Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: používáte bezpečnostní pásy?

Tomáš Votruba
Diskuze (124)
Dnes se vás zeptáme, jestli používáte bezpečnostní pásy. Statistiky jsou neúprosné, podle Besipu umírají nepřipoutaní řidiči 14x častěji než připoutaní. Poutáte se skutečně ve všech případech?

Každou sobotu bychom vám chtěli předložit nějaké ožehavé téma, nad kterým byste mohli diskutovat.

Dnes se vás zeptáme, jestli používáte bezpečnostní pásy. Statistiky jsou neúprosné, podle Besipu umírají nepřipoutaní řidiči 14x častěji než připoutaní, přední pasažéři 5,6x častěji a u osob na zadních sedadel je to 3,9x, ve městech je číslo o něco nižší. Podobných statistik je spousta, na ty se podíváme příště, teď chceme znát váš názor.

Poutáte se skutečně ve všech případech? A nebo občas vynecháte, např. při popojíždění ve městě? Někteří majitelé starších vozů zase argumentují tím, že jejich automobily nemají tak silnou konstrukci jako moderní auta, a tak se nepoutají a doufají, že při nehodě raději "vyletí" z vozu a zachrání se před deformací interiéru. Jak jste na tom vy? Co si o tom myslíte? Sobotní diskuse je tu.

Tomáš Votruba
Diskuze (124)
23. 5. 2005 21:57
NASTAVUJETE VÝŠKU? NASTAVUJETE VÝŠKU?
Nastavujete výšku pásu, nebo na to zapomínáte? Když je pas místo šály, tak to má při havárce devastující účinky na krk.
23. 5. 2005 19:49
Re: Ja ne ale ostatni musi
No, většinou za jizdy v autě neluxuju Ale to s tím požadavkem na připoutání spolujezdce je dobrej nápad. Alespoň ti pak může jít po havárce na pohřeb
22. 5. 2005 19:11
Re: ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO
Jo,jo, štěrk, to je evergreen. Výborný také jako rozstřelovač předních skel. Ještě že tady občas prší, protože uklízet to po zimě se přece nedělá - rozstřílíme to sami na všechny strany. Lak trpí... hrůza. A pak přijde jaro a záplaty na silnicích se popráší kamínky a je to nanovo. 3dny na těch místech nechaj 40ku a my tak zadarmo doděláváme práci silničářů. Když to někdo nevydrží a předjede tě, můžeš si nechat přestříkat bok auta.
22. 5. 2005 14:07
Re: ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO
Kamarád je nepoučitelný. Ta zkušenost jasně potvrzuje nutnost se poutat.
22. 5. 2005 12:37
ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO ZAŽIL NĚKDO
aktivaci airbagu a nebyl přitom připoután? Bylo by zajímavé si tu přečíst zkušenost.