Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na desítky opuštěných Tesel usedá prach. Kdo a proč je na parkovišti nechal?

Stanislav Kolman
Diskuze (68)
Několik zvědavců objevilo na jihu Kalifornie parkoviště s opuštěnými elektromobily Tesla. Tyhle kousky tu však na nové majitele nečekají.

Držitelé rezervací na Model 3 od Tesly vyhlíží nový elektromobil několik měsíců a termín je jim neustále oddalován. Jak je tedy možné, že na jihu Kalifornie stojí hned několik takových aut zcela opuštěných? Kromě cenově nejdostupnější novinky jsou na parkovišti odstaveny také Modely S a X, dohromady jich tu nalezneme několik desítek.

Všichni se samozřejmě ptají, proč jsou tu tyto vozy už několik týdnů jen tak odstaveny. Na některých už je totiž notná vrstva prachu a nezdá se, že by s nimi někdo měl z areálu Playa Vista v úmyslu odjet.

Tamní média přichází s logickým vysvětlením. Jde prý o kousky, které neprošly bezpečnostními testy, případně na nich byla nalezena nějaká závadná komponenta. Tomu nasvědčují i poznámky o problémech jednotlivých aut na čelním skle.

S mírnějším vysvětlením přichází web Electrek, jehož autoři jsou zároveň držiteli akcií Tesly. Říkají, že vozy tu jsou uschovány do slavnostní premiéry prvního tahače Tesly. Auta mají sloužit pro přepravu hostů a novinářů a závady zmíněné na štítcích jsou prý již dávno opraveny. Této teorii však veřejnost věří podstatně méně.

Tesla to v posledních týdnech nemá snadné. Lídr automobilky Elon Musk avizoval, že společnost nyní prochází doslova výrobním peklem a snaží se maximálně zefektivnit stavbu Modelu 3. Do toho řeší údajné problémy s kvalitou svých produktů, pomáhá destinacím zpustošeným ničivými tornády a navíc představuje již zmiňovaný tahač Tesla Semi. Ten se světu ukáže 17. listopadu ve čtyři hodiny ráno našeho času.

Stanislav Kolman
Diskuze (68)
Avatar - Barrichello
19. 11. 2017 16:16
Re: Neznalost autora
transport doteče potrubím do rafinerky, a odtamtud jí doveze nákladá třeba 20 km na první čerpačku. co když zrovna bydlíš blízko rafinerky vid....

Hlavně nemusí těžit lithium, zpracovávat po 10 letech baterky, stavět na ně nové továrny, stejně tak na elektromobily. továrny na kalsická auta už stojí.
Avatar - Barrichello
19. 11. 2017 16:13
Re: Bublinu Tesla...
Jistě že mam.

1) musíš postavit továrnu na Tesly
2 továrnu na baterky
3) vytěžit Lithium
4) vyrobit auto
5) vyrobit do něj někde proud
6) recyklace baterek po 10 letech

Myslíš si že tohle všechno zatíží přírodu víc než něco, co už je vyrobeno? + Výroba a distribuce benzínu?

Přemýšlej milý Blbsune
>:D
Avatar - Blue Sun
17. 11. 2017 13:03
Re: Neznalost autora
No, jestli jediný akumulátor, který jsi kdy viděl, je z notebooku, pak chápu, že tu plácáš takové pitomosti.
Avatar - Blue Sun
17. 11. 2017 13:00
Re: Bublinu Tesla...
A máš na to někde důkaz, Blbečchello? Nebo zase jen hloupě plácáš?
17. 11. 2017 12:34
Re: Dobré
nikdy tam nikdo nebyl, jen ty jsi "zase tady" a tam jsi byl vlastne vickrat nez Chuck Norris :-! :yes: