Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Téměř každá ojetina v bazarech je prý nehavarovaná. Realita ale vypadá jinak

7 komentářů

rohYpnol
No, pro začátek je vhodné zmínit, že mezi pojmy "havarované" a "škodní událost" je rozdíl jednoho vesmíru. Takže celý článek kulhá na obě nohy.

A co je to havarované auto? Je havarované auto, když má vyměněný nárazník? Blatník? Vytažené důlky? Je to zcela individuální.

Pro mě je třeba havarované auto až tehdy, když byl zásah do nosných částí nebo alespoň vystřelily airbagy. Jinak řečeno i nehavarované auto může být totální škodou nebo mít třeba 25 škodních událostí.
praptak
@rohYpnol Havarované auto je takové, které prošlo nehodou, ne všeobecně jakákoli škodní událost na autě, třeba důlky. A nebudu v tom případě tvrdit v inzérátu, že je nehavarované.
rohYpnol
@praptak
Ano, a to je přesně ono. Jaký je rozdíl, jestli měním přední světlomet proto, že ho rozbil kamínek proti tomu, když ho měním při nehodě? Je zajíc v předním chladičí už havarované auto? Pro tebe asi ano... Pro mě ne, protože tyhle věci jsou prostě bohužel denodenní součástí a nevím, proč by tohle mělo znamenat, že si auto jako ojetinu nekoupím. Když se mi to může stát 3x během týdne kdykoliv...
salamoon
pokial to nebola tazka buracka s vaznym poskodenim deformacnych zon (hlavne ABC stlpik, strecha) tak je to v podstate jedno... vymena naraznikov, blatnikov, alebo preliacene dvere...? to neznizuje bezpecnost auta...
vencelín
@salamoon
co prahy? Hlavní nosníky motoru ke kterému jsou připevněny polonápravy, případně hejblé horní místo uložení tlumiče? To bych taky nechtěl aby to někdo se snažil rovna či navařovat nějak jiné kusy
Robo91
a hlavne má každé auto bez rozdielu veku 125000 km 😊
johny555
Jestli si někdo koupí ojetinu jako svoje první auto, aby se naučil řídit, nebo jako druhé auto do rodiny na dojíždění do práce, budiž. Bohužel česká realita je, že lidi tam jdou koupit 10letý vyřazený naftový koncernový krám po 2 majitelých s očekáváním, že to bude spolehlivé nebourané hlavní auto do rodiny. A ještě jsou klidně ochotni za takový krám dát i několik set tisíc. A pak se diví.
Chytrý člověk chodí do bazaru prodávat, ne kupovat....