Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další odvážná predikce: Polovina prodaných aut v roce 2033 bude elektrická

Stanislav Kolman
Diskuze (58)
Nová studie automobilového trhu říká, že za patnáct let už bude z elektromobilů masová záležitost. Každý druhý prodaný vůz prý bude jezdit na elektřinu.

Od nejrůznějších výzkumných společností, ale i samotných automobilek jsme už slyšeli řadu odvážných prohlášení na téma elektrifikace. Zatímco některé značky se chtějí definitivně zbavit dieselů, jiné jsou ještě striktnější a říkají, že v příštích letech už budou vyrábět pouze elektrifikovaná, případně zcela elektrická auta.

Že je elektromobilita nedílnou součástí budoucnosti tvrdí i nejnovější průzkum společnosti DNV GL. Ta říká, že v roce 2033, tedy za patnáct let, bude každé druhé prodané auto jezdit výhradně na elektřinu.

V některých zemích, kde je koupě elektromobilu podporována nejrůznějšími výhodami, už tyto vozy zaznamenávají dvojciferný tržní podíl. Nejnovější výzkum však říká, že v celosvětovém měřítku se takové hodnoty dočkáme až za několik let. Hlavní negativa elektrovozů, o kterých průzkum informuje, neprozrazují nic nového. Lidé mají největší obavy z vyšší ceny, nedostatečného dojezdu na jedno nabití a samozřejmě i chybějící infrastruktury.

„Pracujeme se základem v podobě deseti let zkušeností s experty v oblasti elektromobility. Je pravda, že v současné době je to stále hlavně politické téma, ale naším posláním je jej aplikovat na skutečný trh,“ stojí v oficiálním prohlášení společnosti DNV GL, která chce svými kroky přimět vlivné strany, aby růst infrastruktury podpořily.

Stanislav Kolman
Diskuze (58)
Avatar - Jerry.Gunman
11. 12. 2018 20:15
Re: Praxe bruselské ekoteroristy probere z jejich zelených s
Aresi,
a co vše musejí či mohou splňovat parlamentní volny, aby se daly považovat za demokratické?
- Komu dát volební právo aktivní a komu pasivní?
- Volit strany nebo jednotlivce?
- Většinový nebo poměrný systém voleb?
- Kolik a jak velkých volebních okrsků?
- Komu a jak se mají zvolení poslanci zodpovídat? Mají se zodpovídat vůbec někomu?
atd atd atd
A pokud nad tím začneš přemýšlet do důsledku, zjistíš, že to s tou "demokratičností" může být ledasjaké
11. 12. 2018 17:45
Re: Praxe bruselské ekoteroristy probere z jejich zelených s
No pořád ještě žijeme v zemi, kde se konají svobodné parlamentní volby, ne? Jak to můžeš srovnávat s Čínou nebo Ruskem, to fakt nechápu. Podívej se do Německa, jak uprchlická krize oslabuje Merkelovou a zdražování jak teď dopadlo na Macrona... Nebo taky zastáváš oblíbené klišé příznivců konspiračních teorií, že "kdyby volby mohly něco změnit, dávno už by je zakázali"? >:-[]
Avatar - Jerry.Gunman
11. 12. 2018 17:02
Re: Praxe bruselské ekoteroristy probere z jejich zelených s
Šamane, kdyby "stát" (resp. lidé, kteří budou ovládat státní aparát) chtěl, mohu se svým obyvatelstvem udělat téměř cokoli. A tím míním DOOPRAVDY COKOLI
Podívej se na Čínu (velký skok), Kambodžu, SSSR, Německo, středo či jihoamerické státy - nebo kterýkoli stát, kde je výrazný podíl muslimů

Viděno z tohoto úhlu pohledu, absolutní nezávislost neexistuje nikde

Paradoxně nejvyšší míře svobody se většinou těšilo obyvatelstvo států, veřejném prostoru byly dlouhodobě přítomny protestantské varianty křesťanského náboženství - viz Max Weber [odkaz]
11. 12. 2018 16:35
Re: Praxe bruselské ekoteroristy probere z jejich zelených s
Proboha, kde tvrdím, že jezdím svým autem "zdarma"? Já si za to rád zaplatím, ale ten stát mi nesmí bránit v tom, aby se normální auta vyráběla a běžně prodávala a provozovala! Jinak situace v ČR je v tomto směru zatím velmi příznivá, žádné debilní daně podle množství vypouštěného CO2 nebo podle výkonu motoru u nás naštěstí nemáme! :-) :yes:
11. 12. 2018 16:31
Re: Praxe bruselské ekoteroristy probere z jejich zelených s
takze ty jsi to auto dostal zadarmo, neplatis na nej zadne poplatky a palivo do nej taky cerpas zadarmo? a jezdis po silnicich ktere vyristli sami diky prirode?

kdyby stat chtel, tak nemas ani auto, ani palivo do nej ani nemas cestu po ktere bys mohljezdit ;-)

nejdriv si ujasni co znamena slovo "nezavislost" mas v tom asi trosku zmatek