Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: za kolik jezdíte?

Tomáš Votruba
Diskuze (298)
Jezdíte úsporně? Zajímalo by nás, jakou máte průměrnou spotřebu u vašeho vozu. Vzhledem k cenám benzínu a nafty jistě hledíte na spotřebu mnohem víc než dřív.

Jezdíte úsporně? Zajímalo by nás, jakou máte průměrnou spotřebu u vašeho vozu. Vzhledem k cenám benzínu a nafty určitě sledujete spotřebu mnohem víc než dřív. Pokud máte zkušenosti s více vozy, resp. motory, bylo by zajímavé porovnat jejich spotřebu. Určitě nás potěší, pokud vznikne diskuse o tom, jakou má který motor v reálném provozu spotřebu. Jestli máte i nějaké zajímavé tipy či rady, jak snížit spotřebu, určitě se s tím pochlubte.

Tohle téma se nyní hodí, nejen vzhledem k vysokým cenám benzínu, ale taky proto, že po neděli zveřejníme reportáž z 24. ročníku Economy Run, což je soutěž spotřeby pořádaná Autoklubem Škoda pod záštitou Škoda Auto. Smyslem je projet stanovenou trať na čas s co nejnižší spotřebou. Pro zajímavost - my jsme cca 300km trať projeli v testovací benzínové Octavii II Combi 1.6 FSI s výslednou spotřebou 5,467 litru a průměrnou rychlostí 51,92 km/h. Podrobné statistiky vám přineseme v připravovaném článku.

Nyní se vraťme k našemu tématu, za kolik jezdíte? Hledíte na spotřebu víc, než dřív? S jakými vozy a motory máte zkušenosti, co se týká spotřeby? Máte nějaké tipy, jak spotřebu - ovšem při zachování bezpečnosti jízdy - co nejvíc snížit? Vyjádřete se v sobotní diskusi.

Tomáš Votruba
Diskuze (298)
10. 10. 2005 11:47
Re: Blá blá blá
Když tu píší takoví, jako ty, musí tu to někdo vyvažovat... to snad chápeš. Jinak těch 8 ti tu nevěří ani uklízečka, to snad taky chápeš. Teda, pokud, jak píšu shora, nejezdíš jak ponocnej. Hlavu vzhůru. Je svoboda slova, Libore. Zkus u sebe zapracovat na svobodě myšlení. Máš tam rezervy.
9. 10. 2005 18:16
Re: audi S4 4,2 avant
Když to neumíš, 15-25. A když to umíš, tak taky. Akorát jsi doma o půl hodiny dřív. Překvapuje mně spíš ale to, že se někdo shání po AUDI S4 a zajímá se o spotřebu... to je jako by ses ptal *, jestli budeš platit příplatek za bič. To si piš, že budeš :-)
9. 10. 2005 18:05
Re: BRNO ZA DVĚ COLY
Vše OK. Jo, mám co číst :-)
9. 10. 2005 17:50
Re: BRNO ZA DVĚ COLY
;-) :yes:
9. 10. 2005 15:29
BRNO ZA DVĚ COLY
Jo, Brno dělám za dvě Coly. Bez ledu. Někdy letím, to pak ty Coly ředím pětadvaceti litry naturalu. Anebo lelkuju a stačí na tu cestu litrů jen 20. Ale o to nejde. Jde o to umět jezdit. Vědět, kolik sešlápnu v dlouhým, táhlým aby mi tam teklo optimum. Tohle ale neumí každej. Sešlápnout to na podlahu a pod zadkem mít pětapadesát koní, to sice řešení je, ovšem ne pro kvalitního jezdce. Vpodstatě, když vezmeš z techničáku průměrnou spotřebu složenou ze třech jízdních cyklů, měl by ses pohybovat právě tam. Bere ti víc než udává techničák? Buďto lítáš, nebo to neumíš. Bere ti míň. Tak buďto jezdíš jak ponocnej, nebo to neumí ti kolem tebe. Jedno je jistý. Čím víc seš nucenej sledovat, kolik ti bere, tím míň tě těší jezdit :-) Takže se snaž, aby ti to mohlo bejt jedno a nemusel sis vést deníček nejlevnějších pump v okrese. Musím ale přiznat, že je tak nějak podivný, když za plnou nádrž člověk utratí tolik, co za parádní kopyta od Bati... P.S. Z dob rudýho teroru mám na tohlé téma pěknou zkušenost s Oltcitem... jo, i tohle se tu tehdy vydávalo za auto. Za super auto... Takže tenhle koráb mi dával pocit, že vlastním Ferrari. Bohužel jen u benzínky. Prostě jezdilo příšerně, ale bralo nádherně. A jak na to? S citem na pravačku, a to jak na plyn, tak na brzdu, Údajně nemá cenu plachtit, ale tohodle zlozvyku se už nezbavím - často jedu z kopce na neutrál... to mám spotřebu kolem jednoho litru. Takže rada na závěr - JEZDI HODNĚ SMĚREM DOLŮ. BUDEŠ SE MOCI U PUMPY SMÁT TĚM, CO JEDOU NAHORU.