a když SUV tak jedině s Diselem, o ekologii tu nejde , jde o co jiného než o peníze to je ale překvapení