Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lancia podpoří prodeje levnějším modelem. Po tragickém loňsku se prodeje zlepšují

30 komentářů

KANKUNEN
Protože frantíci jsou mača, to auto je hnusné, měli použít retrodesign Delty a ne zezrůdněný Citroen.
ericn
@KANKUNEN souhlas, ale i hodně drahé na itálii 😉
del42sa
@ericn alespoň se poučili s GAMMou a bude to mít spalovací motory, byť zatím jen notoricky známé motory PSA a výhledově ten HEV
Pepa_007
Tři válce na tisíc padesátou variantu auta. Stellantis musí vyrábět 1 milión Puretech motorů měsíčně - dávají ty tři vibrující válce všude. 🤔😖
ryccardo
@Pepa_007 Tak jestli jim už konečně spolehlivě fungují, tak proč ne.
Pepa_007
@ryccardo do malého auta jo.
Ja Prvni 123
@Pepa_007 Tohle je male auto.
Tady je to v poradku.

Jestli to daji i do te Gammy, jen rozdrazdeny na vyssi vykon, tak jsou nepoucitelni.
Arese
Tak hlavně ať taky udělají pořádný facelift, auto s hnusnějším předkem se snad v Evropě neprodává...😟
Ja Prvni 123
@Arese Videl jsem to na zivo - a docela se mi to libi.

I kdyz i tak plati, ze zadek je hezci.

Dulezitejsi je ale asi vnitrek.
Sedis v tom a koukas na ty budiky cely dny.
Ja Prvni 123
@Ja Prvni 123 A ten mi prijde OK.
www.autorevue.cz/gallery.aspx

Funkcni odkaz na konkurenci mi to nechce dat...
😒
ericn
@Ja Prvni 123 jj předek a cena jsou nějvětším nepřítelem tohoto klonu P208 🙈👎
Arese
@ericn Alespoň, že u té verze s manuálem zmizel ten obludný kulatý obelisk před středem přístrojové desky!
ryccardo
A přitom stačí udělat auto, které není hnusné.
del42sa
@ryccardo pravda, ale když jsi na tom s penězi jako Stellantis a chceš šetřit vezmeš nějaké povedené auto a ty díly, které na tom původním autě jakž-takž ladili vyměníš za nějakou rádoby "uměleckou skulpturu" abys na to mohl plácnou prémiovou cenu a pak z toho vznikne tahle karikatura Lancie
ryccardo
@del42sa na tom ale nevidim nic spatneho. Osobne bych to koncipoval navenek jako nejake retro, abych oslovil fanouskovskou zakladnu Lancie, ale i tohle asi celkem jde.
del42sa
@ryccardo holt každý máme asi jiný vkus, dá se postavit auto, které bude sdílet hodně prvků včetně platformy a přesto to na něm nebude poznat, tahle Lancia není ten případ. Ta silueta Opelu Corsa je patrná na první pohled, podsvícená přední maska do tvaru T nemá s historií designu Lancie nic společného, snad jen ta zadní část se relativně povedla a samozřejmě interiér, který je svébytný (až na ten "tácek" , který tam je jak pěst na oko )
Arese
@del42sa JJ, všechny malá auta od Stellantisu mají stejně absurdně krátké zadní boční dveře. Nejvíc to designově řve u 208. Proporčně ošklivé a nepraktické, ty dveře by měly zasahovat mnohem hlouběji nad zadní podběh!
Michal Chmelař
Mně se to na fotkách taky moc nelíbí.
Ale měl někdo z diskutujících tady někdy možnost vidět to na vlastní oči? A nemyslím ten odvozený soutěžní speciál.

Mně se nedávno poštěstilo vidět jeden zaparkovaný kus s italskými registračními značkami ve Zlíně a musím říct, že na živo to působilo překvapivě dobře. Díval jsem na to docela dlouho a ze všech stran a musel jsem dojít k závěru, že ten design vlastně v reálu docela funguje a to auto je originální a svým způsobem i pěkné.
Lord Owl
@Michal Chmelař Já to viděl loni v Rakousku. Docela šik. Pod kapotou nevím co bylo, ale sláva to nebyla asi...
Za těch nabízených 390tis. ve verzi manuál a Stellantistech motor, by se to muselo dlouhodobě projet, jestli to má smysl brát do rodiny...
Michal Chmelař
@Lord Owl
Nemám zkušenost s technikou Stellantis, ale jen čistě obecně v autě této velikosti je tříválec 1.2 myslím přiměřený a za tu cenu to nezní jako špatná nabídka.
Ale jistě, bylo by třeba si to vyzkoušet, za mě by to mohlo být spíš takové druhé auto do rodiny.
ericn
@Michal Chmelař jasně, že ten 3hrnek na to bude stačit 😋 Tohle bude nejlepší varianta. Čistý benzin + 6M…
Caterhem
Pritom by mozno stacilo ,keby sa Lancia inspirovala u Toyoty a postavila konkerenciu GR Yarisu .Techniku nato maju. Potom by mi bol popravde dizajn uplne ukradnuty.
KANKUNEN
@Caterhem Vlhké sny, i kdyby ji měli, tak si lidi koupí raději toho Yarise.
Caterhem
@KANKUNEN Techniku maju,ktoru vyvinuli v spolupraci Stellantis motorsport.To druhe co pises nerozporujem,ze ludia by dali asi prednost Yarisu,ale za mna kazda konkurencia je dobra a za kazde taketo auto by som bol len rad ako milovnik a majitel Eva.
KANKUNEN
@Caterhem Jakou techniku? Snad nepleteš závodní speciál a rychlejší HB dohromady
Ja Prvni 123
Skoda, ze se u nas neprodava.

Za 390.000,- by to byla velmi dobra alternativa.
ericn
@Ja Prvni 123 hmmm kolik by se jich asi prodalo? Náklady na uvedení do prodeje by asi byli vyšší než výdělek 🤣

Lancia tu naposled prodávala rebrandované Chryslery…
Dušan Trnka
Bože, aká to bola niekedy značka !
Jon Bon Novy
Je to vobec este financne ospravedlnitelne drzat umelo znacku, ktora preda 10 tisic aut rocne?
Desatrocia umelo drzany Fiat Punto v drahsich plechoch Lancie Y, teraz to iste svmalym Pezotikom .....
Ta povodna znacka v skutocnosti skoncila na prelome 70-tych a 80-tych rokov, nikto si to vsak 10-rocia nechce priznat. Nadalej ju tryznia a nechcu odpojit od pristrojov. Je to dnes skor hanba, a pritaz, ako realny prinos koncernu.
Slavna znacka, je mi jej hrozne luto .... a je to nedostojne, co s nou stvaraju.
del42sa
@Jon Bon Novy

no s Citroenem dělají úplně to samé ...