Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Kia EV2 ze Slovenska má české ceny: Čtyři výbavy a základ pod 660.000 Kč

96 komentářů

rohYpnol
To je ta cenová parita a zlevňování BEV... 😁
Malý vůz za 0,7M... 😁 Naprosto nekonkurenceschopné. Se spalovákem by byla cena 0,4M 😄
Zetti
@rohYpnol
0,7 m inflacnich penez.
Taky mam s nominalem problem, ale musime si zvykat
ericn
@Zetti Navíc, když ještě zjistíš, co za to dostaneš 😉
Zetti
@ericn
Ja bych to nechtel ani zadarmo, ale novy auto za 12, 14 průměrných platů neni až taková tragedie. Za to nebyly ani skodovky za Komančů.
rohYpnol
@Zetti
Pořád ty stejné nesmysly. Jenže za komenčů jsi měl bezplatné služny státu. Za komančů jsi měl nízkoúročné půjčky pro rodiny. Za komančů jsi měl pozemky téměř zadarmo. Za komančů jsi měl levné bydlení a kvalitní levné potraviny. takže i na to drahé auto měl kde kdo.
Zetti
@rohYpnol
Jj to urcite soudruhu...
Mr.Murphy
@Zetti naprostá zoufalost.... obhajoba minulého režimu jak od voliče "Stačilo".... proboha.... Vždyť nic nebylo a žili jsme jak žebráci, navíc v nesvobodě....
Zetti
@Mr.Murphy
Me to nerikej, ja mel v 89 sbaleno, rozprodano, do toho hodil vidle plyšák. Ja na tu dobu dvakrat s laskou nevzpomínám.

Mimochodem barevna televize tesla stala vic jak 4 platy, pracka 3, vrtacka 1. dal by to dneska nekdo?
rohYpnol
@Mr.Murphy
Já opravdu nic neobhajuji, jsi vedle jak ta jedle.
Ale napsat, že něco bylo za minulého režimu lépe, to je opravdový zločin, že... 😁 Tím jen potvrzuješ, že sám jsi smýšlením komouš. Protože jedeš jen hloupou propagandu poplatnou době a současnému režimu. Úplně stejně jako před 89 KSČ.
Man Ký
@rohYpnol není to zločin. jen se nám tvoje nemocná hlavička odkopává čím dál víc😊
na fejsbůku jsou skupiny, kde tihle pacienti vzpomínají na to, jak byly poctivé uzeniny a godhaj to byla vskutku božská mana! ne jako dneska😊

plzen.rozhlas.cz/…dravejsi-6718043

OKAL, panelák, škůdka, tesilky, rifle PREKON pro ty, co nezlobili😊 kdepak, nikdy se nevrátí pohádka mládí😊
JirkaVejrazka
@rohYpnol Dodnes vzpominam, jak na tech levnych potravinach bylo napsano "aromatizovano, pribarveno" 😉 A ty lakave bedny v samoskach s prasklymi pytliky od mleka... dodnes se mi sbihaji sliny, kdyz si na ty kvalitni potraviny vzpomenu!

I to levne bydleni pamatuju. Staci se podivat na fotky z detstvi, jak rodice tlaci kocarek bahnem mezi panelaky a okolo se povaluje stavebni material. To byly casy, panecku!
traveldrive
@rohYpnol Tak to nemal. Dnes zarábam v € podobnú sumu ako moji rodičia pred 40-45 rokmi v Kčs. A autá nestáli 30-40 tisíc, ale od 60 hore. Benzín stál 8 Kčs, dnes teda 8 € nestojí. Veľa cien je vzhľadom k platom porovnateľných, ale ešte viac vecí bolo v minulosti podstatne drahších ako dnes.
rohYpnol
@traveldrive
Vůbec jsi nepochopil co jsem napsal.
Podstata je v tom, kolik za co musíš vydávat. kolik % příjmů jsi před 89 vydával za bydlení, energie, potraviny, vzdělání, zdravotní péči??? Tedy za to nezbytné, bez čeho se neobejdeš???

A tady někdo bude blekotat nesmysly typu že barevná televize nebo walkman stál nesmysl... Nebo typické posměšky na paneláky... Jenže ty paneláky jsou v dnešním měřítku luxus, protože dnes je normou 1kk 35 m2 ... a ty panelákové byty ze socíku dnes stojí víc než tyhle nové kóje na přespání 😁
JirkaVejrazka
@rohYpnol I na to je celkem jednoducha odpoved, viz www.zakomunistu.cz
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Krásný naprostý blábol a nesmysl. zajímavé, že ta stejná komodita zdražila jinak řemeslníkovi jako manažerovi... 😁 😁 😁 Dál to vůbec nemá cenu komentovat.
JirkaVejrazka
@rohYpnol To bys musel umet cist data. Kdyztak si to nech od nekoho v okoli vysvetlit...
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Ten nesmysl opravdu nebudu číst.
JirkaVejrazka
@rohYpnol Ja chapu. ze premysleni boli. Ale mohl bys to aspon zkusit,,,
JirkaVejrazka
@rohYpnol Mimochodem ten "nesmysl" je podlozeny cisly z CSU. To jen na okraj. Mohl bys ta cisla zkusit konstruktivne rozporovat, ale to je namaha, ze? Je mnohem jednodussi je smest ze stolu tvrzenim "nesmysl", protoze se ti nehodi do kramu.

Ukazujes jen svou neschopnost konstruktivne diskutovat, nic jineho.
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Ne.
Konkrétně např. hladká mouka. Stála v roce 1989 2,8–3,8 Kčs/kg.
Ten nesmysl co jsi uvedl říká 4,20...
Kdyby tě zajímala cena mouky, tak byla stanovena cenovým předpisem a regulována a uvedena v cenovém věstníku.

Je to prostě nesmysl, který není podložený ničím. A debatovat o něm nemá žádný smysl. Tak jak jsem napsal.
JirkaVejrazka
@rohYpnol Zdroj tehle informace? Protoze vse co dokazu najit ja tvrdi 4,20 Kcs.
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Zdroj je ten cenový věstník a předpis, že 😁
JirkaVejrazka
@rohYpnol Verejne overitelny odkaz prosim...
JirkaVejrazka
@traveldrive Skodu 105L koupili pribuzni nekdy v roce 82bza 58 200. Pote, co na ni dva dny stali frontu. Vysla na ne moc pekna oranzova...
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Ano, a nové auto si mohl dovolit takřka každý obyčejný člověk. Dnes? Cca 80% nových aut nakupují jen firmy, obyčejný člověk na nové auto nemá.

Ano, změnila se doba, takže to že na nové auto dnes nikdo nemá je nahrazeno ojetinami, které dříve logicky nebyly.
JirkaVejrazka
@rohYpnol "Ano, a nové auto si mohl dovolit takřka každý obyčejný člověk." - co to placas za nesmysly? Uz jsi zapomnel, jaka vzacnost bylo auto v rodine? A porovnavas to s dneskem, kdy dve auta v rodine nejsou zadna vyjimka?

Cituju z iDnes: "Zatímco v polovině letošního roku bylo v tuzemsku registrováno 4,4 milionu vozů, před 20 lety to bylo o dva miliony aut méně, říkají statistiky Sdružení automobilového průmyslu.

Zdroj: https😐/www.idnes.cz/…aut😲jetiny_fdv"

Kdyby ses nahodou chtel zabyvat daty (jakoze zjevne nechces), tak viz treba https😐/zelenavlna.rozhlas.cz/…vysilani-7914498
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Opět pleteš hruška jabka. Já se bavím o tom, že lidi si mohli dovolit kupovat NOVÉ auta.

Dnes je aut tolik, protože tady máš trh s ojetinami. A ten vzniklal postupně. V roce 1980 jsi asi těžko mohl mít trh s ojetinami, když v roce 1965 byl trh s auty úplně jinde a po válce tady byla situace úplně jiná, že.

Ale když chceš srovnání, tak dej srovnání, kolik DOMÁCNOSTI kupovaly nových aut v roce 1980 a kolik dnes... 😁
JirkaVejrazka
@rohYpnol "Ale když chceš srovnání, tak dej srovnání, kolik DOMÁCNOSTI kupovaly nových aut v roce 1980 a kolik dnes... 😁 " - to je celkem jednoduche - domacnosti mely vyrazne vyssi podil nakupu tehdy, protoze "soukromnik" nebo "soukroma firma" byly (az na vyjimky) neexistujici pojmy.

Jaka data budes chtit dal? Srovnani prodeje klimatizaci mezi Gronskem a Portugalskem?
rohYpnol
@JirkaVejrazka
TAKŽE ODPOVĚĎ NIKDE, ŽE... ale budeš mě tu poučovat 😁

A jsme u toho co říkám. Dříve si domácnosti mohly dovolit kupovat nové vozy. Dnes si to dovolit vesměs nemohou. A je úplně jedno, kolik co stálo v tupém přepočtu, který je naprosto nicneříkající. Protože struktura výdajů je úplně jiná. Protože energie zdražily, protože náklady na bydlení jsou úplně jinde, protože musíš platit za školky, školy, zubaře, lékaře, atd. ...
JirkaVejrazka
@rohYpnol Ale houby. Par lidi si mohlo koupit auto, vetsinou kdyz si popujcovali penize po vsech znamych.

Leasingy neexistovaly a o pujcce na auto jsem tehdy neslysel (ale mozna me opravis).

Dnes si kazdy nabidne auto i s financovanim, operak atd. atp. Moznosti ma i soukromnik spoustu.

Staci se podivat pred vesnickou samosku. Za komunistu pred ni stala prevazne kola, dnes je tam zpravidla parkoviste pro auta (caso zaplnene). A nesnaz se mi tvrdit, ze ne.
rohYpnol
@JirkaVejrazka

Ty vážně buď neumíš číst, nebo odmítáš používat mozek. takže znovu a opět - já se bavím o NOVÝCH autech, které si mohly pořídit DOMÁCNOSTI.

To, kolik starých aut kde dnes stojí, je absolutně irelevantní!!!

Ad leasingovky... ano, takže vlastně se mě snažíš říct, že považuješ za pokrok to, že dnes stát umožní se lidem zadlužit, zatímco dříve sis na dluh pořizoval leda tak vlastní bydlení. a považuješ to za úžasný výdobytek současnosti, že domácnosti jsou zadlužené... 😁
JirkaVejrazka
@rohYpnol Jojo, ta parkoviste jsou plna starych vraku, ze? Staci se jen podivat.

Rad bych pro tebe vyhrabal nejake statistiky (i kdyz data stejne nectes), ale Mototechna je jaksi zapominala zverejnit, nebo jsem je nenasel.
rohYpnol
@JirkaVejrazka
Průměrné stáří cca 16 let. Stačí?
JirkaVejrazka
rohYpnol
@JirkaVejrazka

...6 let starý článek... o čem se chceš bavit...
JirkaVejrazka
@rohYpnol A rozporujes data v nem, nebo jen datum vydani? Chces tim rict, ze pred sesti lety byl vozovy park u samosek zasadne jiny?
traveldrive
@JirkaVejrazka A koľko platov na ňu bolo treba? U nás v rodine s niekedy v tej dobe kupovala Škoda 120L, s nejakými doplatkami čosi cez 63 tisíc. Pri bežnom plate 2,5-3 tis. v hrubom to bolo sakra dosť.
NAD
@rohYpnol A tak aj dopadli. Nie, na auto a tobôž drahé, kde kto naozaj nemal
ericn
@Zetti hele to zas jo, když teda je ušetříš, ale možnost tu je 😉 Btw za těch 660tis bych si raději vzal toho Kamiqa...
Zetti
@ericn
Me uz novy auta nezajimaji, a neni to kvuli penezum. S kazdou dalsi blbosti co vymýšlí EU je ten můj odpor větší a lepsi uz to nebude.

Možná nějaká amerika, tam ty kraviny pry nejsou. Nevim uvidim
rohYpnol
@Zetti
Mě kupodivu ano. Ale je to už více zvědavost, kam až ta lidská blbost zhmotněná v nařízeních EU může dojít... Jak až moc ty kdysi skvělá auta dokážou zprasit.
Zetti
@rohYpnol
nezajima ve smyslu neco si koupit, udelat si radost. Uz neni co
traveldrive
@Zetti Asi si príliš náročný.
Zetti
@traveldrive
prave naopak, nejvetsi radost z jizdy mi ted dela skoro 40tilete osmivalcove kupe. Bez displeje, asistentu, internetu, nema ani katalyzator. Lehke, rychle, tiche auto, ktere se uz nikdy delat nebude.

Jo tak vlastne narocny jsem.
kozakm
@rohYpnol s Fabii jsem se taky dostal na 680 tisíc...
rohYpnol
@kozakm
Je snad obrovský rozdíl "dostat se" a "začít na".
ptr078
@rohYpnol Najlepsie je, ze je uplne jedno ci stoji 1 euro alebo milion. Dizajn je taky odpudivy, ze ma to auto absolutne nezaujima.
dodo24
@rohYpnol opäť "máš pravdu"... ktorý spalovák v tejto triede je s automatom za 0,4M? Samozrejme, už bez odpovede...
rohYpnol
@dodo24
Přesně tak. Protože na manipulativní otázky nebudu odpovídat. Nikde není podmínka automatu, to je jen tvůj výmysl a manipulace.
dodo24
@rohYpnol aha takze neporovnávame podobné produkty, proste to čo tebe najlepšie vychádza sa dá vedla seba a hotovo. Nečudujem sa, že stále ti za každých okolností lepšie výchadza tvoj favorit. Drž sa
rohYpnol
@dodo24
A kolik % lidí si za ten automat u malých vozů připlácí, co??? Takže zjevně asi o ten automat nikdo až tak nestojí.

Ty si vybereš něco, co se ti hodí. Ok, tak já si vyberu a řeknu, že chci srovnávat malé vozy se stejným dojezdem. A hele, on ten BEV rázem bude ne za 0,7M, ale za 1,0M a dojezd stejně nebude takový jako u spalováku, že... 😁 😁 😁 Tohle jsou ty tvoje manipulativní demagogické úvahy.
ericn
@dodo24 stejně tak by se Rohypnol mohl zeptat, ktery elektromobil za 660tis Kč dokáže na jedno nabití ujet 700km za každých podmínek? Já jen, že ta Fabia za 400tis Kč to dá 😋
dodo24
@ericn žiadny, ved to je snáď každému jasné, že EV sa nekupuje kvoli dojazdu. Ale chápem, je to už okrem ceny jediné, čo môžete dookola verklikovať. Ticho, pohodlie, okamžité reakcie na plyn, nezávislá klíma a v neposlednom rade prevádzkové náklady už nejak opomínate. Pri aute do mesta sú toto vlastnosti na nezaplatenie. Vrátane toho automatu (viete o tom, že velká časť vodičov nad manuálom ani len nauvažuje, však?)
rohYpnol
@dodo24
Ne. Opět jsi mimo. Protože dojezd není jen o dojezdu jak daleko dojedeš. Dojezd je i o tom, jak často musíš dobíjet!!! A to ocení opravdu velká skupina zákazníků!!!
ericn
@rohYpnol jj, tak to je, dojezd není jen jedna cesta v kuse, ale i to jak dlouho ti vydrží energie v autě = nemusím třeba týden nic řešit a myslet na to. Navíc doplním energii kdekoliv po cestě do 5ti minut a můžu jet dál 👌
traveldrive
@dodo24 Tak porovnaj elektromobil s manuálom. 😁
dodo24
@traveldrive no ten práve neexistuje. Preto porovnávam dve podobné konfigurácie. Alebo teda ty porovnaj so spalovakom s nezavislou klimatizáciou...
salamoon
@rohYpnol ako spalovak by ale dostal litrovy trojvalec ako Stonic... a to tiez nie je ziadna vyhra 😞
Mr.Murphy
Ceníkovky pořád vysoké ale na netu je spousta skladovek zmíněných konkurenčních aut za nižší ceny, takže dobrý kus asi najít půjde....
šofér
@Mr.Murphy - mi vadí ta kombinace ceny a dojezdu, to je prostě úlet. Ve městě není moc možností dobíjet přes noc natož ta "zábava" nabíjet obden... Když se meknu na Clio, tak ušetřím 150 tis Kč a i při městském provozu tankuji co deset dní. O časové úspoře ani nemluvím.
Horký Rom
rohypnoIe,

Dovol mi jednu drobnou, leč upřímně zvědavou otázku, která se mi neodbytně vrací pokaždé, když s obdivuhodnou vytrvalostí zaplavuješ prostor svými komentáři, poznámkami a slovními proudy, jež se valí bez ustání, jako by jim udával rytmus sám čas.

Řekni mi prosím, jak vlastně funguje odměňování ve tvé zřejmě velmi štědré PR agentuře. Jsi honorován za každý jednotlivý příspěvek, který vypustíš do digitálního světa CNC, nebo snad za počet písmen, jež s téměř nadlidskou oddaností skládáš od rána do večera, den za dnem, bez náznaku únavy, v tempu, které by i ty nejodolnější jedince přivedlo k tichému zoufalství.

Člověk by skoro nabyl dojmu, že nejde o práci, nýbrž o životní poslání. Jakési moderní literární perpetuum mobile, jehož jediným smyslem je nikdy nepřestat psát, nikdy nepolevit, nikdy neumlknout.

Nuže, ať už je tvůj systém odměňování jakýkoli, nelze než vyjádřit jistý obdiv. Taková oddanost se totiž jen tak nevidí, ani v románech, ani ve skutečnosti 👍
rohYpnol
@Horký Rom
Chybí ti tam božena a Passat B5 2,0 tdi. Tj. neodpovídám.
Horký Rom
@rohYpnol
Nic mi nechybí, všechno mám.
rohYpnol
@Horký Rom
Ano, máš tam všechno jako obvykle. Což v tvém případě znamená "nic" 😁 V tvém případě totiž je jedno, kolik slov, kolik vět napíšeš. Protože slova a věty v tvém podání nemají obsah. Protože ty jsi diskusní prázdnota sama.

Není zač, rád jsem poradil.
Horký Rom
@rohYpnol
„Diskusní prázdnota“? Děkuji za projekci - je překvapivě přesná 👍
rohYpnol
@Horký Rom
Chtělo by se říct, že přání je u tebe otcem myšlenky. Jenže ta myšlenka se v tobě nakonec nikdy nezrodí 😁
Horký Rom
@rohYpnol
Chtělo by se říct, že přání je u tebe otcem myšlenky, jenže u tebe to končí už u neplodné fantazie.
rohYpnol
@Horký Rom
Zjevně nestíháš. Dál už nebudu na tyhle tvé nesmysly mimo téma reagovat.
lamal
@rohYpnol
V B5 nebol 2.0 TDI 😁
rohYpnol
@lamal
...no však 😁
gil54
@Horký Rom

To, jak o tom tady neustále píšeš, vypadá, že máš obavy, že dostává víc než ty. 😀
johny555
@Horký Rom Ne, rohYpnol není nikým odměňován. On žije z pocitu, že přesvědčil všechny o své pravdě a proto nepotřebuje ani pít ani jíst ani pracovat. Vlastně tím dosáhl dokonalosti lidského bytí....
rohYpnol
@johny555
Opět omyl. Já nepotřebuji nikoho přesvědčovat o mé pravdě. Mě stačí jen vyčkat, a běh dějin moji pravdu potvrzuje každý den.
Horký Rom
@rohYpnol
Dějiny běží dál, jen si nějak nevšimly, že by měly potvrzovat zrovna tebe.
rohYpnol
@Horký Rom
Nevšimly, a přesto potvrzují. Zajímavé, co? 😁
PowerHouse
Tu hrůzu BEV
jsme viděli včera u Astry, BEV nejdražší, dokonce dražší než Plug in.

Tady by jsem si vybral tu 2, výbavu s 61kWh baterkou, ale je to za 805 000.
salamoon
''cena od'' cca rovnaka s nemeckou... inak interier je paradny, nieco take by som cakal v ''premii'' volve ex30 napriklad...
Man Ký
Za komárů bylo dobře - netáhlo mělo jistotu, že ho nikdo moc nepředběhne, nemusel tolik závidět, nebylo co😊
PowerHouse
Dnes mohou nemocná netáhla od 59ti závidět práci těm, co tam vydrží do 67.
Taky podle toho pak blbě vypadají volby. Dříve v 59 letech člověk o práci nepřišel.
Pepa_007
Zajímavé auto do města, ale za skoro milión či holátko za 700 tisic? 🤣
Každopádně poslední EV Kia design mi nepadl do oka. Hnusné krabice.
Horký Rom
@Pepa_007
Ach ano, klasický odborník na automobilový design - typ „viděl jsem to na parkovišti u Lidlu a mám jasno“.

Za „holátko za 700 tisíc“ dnes nekoupíš ani slušně vybavený spalovák. Ale chápu, pro někoho, kdo mentálně zůstal v roce 2005, je každá inovace automaticky „předražená krabice“.

A co se týče designu… říkat o moderních EV, že jsou „hnusné krabice“, je asi tak sofistikovaný názor, jako tvrdit, že kubismus je jen „křivě namalovaný barák“. Klidně si ale zůstaň u svých estetických jistot, třeba u Fabie v základu a plastových poklic. Tam se žádné přemýšlení nevyžaduje.
johny555
@Pepa_007 Za 700k dnes nekoupíš ani pořádnýho spalováka. Koukni na ceník Škodovky a budeš koukat....
johny555
Koukám do ceníku Kamiqu😒br /> 1,0 TSI/85 kW DSG od 555 tisíc
1,5 TSI/110 kW DSG od 635 tisíc

Dynamicky EV2 v základu odpovídá 1,5 TSI/110 kW DSG, cena prakticky stejná. Výbavy jsem neporovnával, ale pochybuji, že bude dramatický rozdíl.

Vzhledem k tomu, že tato auta slouží hlavně pro 2-3 lidi max na jezdění do práce, rozvážku dětí, nákupy, doktory, resp. tak EV2 pro tyto požadavky vše splňuje. Navíc v tomto poskakovacím režimu TSI motory s DSG převodovkou šíleně trpí a tipuji, že po 100k km pomalu začínají ty vyhlášené problémy spjaté s přímovstřikovými motory a dvouspojkami.
A manuál? Koho to dnes zajímá. Jakože maminka rozvážející děti je šťástná, když 100x za den šlápne spojku a začne zmateně šaškovat se šaltpákou a občas ji to chcípne na křižovatce?

Kdepak, ať si manžel klidně túruje svoji Oktávku v dehtu, žena bude s tímto 100x šťastnější.
rohYpnol
@johny555
Jasně, matky jsou dnes retardované a umí už jen točit volantem, co... ach jo... to jsou zas názory...
johny555
@rohYpnol To není o retardaci, ale o tom, že ženy chtějí, aby jim auto sloužilo a ne, aby jim ony sloužily. Zkus vystoupit ze své bubliny a zeptej se pár řidiček, jestli by chtěly raději automat nebo manuál. A nejenom řidiček. 30 let jsem trávil život se šaltpákou a před dvěma roky jsem se ji zbavil a zjistil jsem, že něco takového mi fakt nechybí.
rohYpnol
@johny555
Jenže ta otázka tak vůbec nestojí.
Ta otázka stojí - jsi ochotný a chceš připlácet např. 60t. za automat (a vyšší servisní náklady)??? Takhle to vesměs stojí, případně je příplatek ještě vyšší, protože automat je spojený jen s vyšší výbavou, silnější motorizací atp.
johny555
@rohYpnol Ano, ano, servisní náklady na vyskákané DSG jsou fakt velké. A přesto se tak dobře ta auta prodávají. Proč? Protože lidem za ten komfort stojí. A když dostanou místo DSG s*ačky něco fakt jednoduchého a spolehlivého, tak není o čem...
rohYpnol
@johny555

Jak těm lidem za ten komfort stojí??? Podíl DSG ve Fabii, Scale, Kamiqu, bude naprosto marginální.
Man Ký
@johny555 nikdo normální už dneska nekoupí ženské s automatem. a žádná ženská po něm ani netouží. a když jí dám vybrat, jestli nové auto s manuálem nebo roční s automatem, bude mít jasno hned.
johny555
@Man Ký Ano, ano, mají jasno, většina chce automat. A proto prodeje automatů stále stoupají. Statistika je neúprosná. Jak se říká, kdo jednou zkusí, jinak nechce....
rohYpnol
@johny555
Ne. Prodeje automatů stoupají mimo jiné, protože automobilky v některých verzích manuál již nenabízí (protože pro automobilku je lepší nabízet automat - CO2 sankce, vyšší ziskovost...).

Mě automat nechybí, protože obojí má své kouzlo a obojí má své klady a zápory. Třeba do offroadu bych manuál opravdu nechtěl. Ale do kabria bych naopak raději manuál. Stejně tak do malého vozu bych automat nechtěl. Protože vesměs tyhle malé levné automaty nestojí za nic.
lulinak
@johny555
mno vidíš, já tenhle motor mám a zásadně s manuálem, zejména kvůli tomu že automat je už výhradně v kombinaci s elektrikou. A mám ten motor dost rád na to, abych se nemusel koukat jak to automat věčně podtáčí a 100x za hodinu ten motor vypne a zapne, tohle mi do baráku dokud to půjde nesmí, a pak holt přpadně rovnou plnohodnotná elektrika.
johny555
@lulinak No vidíš, já mám takové tlačítko a když to výjmečně začne vypínat a náhodou mi to vadí, tak ho zmáčknu a už to nedělá. A jestli podtáčí motor, to nevím a je mi to jedno, jenom vím, že stačí trošku přidat plyn a hned podřadí a auto vystřelí. A nemusím potupně furt mačkat nějakou spojku a kvrdlat s nějakou pákou jak v 20. století. Ale každého věc, ať si dělá co chce, já jenom říkám, jaká je realita mezi normálními lidmi mimo autíčkářskou bublinu.
traveldrive
@johny555 Pekná blbosť. To je len mužská utkvelá predstava, ženy jazdia úplne v pohode s manuálom.
rohYpnol
@traveldrive
Přesně tak, naprostá většia žen ví jak zacházet s fofrklackem.
lamal
"Výkon menší baterie činí 123,8 kW. "

Vysvetlí pán Dusil, co je to za vykon ? 😁