Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Velká koncernová SUV věří plug-in hybridům. Objeví se v nové Q7 i Bentley Bentayga

18 komentářů

ericn
Koncern věří PHEV, ale lidi spíš HEV viz Toyota 😉 A pořád jim to ne a ne dojít. Snad konečně spustí prodeje T-Rocu 1,5TSI HEV 100/125kw a pak se to dostane do dalších modelů a třeba pak udělají i silnější benziny s fullhybridní technologií. Stejně ta SUV nikdo nabíjet nebude 😉
speedfred
@ericn
Za mňa je PHEV v poriadku, a osobne mi to vyhovuje viac ako HEV.
Bullšit má asi poobednú siestu keď ešte na teba nereagoval. 😄
ericn
@speedfred Neboj, on si mě ujít nenechá, je to takový "ocásek" 😉 Jen já ty jeho "cancy" nevidím, ten HL má něco do sebe...

Já právě čekám na tu 1.5TSI HEV 125kW, až budu měnit Golfa G7 FL za G8/9 (třetí auto do rodiny), tak by bylo fajn mít už fullhybrid... PHEV ani Elektro mě v podstatě nezajímá 😉
Bull Shit
@ericn
To je docela pohodlný postoj, všechno odmítnout a pak s klidem čekat na ideální auto, které ještě neexistuje, a tvářit se u toho, že máš jasno.
speedfred
@ericn Ja mám hlavne mesto alebo dialnica, takže phev za mňa cajk.
Bull Shit
@ericn
Tohle je přesně ten klasický internetový narativ, kde Toyota vystupuje jako neomylný prorok a zbytek automobilového světa jen ne a ne pochopit, co je údajně dávno jasné. Realita je ale mnohem méně ideologická, koncerny si strategie netvoří podle komentářů na fórech, ale podle regulací, prodejů a toho, jak se auta skutečně používají v praxi, ne podle toho, co si někdo vysní po večeru stráveném na YT. A tvrzení, že SUV nikdo nenabíjí, je už taková folklorní zkratka, která zní sebejistě, ale v praxi je to prostě bullshit, hezky se to hodí do argumentu, ale s realitou provozu plug-in hybridů to má dost omezený kontakt. Ve skutečnosti se to nabíjí přesně tak, jak komu dává smysl, což je možná méně dramatické, ale o to víc pravdivé.
Ham.
@ericn Píšeš nesmysly, prodeje velkých SUV s HEV jsou v Evropě zcela marginální, dávat do Q8, Q7, Bentaygy, Urusu, Cayenne a spol. HEV by byly vyhozené peníze oknem.
ericn
@Ham. PHEV podle mě smysl do velkého SUV nemá žádný, kolik lidí to bude dobíjet?

Koukám na SDA a v kategorii SUV-E se prodalo za 1Q 2026 celkem 630ks...

Nafta 372ks
Benzin 151ks
B/N +EL 83ks (kolik z toho je PHEV těžko říci)
BEV 24ks
Ham.
@ericn Velká prémiová SUV si nekupují lidé z paneláků, ale lidé, kteří mají v drtivé většině možnost nabíjet. Podíl PHEV v nových registracích v EU už překonal podíl dieselů a dál roste (podíl v ČR je pro rozhodování výrobců irelevantní, na to jsme příliš malý trh).
ericn
@Ham. Tu první větu nerozporuji, tu druhou ano. Máš odkaz? U nás to rozhodně neplatí, viz výše 😉
Ham.
@ericn ACEA, 2025
www.acea.aut👋pc-registrations/new-car-registrations-1-8-in-2025-battery-electric-17-4-market-share/
ericn
@Ham. Hmmm a co je místo toho smajlíka? Já že bych si to i rád přečetl...
wakantanka
@ericn Čo tak sledujem, tak tie autá väčšina užívateľov aj naozaj nabíja. Keď nie doma, tak vo firmách majú wall boxy a ráno po príchode do kanclu to pichnú do elektriky. Na obed sa odvezú elektricky, poobede zase nabijú a domov na elektrinu. A občas keď idú niekam ďalej tak kľudne bez obáv z dojazdu. Otázne je len to, či by neboli vhodnejšie na tento spôsob užívania dve autá, jedno EV a jeden ICE.
ericn
@wakantanka No hele to je otázka... No já bych dal přednost tomu fullhybridu a neřešil nabíjení vůbec. Takže zůstanu ještě pár let u ICE 😉
wakantanka
@ericn Čiste technicky aj ten PHEV vieš používať ako HEV s bonusom väčšej baterky. Ale tiež by som radšej HEV 😉
ericn
@wakantanka no pokud to budeš používat jako HEV, tak zbytečně platíš a taháš sebou nabíjecí část…
Mr.Murphy
PHEV je do těchto aut úplně OK. Řekl bych že ty luxusní SUV udělají spoustu kratších cest a tam se to sakra vyplatí.... Navíc baterka u těchto mastodontů už nějak zásadně hmotnost nezvýší a kufr to má velký i tak....
Arese
Hybridy zásadně nebrat!