Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Tento motor dokáže z elektromobilu udělat hybrid. Může se objevit ve spoustě známých aut!

13 komentářů

Othello
...Celková účinnost je podle tiskové zprávy vyšší než u jiných řešení s prodlužovačem dojezdu nebo čistě sériového řešení, a to právě z důvodu existence přímého spojení mezi spalovacím motorem a koly....

Na tohle poznání snad nepotřebujeme tiskovou zprávu
kozakm
Proč by to proboha někdo dělal?
Ivan Ponocný
Hybrid je kočkopes, servisní starosti se spalovákem zůstanou, čas strávený v servisu radši rozpočítám strávením na nabíječce.
lamal
@Ivan Ponocný
Takze ked dam 1x za rok auto do servisu cestou do prace a cestou z prace si ho vyzdvihnem, tych 50minut navyse mi vystaci na cely rok straveny na nabijacke pri cestach ? 😁
Ivan Ponocný
@lamal Tak to máš dobrý že chodíš do práce, já to štěstí nemám, já musím zavolat, auto dovézt, to co jsem chtěl udělat co mě trápilo většinou z nějakého důvodu nejde, to co bych zvládl sám to jo, jenže zaplatím skoro nesmysl, pro auto musím zase zajet jiným s někým, navíc mimo teda jednoduchého elektromotoru a těžké baterie musím u hybrida sebou vozit ještě tu vyobrazenou obludu, která mě pak půl roku buzeruje že jsem na tu servisní kontrolu a výměnu oleje a tak ještě nejel, taky proč, když to má najeto od poslední pouze 3 tisíce třeba … U elektro pojedu, ale nikdo mě nenutí, až teď po 4ech letech kdy končí ta plná záruka, nechám vyměnit kabinové filtry a případně co budou chtít, a proč bych něco trávil na nabíječkách, když doma zapojím do zásuvky, a potom zase vytáhnu, určitě jednodušší a í voňavější než když se musím jít třeba vykadit.
lamal
@Ivan Ponocný
S HEV od Toyoty chodim len na pravidelny servis a to platilo uz pri 3 autach, ktore som od nich mal. Nejake drobne veci, ze ti nieco rezonuje opravia v case pravidelnej prehliadky 1x rok.

S EV sa spaja mnoho elektroniky, a ta je aj v HEV... v HEV je ICE atkinson s MPI a planetovym prevodom a tie fakt problemy nemavaju, takze vo vysledku ta rizikova cast elektroniky je v EV.
A v EV mas o moc drahsiu a vykonnejsiu cast elektroniky, ktora je potencialne rizikovejsia a nakladnejsia na servis.
Pavel Pavlišta
Proč by si někdo dával pohon co je komplikovanější, neefektivní, který má své časy za sebou do elektro auta. Taková blbina.
šofér
@Pavel Pavlišta - myslím, že pro vozidla IZS je to řešení. Nemohou mít v záloze x aut z toho půlku na nabíječkách na jedné straně a na druhé být připraveni k výjezdu v režimu 24/7/365 .
Arese
Elektrozkraty ani hybridy zásadně nebrat! Většina lidí chce normální, co nejjednoduší a levné čístě spalovací vozy s manuální převodovkou!
Petr Janek
@Arese
Zaseknutá gramodeska.
lamal
@Arese
Mas tym na mysli, jednoduche benziny s priamym vysokotlakym vstrekovanim, agresivnym EGR, turbom, GPF, odpajanim valcov, dvojhmotou ?

HEV s MPI v atkinsone s planetovym prevodom, je jednoduhsie a spolahlivejsie riesenie od tych co sa to naucili.
Maxmilian_Von_Mondeo
@Arese Většina lidí už nechce manuální převodovku.
Martin911Turbo
Motor jak ho popisuje autor už přeci dávno takový na trhu je, v novém Civicu a Prelude