Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Malá elektrická Honda je v Evropě. Nabídne falešný manuál a dostupnou cenu

22 komentářů

lamal
Ma Honda relevantne marketingove udaje o predaji tejto kategorie v EU? Pride mi, ze stale nepochopili, ze Kei (upravy to moc nezmenili) v EU nikdy netiahli a s prichodom SUV uz dnes malo kto chce funkčné krabice... EU jazdi po mestach SUV.
traveldrive
@lamal Alebo aj malé crossovery, ale v zásade máš pravdu. Našinec chce auto za 20 tisíc €, ale auto, nie krabicu id topánok. Inu, cena nie je všetko.
wakantanka
@traveldrive Lenže európsky trh nemôžete posudzovať podľa stredo - východoeurópskych reálií. My tu naozaj nedáme toľko za podobné auto a v podstate ho ani neptrebujeme, miesta ešte stále relatívne dosť. Ale podľa toho čo som videl v Ríme, Londýne či Paríži, tak tieto mikroauta tam dávajú perfektný zmysel. V porovnaní s takým Citroenom Ami to aj bude jazdiť ako auto, aj dojazd to bude mať väčší a klientelu si to zrejme nájde.
traveldrive
@wakantanka Ak budeš brať plat ako v zmienených krajinách, tiež budeš mať menší problém za malé auto zaplatiť viac. Ale ak za mesiac dostaneš tisícku, alebo aj menej (čo je v našich končinách dosť častý jav), tiež každé Euro otočíš 2x a ak už tých 20 tisíc našetríš, budeš za ne chcieť auto a nie takéto prdítko.
wakantanka
@traveldrive To ja nikde nepopieram.
traveldrive
@wakantanka Ja Ťa neobviňujem. 😉 Ale proste si nemyslím, že to spraví dieru do sveta, príde mi to ako okrajová záležitosť. Iba že by pomohla legislatíva, zelená ideológia ešte nepovedala posledné slovo.
Miorolo
@lamal Se podívej do takové Itálie - sama Panda a 500ka.
lamal
@Miorolo
Mne pride Panda a 500ka ako auto, oproti tomuto... minimalne sirka spravi moc aby si mal pocit "plnohodnotnosti"
salamoon
opat uplne mimo realitu... honda e bola krasne auto, avsak maly dojaz a vysoka cena to zabili.
toto je este aj mrnave, a na to ako male je to, je ta cena tiez vysoka. za 23 tisic eur (20 000gbp) vie clovek kupit Golf, pripadne aj Suzuki Vitaru/SCross aj so 4x4!
xxc
@salamoon kupit vie, ale nenatankuje, pokial sa iran nejak rozumne nedohodne s nepriatelmi 😄
traveldrive
@xxc Alebo pokiaľ sa EU nejak rozumne nedohodne s Rusmi. 😉
sachs800
@traveldrive To snad už nikdy.
traveldrive
@sachs800 Prečo? O čo sú lepší iní? 😉
nippon
@traveldrive Napríklad o to, že (tí iní) nerozpútali vojnu.
Arese
Směšné vozítko s blbým pohonem.
Jan Hájek
@Arese Náhodou vypadá dobře, ideální auto do města. Takže i ten pohon pro ty účely sedí. Kdo by s takovým autem chtěl lítat po dálnici stovky kilometrů daleko, aby se vyplatilo v tom provozovat benzín.
Lord Owl
@Arese náhodou, pokud k tomu vyvinou (samo)nabíjení z městského odéru, prašnosti a kraválu, tak to bude hit ...
Arese
@Lord Owl Možná, pokud by to ovšem stálo tak polovinu obvyklé ceny podobných elektrosamohybů...
gil54
Falešný manuál, umělý zvuk a otáčkoměr to zásadně zachraňují. Mít to ještě v infotainmentu prdící aplikaci, tak už to nemá fakt žádnou chybu. 😀

Samotná věc, chcete-li auto, jakýsi smysl v rámci své kategorie, dává se i svými logickými limity a omezeními, pro určité použití.

A jak píše autor v perexu "...a také za dostupnou cenu". Ta by ovšem, podle mě, musela být minimálně poloviční nebo ještě nižší.
traveldrive
@gil54 Taký umelý dvojtaktný zvuk Trabanta... A ešte umelý dym z výfuku. 😁 😁 😁
Ivan Ponocný
@traveldrive - přesně, a taky funkci aby se v tom dal pravidelně vyměňovat olej v motoru, a na display při zapnutým topení krb i se zvukem, to musej žaponci ještě doladit.
kmarty
Vsichni co se bojej Kei cars, tady strach mit nemusite.
Udajne se bude delat pouze jako RHD.
Takze v Evrope vicemene pouze pro UK.
Skoda, ale co uz.