Elektrarna pokračuje. To je mezistupeň k full electric.
Za mne pořád dobrý- jak do města, tak na delší trasy.
ericn
2
@Jenik3 kolik se jich prodá? 🤔 S tímhle pohonem minimum 😋
Jenik3
0
@ericn
Řekl bych, že je to přesně obráceně. Kolik xtrailu se prodá bez elektrárny?
ericn
3
@Jenik3 tak letos se X-Trailu prodalo jen 133ks vše benzin. I Omoda 5 je o 100ks lepší 😄 Dokud tam bylo 2.0 dCi a vypadal jak offroad, byl X-Trail na každém rohu. Dneska abys ho lupou pohledal…
Mino21
2
@ericn Jestli to ono nebude tím, že SDA ten e-Power počítá k benzínu. Na silnicích jsem několik e-Powerů (i v Qashqai) viděl, ale ve statistikách je vše jen "benzín". Stačí se podívat na Civic, který má v podstatě stejný typ pohonu. Všechny hybridní Civicy jsou v "benzínu". Takže nemáš úplně pravdu.
Co se týče prodejů. Nevím, nakolik byly X-Traily v minulosti i 4x2, SDA uvádí jen statistiky 4x4 (pokud chceme vědět typy před rokem 2017) a X-Trail dlouhodobě prodával cca 100 vozů za rok. V roce 2024 to takto bylo 226 aut (celkem 243 i se 4x2), v roce 2025 494 aut (celkem 519) a za první tři měsíce Nissan prodal 90 verzí 4x4 (celkem 133 aut), tedy více, než kolik kdysi prodával za celý rok.
No a poněvadž e-Power je jediná 4x4 verze, tak víme, že ta za poslední 3 roky tvořila 226+494+90=810 aut z 243+519+133 = 895. Tato hybridní verze je tak "neúspěšná", že tvoří minimálně 90,5 % prodejů (protože je tam i e-Power 2WD a ten už nerozlišíme). Takže nemáš pravdu podruhé.
traveldrive
0
@Mino21 Asi ťažko kúpiš štvorkolku s iným motorom, keď nie je. Potom je to skôr úspech 4x4, nie hybridného pohonu.
Mino21
0
@traveldrive Ale tys vůbec nepochopil, o čem tu byla řeč. Vysvětlím. Ericn napsal, že 133 kusů je čistý benzín. Tak jsem mu řekl, že to není pravda, když 4kolek, které jsou zákonitě vždy ten hybrid, který se dle jeho slov neprodal ani jeden, bylo prodáno 90 kusů. A to ještě nevíme, kolik z těch 43 zbývajících kusů byl ten čistý benzín a kolik 2WD hybrid.
Za poslední 2+ roky se prodalo přes 90 % aut ve čtyřkolce, tedy zákonitě v tom hybridu, který se dle ericna neprodal ani jeden. Já úspěch nepřičítám 4x4, já mu jen rozporuju to, že se údajně neprodal ani jeden hybrid. Už rozumíš?
ericn
0
@Mino21 Aha, takže 133ks za 1Q je jako úspěch? Tvl tak to jsem nevěděl 😉
No, z toho je 90 ks 4x4 ( opět za kvartál, podíl 67%, ne 90% ) . A nejspíš jen proto, jak píše Travel, že to je 4x4. Tj zbytek bude ta 1,5 mHEV, protože ta elektrika s benzinovou centrálou smysl nedává, a už vůbec ne v 2WD, a to ani finačně...
Mino21
0
@ericn Já jsem se ti snažil naznačit, že v těch 133 kusech, které jsou dle tebe benzín (cituji tvá vlastní slova: "tak letos se X-Trailu prodalo jen 133ks vše benzin.") je minimálně 90 hybridů, které se dle tebe neprodaly ani v jednom kusu.
Dokazuje to to, že bylo prodáno 90 kusů 4x4, které jsou jen a pouze v hybridu. Zda to je úspěch nebo ne a co za tím stojí, to přece vůbec neřeším. Řeším to, že těch hybridů se neprodalo 0 (což jsi říkal a očividně to není pravda), ale minimálně 90. A za poslední 2+ roky těch hybridů bylo 810 z 895 aut, což je přes 90 % aut.
ericn
0
@Mino21 No zapomněl jsem, že u Nissanu 4X4 je bohužel jen tramvaj...😋
Ja Prvni 123
1
Umela inteligence?
Takze bude mit i cyklovac steracu?
ericn
1
@Ja Prvni 123 no a než ho zapne, 3x se auto s AI poradí, jak intenzivně a jestli vůbec může 🤣🤣🤣 Nissan je marnej…
radolaco
0
a zozadu fotka nic?
Miroslav Melichar
2
Za mě design moc pěkný!
👍
Trochu v tom vidím současný Tucson, ale ten se mi taky líbí.
Za mne pořád dobrý- jak do města, tak na delší trasy.
Řekl bych, že je to přesně obráceně. Kolik xtrailu se prodá bez elektrárny?
Co se týče prodejů. Nevím, nakolik byly X-Traily v minulosti i 4x2, SDA uvádí jen statistiky 4x4 (pokud chceme vědět typy před rokem 2017) a X-Trail dlouhodobě prodával cca 100 vozů za rok. V roce 2024 to takto bylo 226 aut (celkem 243 i se 4x2), v roce 2025 494 aut (celkem 519) a za první tři měsíce Nissan prodal 90 verzí 4x4 (celkem 133 aut), tedy více, než kolik kdysi prodával za celý rok.
No a poněvadž e-Power je jediná 4x4 verze, tak víme, že ta za poslední 3 roky tvořila 226+494+90=810 aut z 243+519+133 = 895. Tato hybridní verze je tak "neúspěšná", že tvoří minimálně 90,5 % prodejů (protože je tam i e-Power 2WD a ten už nerozlišíme). Takže nemáš pravdu podruhé.
Za poslední 2+ roky se prodalo přes 90 % aut ve čtyřkolce, tedy zákonitě v tom hybridu, který se dle ericna neprodal ani jeden. Já úspěch nepřičítám 4x4, já mu jen rozporuju to, že se údajně neprodal ani jeden hybrid. Už rozumíš?
No, z toho je 90 ks 4x4 ( opět za kvartál, podíl 67%, ne 90% ) . A nejspíš jen proto, jak píše Travel, že to je 4x4. Tj zbytek bude ta 1,5 mHEV, protože ta elektrika s benzinovou centrálou smysl nedává, a už vůbec ne v 2WD, a to ani finačně...
Dokazuje to to, že bylo prodáno 90 kusů 4x4, které jsou jen a pouze v hybridu. Zda to je úspěch nebo ne a co za tím stojí, to přece vůbec neřeším. Řeším to, že těch hybridů se neprodalo 0 (což jsi říkal a očividně to není pravda), ale minimálně 90. A za poslední 2+ roky těch hybridů bylo 810 z 895 aut, což je přes 90 % aut.