Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Devel Sixteen: V Dubaji odhalí konkurenta Koenigseggu, má pět tisíc koní a jede až 500 km/h!

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
Bestie se šestnáctiválcem o čtyřech turbech by měla nedávno získané rekordy Koenigseggu strčit do kapsy. Má to ale háček.

První zmínka o stavbě Develu Sixteen padla již před čtyřmi roky. Už tenkrát tvůrci věděli, že supersport osadí 12,3litrovým šestnáctiválcem se čtyřmi turby, jenž poskytne masivní výkon. Tehdy se to zdálo jako hodně ambiciózní plán, ale letos se jej konečně zdařilo dotáhnout do konce. Alespoň u prvního prototypu, jenž se počátkem příštího týdne představí na autosalonu v Dubaji.

Poprvé jsme o motoru mohli slyšet už v roce 2015, tehdy byl ještě vyladěn na výkon kolem čtyř tisíc koní. Jak pracuje se můžete podívat na přiloženém videu. Agregát v Develu Sixteen jde však ještě dál, disponuje totiž neuvěřitelnou silou přes 5.000 koní. Stavitelé uvádí, že vůz se správnými pneumatikami dosáhne rychlosti až 500 km/h.

Společnost připravující supersport spolupracuje mimo jiné s italskou firmou Manifattura Automobili Torino. Kooperace není ničím výjimečným, jelikož MAT se podílela na vozech pro Scuderia Cameron Glickenhaus a prsty má i v nedávno představeném Apollu IE.

Velkým překvapením je tvrzení, že i s masivním výkonem může být Devel Sixteen autem pro běžné denní ježdění. Vždyť jak tvůrci správně poznamenávají, tohle auto má výkon jako deset běžných supersportů.

Jak jsme již avizovali, na dubajský autosalon dorazí první prototyp. Čas produkce je zatím ve hvězdách a jisté není ani to, jestli půjde o sériovou výrobu. Pokud ano, mohl by Devel Sixteen atakovat všech pět rekordů, které nedávno během jediného víkendu zaznamenal Koenigsegg s modelem Agera RS.

Stanislav Kolman
Diskuze (19)
11. 11. 2017 07:33
Re: Tak to motory ve Veyronu a Chironu
Objem má 8 l.
Avatar - beibej
10. 11. 2017 22:21
Re: Tak to motory ve Veyronu a Chironu
>:D >:D
Avatar - speedfred
10. 11. 2017 21:37
Re: zrychleni
zaujímave zrýchlenie bude 100-200 a vyššie

a budú na to aj zimáky,alebo iba celoročné pneu ? >:D >:D
Avatar - JDM
10. 11. 2017 17:59
Re: Tak to motory ve Veyronu a Chironu
Kolik motoru už si postavil? Já jen že víš že to neuchladi nebo že se to po pár km rozlitne >:D
Avatar - flyboyeda
10. 11. 2017 17:51
Re: Tak to motory ve Veyronu a Chironu
běž si pustit rychle a zběsile a podobný s r a č k y demente