Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Fiat Grande Panda standardně nemá důležitý prvek pasivní bezpečnosti. Měla ho už Škoda Favorit

25 komentářů

Pepa_007
Článek by měl rozhodně pokračovat vyjádřením automobilky. Takto je to jen povzdech nad šetřením na špatném místě.
šofér
@Pepa_007 - spíše by měl článek pokračovat vyjádřením EU homologačních úředníků.
Pepa_007
@šofér to az na dalším místě a ne úředníků homologace, ale politiků evropské komise.
3_diamanty
Nova grande panda je tak napandena ( rozumej vybavou naskladana ) ze stejne aj vzhladom na celkovy "stajling" dava zmysel az od vyssej vybavy.. co je vcelku skoda kedze mnohe male vozy davaju zmysel a chcu davat zmysel prave v zakladnejsich vybavach.. tusim ze to bol rohypnol kto dobre napisal tu ked spomenul taku myslienku ( mam ju stale v pamati ) ze kto chce pandu tak musi mat "pandi mozek" ... a bohuzial pre tuto novu pandu tak to asi aj bude ... uz ten rozumnejsi totiz za podobne peniaze pojde kludne do fabie i20 ci ibizy... a nenecha si od nejakej skodoradostnej pandy skakat po hlave jak sa hovori ...
Inak v cene napandenej pandy ktora uz konecne vyzera ako auto moze mat clovek nielen ze cokolvek ine z klasickeho B segmentu ale este aj o pol cisla vacsie auta ako scala alebo c3 aircross ... vitara a pod... a to uz je fakt ine kafe
Ja Prvni 123
@3_diamanty Takovou blbost muze napsat jen rohypnol, tak se nesnizuj na jeho uroven.

Jakkoli souhlasim, ze GP se hodi koupit az jako Icon s paketama.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
fascinující, jak někdo jako i Ja Prvni 123 je schopen popírát a ignorovat realtu...
Lord Owl
Politika Stellantisu se zde viditelně propisuje - prodávat draho a nenechat se odradit. Na druhou stranu vzadu v té Pandě asi dobrovolně nikdo sedět nebude, pokud si nechce brousit kolena...
Ja Prvni 123
@Lord Owl Sedels v tom?

Evidentne ne.
To plati pro malou Pandu, ne Grande.
robert olah
Dětské sedačky opěrky nepotřebují, při sklápění sedadel zavazeji. Naprosto v pořádku..
traveldrive
@robert olah
🤦‍♂️
A kde je definované, že zadné sedadlá sú vhodné len pre detských pasažierov v autosedačkách? V tom prípade by tam bolo zbytočné aj čalúnenie - stačil by nejaký rám s Isofixami.
robert olah
@traveldrive coze? jaka zasa definice? Proste jsem vyjadril predpoklad, ze Fiat si spocital ze zadne sedacky v Pande se nejvic vyuzivaji v kombinaci s autosedackou, operka je tak vec kde se da usetrit. a proste ji vyhodil. Sedet sa tam stale da.. Ja to tak delam ve svych autech taky, zlepsuje mi to sklapeni sedacek a vyhled vzad... Ale na slovenku zjevne treba vsechno definovat a hlidat a pohorsovat se, Good luck there!
rohYpnol
@robert olah
Je to homologované jako 5místné vozidlo. Ne dvoumístné.
Fascinující, že tohle je podle někoho vpořádku.
lordlord
Když vzadu nikdy nikdo sedět nebude, proč je platit. Já je mám v autě sundané, překážely ve výhledu, musím je nasadit jen před STK.
traveldrive
@lordlord Tak na čo tam tie zadné sedadlá vôbec sú...? Asistentov tiež nepoužívam a napriek tomu ich musím platiť.
Mr.Murphy
Verze POP je prostě dokonalý žebrák, kde nemůžete ani za příplatek mít dešťový senzor, tempomat, elektrické zrcátka, litá kola nebo dělené zadní sedadlo. Jinými slovy, můžete si dokliknout opravdu jen barvu, jinak NIC. jako opravdu NIC, jedinou jinou položku než barvu.
logika je jasná - hotový, na dřeň ořezaný produkt, cena sestřelená na dno, levněji to nejde. Daň ze to je nulová možnost konfiguace.
Ber nebo nech být, střední výbava už tohle všechno umožňuje.
Pokud chce nějaký děda na Sicílii novou Pandu a ví, že děcka vzadu nevozí, tak ať si ten holobyt klidně koupí. Že se tomu někdo v Česku diví, není pro Stallantis myslím zásadní problém.

Ostatně, Češi jsou schopní stát fronty na máslo v akci, prodrbat na ONU hodinu ve frontě kvůli úspoře 70 Kč tak nevím, proč bychom se zrovna tady měli divit takovému chování a nabídce takových produktů.
ericn
@Mr.Murphy No ony ty výbavy jsou celkem nevyvážené. Ani prostřední Icon nemůže mít všechny komfortní prvky, ale už je alespoň trochu použitelná...
Mr.Murphy
@ericn to je holt na vkusu každého soudruha.... jen komentuju fakt, že levné auto v základu něco nemá ani jako volitelnou možnost.... za mě žádný problém (a nekoupil bych si to). Stejně tak jsem čuměl když první elektrické C3 neměli v základní výbavě ani možnost připlatit si za výškově stavitelné sedadlo.... to mi přišlo jako úplný bizár a z výběru jsem to auto rovnou vyřadil.
Pepa_007
@Mr.Murphy proto může být tak levná. 😉😉😉
traveldrive
@Pepa_007 Preto, že má kvôli chýbajúcim opierkam hlavy špeciálne zhotovené sedadlá, tak je lacnejšia?
rohYpnol
Rád bych si přečetl oficiální vyjádření importéra... 😁
twistedTSD
V základní výbavě toho chybí víc: věci jako osvětlení kufru, výškově stavitelná sedačka… Některé nejsou ani ve střední výbavě. Je to hrozný holobyt. Když výbavu doházím, stojí to peníze, za které koupím normální hatch, kde na mě všude nekouká snaha šetřit.
Jirka B.
Jednou v pondeli rano se neobjevil spolubydlici, ktery se mnou sdilel pokoj na kolejich. V utery se mi ozval jiny spoluzak s tim, ze meli nehodu. Zastavili na křižovatce a kamion za nimi to nedobrzdil. Tem vepredu se nic nestalo. Spolubydlici vzadu vypadal v pohode a akorat si jen stezoval na bolest krcni patere. Sanitka ho odvezla na rentgen.. Borec na rentgenu - mi tady nesimulujte, ohnete s tim krkem at to tam poradne vidim. Za chvíli vyjde z kabiny a rika - tim krkem nehybejte. Nasledoval vrtulnik a prevoz do nemocnice.. Spolubydlici se objevil o nekolik mesicu zpet. V hlave srouby ktere fixovaly pozici hlavy.. Hadejte kde byly operky a kde ne? Psal se rok 2001 a vozidlo bylo Opel Astra...
rohYpnol
@Jirka B.
Přesně tak.
johny555
To je Stellantis a jejich politika.
Ja Prvni 123
@johny555 Ne, takovy je soucasny svet aut.
Vyvoj uz nejakou dobu hleda zpusob, jak vyrobit auto levneji, nikoliv jak vyrobit lepsi auto.
Tady je strasny diveni, ze vzadu nejsou v zakladu operky.