Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Stellantis obrací situaci, akcie letí nahoru. Jak se to podařilo?

54 komentářů

Man Ký
Další předpověď mu nevyšla? Tady už se nedá na nic spolehnout.
Pepa_007
Tak to je fajn, že je po autech Stellantis poptávka. Bude práce pro evropského makáče. 👍👍👍👍
Man Ký
Při používání diskusního systému na auto.cz jste dlouhodobě porušoval Pravidla diskusí.
Na vaše nepříměřené chování jsme vás upozornili naposledy 01.01.1970 01:00.

Vzhledem k tomu, že jste naši výzvu nerespektoval, přistoupili jsme k zablokování vašeho konta. Zablokováním konta jste přišel o svou původní přezdívku i o další výhody spojené s používáním registrací na portálech vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Václav Hanzelín
Opravdu by mě zajímalo, co jste tropil už 31 prosince 1969, když sotva začal nový rok a už vás v jednu noci upozorňovali na nějaký vážný průšvih. To vám to tehdy poslali eхpresním holubem, nebo snad bleskovým telegramem? @Man Ký
Mokrous
Jsem šokován, dojat k slzám a okouzlen. Během roku spadly z dlouhodobých 9-10 na 6 a teď jsou na 6,89 EUR za akcii. Neskutečný zisk! 😂🤦‍♂️

Každý den potřebujeme minimálně 287 šokujících článků na téma pokles a růst...
Ringhofer
@Mokrous Tady někde vznikají nesprávné informace. Skutečnost je totiž ještě mnohem horší! https😐/www.investing.com/…-historical-data?…
Mokrous
@Ringhofer No, já jsem raději předchozí roky nekomentoval, když autor dokáže vnímat jen poslední měsíc... A můj výraz "dlouhodobých" to nevylepšil. Ano, pád oproti letům minulým je mnohem brutálnější.
ericn
@Mokrous jj rostou přímo raketově 😋

www.google.com/…/quote/STLAM:BIT?…
del42sa
@ericn

To je super. Je to skoro jako Trumpova Truth Social: aneb alternativní pravdy 😁

Uvedené značky ztratily za 10 let více než 60 % tržeb a uvítaly by nějaký impuls. V čele je Lancia s nárůstem o 15 % v 1. čtvrtletí 2026, když loni ztratila 85 %. DS, která má tendenci se vypařít z trhu úplně, Alfa, která opět klesá navzdory SUV B. Zkrátka, prodeje jsou stále špatné.
První místo v kategorii hybridů, bez upřesnění... No, stejně by museli nabídnout plnohodnotný hybrid, aby to mělo nějaký význam.
Tento velmi „Carlosovský“ sebestředný přístup nedělá čest velké skupině (aneb... se alespoň snažíme uklidnit situaci, jak se dá).
ericn
@del42sa Njn článek hovoří o vzepětí nejspíš za poslední měsíc z 5,97eur na 6,89eur/akcii, ale autor se nejspíš nepodíval na poslední dva roky, kdy byla akcie na 26,94eur.
Tj spíš je to pád... A opět dementní nadpis to celé dokonal... 🤢

Ohledně té Alfy, vážně nevím, kdo by chtěl (pod)průměrnou techniku v SUV-B za prémiové peníze, navíc s velmi divným designem... Hlavně koukat na to ošklivé černé "scudetto"

www.auto.cz/…dy-je-neco-navic?…

Btw a o Lancii nemá cenu ani psát... Fiat snad nabere díky Grade Pandě dobrý směr...😉
Pan Glosátor
gratuluju Stellantisu k významnému objevu, že když zákazníkům nabídne, co chtějí, tak se povede prodat auto... teď ještě vrátit čtyřválce, LPG, malá auta, hotchatche s manuálem a další věci, co předchozí roky zrušili a můžou se vrátit na své dřívější prodeje
Man Ký
@Pan Glosátor protože oni to nevěděli, to co dělali, vůbec nebylo motivováno Bruselem a green dealem. k tomu došli sami od sebe, přišlo jim to jako skvělá inovace.
Pan Glosátor
@Man Ký co je inovativního na tom, když v EU prodávali jen elektrické Berlingo, zatímco ve Švýcarsku a dalších zemích mimo EU prodávali i benzinové a naftové ... to nebyla inovace, ale snaha zalíbit se komoušům a plnit příkazy Bruselu !!! trh jim rychle ukázal, že takhle to nepůjde
Ja Prvni 123
@Pan Glosátor Ironie.
Nechapes?
ryccardo
@Man Ký to je sice pravda, ale Tavares ridil firmu. Vedeni Skody taky neskocilo na ty nesmyslny plany nevzdelancu z Bruselu. Zaradili do sveho portfolia sice EV, ale dal pokracuji i s vyrobou spalovaku a to se ukazalo jako spravna cesta. Kazdy si vybere to co mu dava smysl a prodeje krasne frci. Stellantis udela takovou hovadinu jako prestat prodavat spalovaci Partner a Berlingo a divi se ze EV nikdo nekupoval. A takovych kopancu udelali spoustu i kdyz jim to EU nenaridila.
Man Ký
@ryccardo a jak měl dopředu vědět, co se stane?
Rosta Jež
@Man Ký Říká se tomu "průzkum trhu" a je to běžná věc, která stojí naprostý pakatel proti té ztrátě, kterou způsobila špatná strategická rozhodnutí a která byla v naprostém rozporu s customer-centric zásadami, které jsou mantrou dobrého produktového managementu. Namísto toho začalo v automotive panikařit pár vysokých manažerů a ostatní se jako ovce přidali. Kdo jejích názor nesdílel, ten byl vyhozen či odstaven na vedlejší kolej. To byl koneckonců případ i dnešního CEO Stellantisu. Všechno je na netu dohledatelné, ale musí se trochu umět číst mezi řádky oficiálních vyjádření.
ryccardo
@Rosta Jež Presne tak a treba takova Toyota majici mnohem chytrejsi manazeri nez tupohlavy Tavares to taky celou dobu avizovala ze oni na zadnou EV vlnu naskakovat nebudou. Takze vedeni Stellantisu byli proste z vetsiny tupci a netreba to okecavat. Ted se snad blyska na lepsi casy.
ryccardo
@Man Ký jako ze se ta poptavka po EV nenaplni? Sorry ale tenhle elementarni fakt dochazel vetsine lidi. U manazera automobilky bych ocekaval trochu hlubsi schopnosti uvazovani.
gil54
Jak tak na to letos koukám, tak vítěz soutěže o největší počet příspěvků vyhraje minimálně nový BMW M5... 😀
Mr.Murphy
Za posledních 5 let ztratily akcie Stellantisu 50%....

Jinak o jejich slibném jaru jsem tady psal už dřív.... Opel i Fiat jedou....
Ja Prvni 123
@Mr.Murphy Tak snad do Grande Pandy Cinu nezamotaji.
A kdyz se jim bude fakt darit, tak treba nabidnou i interier v jine barve... a bez tech poutovych detailu.

🙄
ericn
@Ja Prvni 123 srou Grande Pandou souhlasím, mohla by zabodovat. Zvlášť s tím neelektrickým základem se 6M 😋 Výbava Icon a paketem style&zima a más za 450tis Kč docela fajn auto 👌
rohYpnol
@ericn
Problém je, že mělo být ne za 450, ale za 350. Pak by to dávalo smysl. Takhle je to jen další předražená plechovka.
ericn
@rohYpnol Bohužel taková je realita, kup takhle vybavené nové auto pod 400tis Kč, nemáš moc šancí. A malá už taky není, rozvor 2540mm a délka 3999mm...
rohYpnol
@ericn
Nemáš pravdu. Skladovky Grande Pandy začínají na 379t. ... Takže předpokládám, že tahle cena je stále reálná. Jen to prostě zkouší... ale světe div se, zákazník na ty jejich nesmyslné ceny prostě nepřistoupí.

Jinak Grande Panda za mě rozhodně to lepší ze Stellantisu. Ale obecně mě opravdu hodně mrzí, jak na těch autech ve výrobě šetří a jak je berou na hůl. Prostě kdyby do toho auta dali ve výrobě o 10t. víc, tak to je auto v kvalitě na které jsme byli zvyklí. Ale zájem o to není, raději udělají auto na 10 let plné eurošidítek. Takže hlavně že tam mám kameru řidiče, SOS tlačítko které stejně po dvou letech nebude fungovat, prootže nikdo nezaplatí SIMku atd. A už se "těším", až za tohle začnou vyhazovat z STK...
Ja Prvni 123
@ericn Nemas zadnou sanci, na 4 metry je tam fakt hodne mista.
A je to pohodlny.

On teda ten cistej benzin stoji v citovane vybave 467 tisic, a hybrid pak 544... ale to furt neni uplne spatne.

Jasne, Punto kdysi stalo pod 300, ale bez te vybavy a pri polovicnich platech.
Ja Prvni 123
@ericn Ja potrebuju automat, jinak zustanu ve svem Tipu, kde jsem uplne spokojenej.

Hybrid vychazi o neco draz, ale furt v dnesni dobe akceptovatelne.

A ano, presna tak: Icon + pakety, a je to kompletní auto.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Není. Bohužel. Protože třeba vyhřívané sedadla jsou za přípaltek pouze a jen pro nejvyšší výbavu La Prima.

Je to to lepší z dnešního stellantisu. Pokud tam skutečně je už nový 1,2 s řetězem, tak to třeba snad i bude fungovat. Bohužel nahoře huj, dole fuj. A hlavně cena úplně neadekvátní. Fabia je o dva řády dotaženější a stále o něco prostornější auto. Vůbec nevidím důvod, proč přemýšlet o Fiatu a nevzít Fabii 1,0 tsi, podařené a dotažené a výrazně levnější auto.
ericn
@Ja Prvni 123 Za mě to vůbec není špatná nabídka. Jasně taky by bylo zajímavější mít to pod 400k Kč.

Grande Panda je svá, má moderní design s odkazem na původní Pandu a tím může slušně zabodovat 😉
Sevca1
@Man Ký nebreč, chovej se jak chlap a Brnak a nedelej tu ze sebe vola. A nebreč, neboj taky mi napsali to samé
Lenka Čížková
@Sevca1 Pavlíku, nebreč. Moralizovat umí každý, ty u toho navíc působíš směšně. Tak už vážně pa. www.lide.cz/…ZGU6NzA5ODI1MzQx
KANKUNEN
@Lenka Čížková Leničko, jak to máš nejraději ?
Lenka Čížková
@KANKUNEN Nejraději to mám tak, když se mě na to nikdo neptá, Martine.
KANKUNEN
@Sevca1 Vopičák má pro jistotu druhý účet s názvem shit.
traveldrive
@KANKUNEN Prípadne trpí schizofréniou, ale pre istotu je tiež na hateliste.
Lenka Čížková
@traveldrive Dva moderátoři ACZ kankunen a traveldrive na jednom místě - drobná událost bez dopadu, přesně v duchu jejich obvyklé produkce.
gil54
@Lenka Čížková

Je fajn, že tě tady máme, díky tobě víme kdo je kdo, kdo má jaký druhý niky, kdo kde bydlí, kdo je moderátor, kdo je roztleskávač, kdo je zoufalej, kdo je Božena, kdo je Zorg, o článcích nebo o autech nic, tím nás tady raději neobtěžuješ. Hlavně vymýtit konspiraci.

Děláš to dobře. Do všech se montuj a vyčisti tady ten chlív vod základu, držím ti palce. Těžkej úkol, ale ty to dáš.
Z0RG43X
@gil54
Dej jí to sežrat!
Man Ký
Opičáku říkej svojemu fotrovi!
Pepa_007
@Man Ký dovolím si opravit nesprávnou větu. Správně to má být ".... říkej svému fotrovi".
V Brně máte trochu jinou češtinu, co?
Lenka Čížková
@Pepa_007 To nevyšlo, vencelíne.
Dušan Trnka
@Pepa_007 Samozrejme a lepšiu ! Cajzli, dostanete do čune ...
Man Ký
Velmi správně - v Ostravě se mluví jinak než v Plzni. Je to tzv. dialekt.

Ano, použil jsem nespisovný výraz. Asi tu nebudu jediný. Když publikuji, neděje se to😊
Dušan Trnka
Autor článku preložil reklamu z firemných materiálov ! Čo sa tak pozrieť na dlhodobé štatistiky predaja ? 😀
Jan Hus
Moc tomu nevěřím , podle mne svým legendárním motorem Pure Tech odradili zákazníky na 10 let.
traveldrive
@Jan Hus Ale súčasný trojvalec 1.2 je dobrý. Aspoň to tvrdia.
gil54
@traveldrive

Každej tříválec je dobrej.

Stejně, jako je dobrá pitná voda ze studny mezi kravínem a vepřínem, hnedle za silážní jámou. Stejně, jako jsou už 40 let dobré houby z malebných černobylských lesů. A ani nejsou červavý. 😀

"Aspoň to tvrdia." 😀😀
del42sa
@gil54 😀😀
jersey.se
To je divný… přestali lidem cpát 100% elektrod€bilitu a zase prodávají… divný…
Lord Owl
pragmatický přístup k motorizacím ??
Tvl, to jako kde ?? u Stěračtisu ??
Arese
Díky za nádhernou uvodní fotku (i ty další Giulie)!