Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Spousta řidičů v Česku troubí a bliká pro štěstí. Pro jiné je to k vzteku!

18 komentářů

PowerHouse
Na autobus z Prahy do Brna
troubí a bliká asi 20 aut, co jedou 170.

Prostě borci co jedou 170 na dálnici D1 nikoho jiného nesnesou.
170 jer nyní povoleno, 150 + 20 k tomu.
Pepa_007
@PowerHouse děkujeme za kvalitní příspěvek.
Asi je autobus blokuje pomalou jizdou na cestě do porodnice. Těžko posoudit takhle z diskuse.
Barry Lyndon
@Pepa_007 Taky myslím, při aktuální míře porodnosti je prakticky cca každé třetí auto na silnici na cestě do porodnice...
ryccardo
@PowerHouse na to je dobra lecba takovyho zavodnika trochu pribrzdit na normalnejsi tempo at se sklidni.
traveldrive
@ryccardo Akým spôsobom?
ryccardo
@traveldrive když ho chvíli podusíš v levým, aby věděl že se 170 nejezdí respektive je nevhodné chování si arogantně vynucovat levý pruh blikáním a najížděním do kufru. Vůbec zbožňuju takový ču--ky když je v levém řada aut která plynule předjíždí vpravo jedoucí kamiony, který jedou 100 a on si myslí, že ty jako zbrzdíš, aby si mohl z levého do pravého a on se posunul o jedno auto dopředu. Takový cápky si s chutí povozím v kufru dokud se nemůžu v klidu zařadit do pravého.
Barry Lyndon
@PowerHouse Rychlost by šlo měřit prakticky permanentně, ale to by bylo zase vzbouření všeho lidu (přitom prakticky všichni souhlasí, že rychlostní limity se dodržovat mají). S rychlostními limity je to podobně jako s placením daní (ať platí ti druzí 😃)

Viz. nedávná hysterie z měření na nové D4, kdy se jako trochu měří, ale fakt jen trochu, aby to nebylo příliš 😊
vencelín
Spousta ridicu v Cechach blika a troubi pro stesti????? To jako fakt autore? Já na tenhle fenomen nikdy v cechach nenatrefil.
Jedine kde trebas prilezitostne kratce houknu je pred uzkym a neprehlednym mistem.
Ani jsem si nevsiml, ze by se drtiva vetsina autobusu (vcetne ridice) zacala pri projizdeni kolem kaplicky krizovat, jak je bezne trebas v recku
Maxmilian_Von_Mondeo
@vencelín Bohužel, já s tímto fenoménem mám každodenní zkušenost. K mému pozemku patří i kaplička, na hlavním tahu z Prahy do Kutné Hory a je to neuvěřitelné (i když docela uvěřitelné) množství klaksonů, co tady pravidelně troubí. I v noci. Dlouho jsem nechápal, proč zrovna tady auta troubí, a došlo mi to asi až po 4 letech, kdy jsem četl podobný článek.
Nevím, jestli troubí pro štěstí, nebo pro co jiného, ale faktem je, že mi tu troubí.
vencelín
@Maxmilian_Von_Mondeo
To valím oči tedy a dost mne to překvapuje. Asi sídlíte na nějaké "migrační" linii pánbíčkářů 😁.
Kasprik
Já troubím jen na důchodce, kteří už nemají za volantem co dělat a jedou 30 na 50 a 50 na 90. Pak mně hrozí pěstičkou a drbnou kolo o obrubník.
vencelín
@Kasprik
Tak pozor na obrubníky až budete v jejich situaci Vy 😁.

Ale je pravda, že leckdy se občas někdo dlouhodobě plouží fest, ale že by bylo kvůli tomu nutné jej vytrubovat o tom nejsem přesvědčen.
Kasprik
@vencelín až budu v jejich věku já. Tak auta už budou řídit samy.
vencelín
@Kasprik
Aby jste nebyl nemile překvapen 😊. Ale pokud jste čerstvě po narození, tak nějaká šance tu je 😁.
traveldrive
@Kasprik To k tebe sedí. Úcta a ohľaduplnosť k starším ti nehovoria nič. A pravidlá cestnej premávky asi tiež nie...
_Teddy_
Troubit a blikat "pre stastie"? Tak to ma teda este nikdy nenapadlo...
traveldrive
@_Teddy_ To skoro nikoho. Zažíva to len Mondeo a odniekiaľ sa to dopočuli v redakcii acz...
praptak
@_Teddy_ Na svatého Kryštova lidé troubí běžně.