Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily

Zpět na článek

Za znehybnění elektromobilu může nejčastěji baterie. Ale ne ta vysokonapěťová

12 komentářů

Hendly
To pise AI?
Vzdyt min některé odstavce nedavaji smysl…
Othello
@Hendly
taky na to koukám. Třeba věta
...V budoucnu by tak měly být mechanické stykače na bázi ovládacích relé (tedy mechanického prvku) stále častěji nahrazovány elektronickými pulzními měniči...

mi nedává absolutně žádný smysl
Barry Lyndon
@Othello Chápu to tak, že na sepnutí bude stačit menší proud a i takřka zdechlá baterie to ještě sepne... Co ale nechápu je, proč především neudělají něco s tím, aby při plně nabité hlavní baterii, nebyla vybitá ta na 12 V... To snad není až taková raketová věda 😊
Barry Lyndon
Platí i pro PHEV. Např. RAV4 nám tato konstrukční vada znehybnila několikrát (a Toyota je tak s náskokem nejméně spolehlivé auto, jaké jsme kdy ve firmě měli). Trakční baterie plně nabitá, 12 V prázdná. Kdo tohle vymyslel, zasloužil by nakopat do...
_Teddy_
"Znehybnenie" elektromobilu? Nie len ze sa auto nepohne, ale clovek sa do neho vobec nema ako dostat (nevysunu sa klucky, neda sa otvorit ani dvere, ani kapota pod ktorou je ta 12V bateria! Trebars James May by o tom mohol nieco vediet...
www.youtube.com/watch
ProchyTom
@_Teddy_ Tak si zavolas odtah
Petr Pinkas
@_Teddy_ Moje BEV nemá vysouvací kliky, dveře se dají otevřít klíčem, kapota se otevírá lankem tak se k 12 V baterii klidně dostanu. Nějaký James May mi může být ukradeny stejně jak Váš "chytrý" názor.
Pan Glosátor
stačí dát dopředu startovací kliku, která bude točit dynamem a vytvoří elektřinu nutnou pro sepnutí stykačů a napájení řídích jednotek ...elektromobilistům, kterým kvůli těm častým obědům a kávám při čekání u nabíječek rostou pupky a tři brady, trocha pohybu neuškodí !!!
Uživatel_5100058
@Pan Glosátor Já teda vidím obézní lidi spíš v jiných autech než elektrických.
kesumb
klicky neklicky ma to normalni zamem, na normalni klic. Kapota na lanko a pak normalne booster. Je to stejny jako u jakyhokoliv auta s chytrym dobijenim.
rohYpnol
Za znehybnění elektromobilu nejčastěji může prázdná baterka a nutnost neustále dobíjet u stojanu... 😁
praděda7
Ok. Mám zkušenosti s FHEV i PHEV. Ano, je důležité udržovat 12V baterii nabitou. Jasně. Co by ale určitě pomohlo, aby uživatel nemusel volat asistenci když nenastartuje, by bylo nějaké praktické varování pro uživatele, že baterie potřebuje nabít. Pouhé upozornění prodejce, že je potřeba s vozem absolvovat každé 3 týdny nějakou delší jízdu nebo průběžné baterii externě dobíjet, není dostačující.