Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nissan částečně uzavře jediný evropský závod. Důvody jsou čistě ekonomické

14 komentářů

DonVito
ajen abych uvedl na pravou miru uvodni obrazek odkazujici na elektromobil

The Nissan plant in Sunderland currently produces three main models, all of which are electrified as part of the facility's transformation into an electric vehicle hub.Current Production ModelsNissan

Qashqai
This compact crossover is the plant's highest-volume model and includes the unique e-POWER hybrid powertrain.

Juke
Produced in both internal combustion and Hybrid (HEV) versions. An all-electric version is confirmed for future production at the site.Nissan

LEAF
The plant manufactures the all-electric LEAF, with the next-generation model currently being integrated into production lines as part of the EV36Zero project.
traveldrive
@DonVito Viac ako CtrlC a CtrlV nezvládneš? Ak si si nevšimol, ľudia z diskusií ACZ sú gramotní, a vedia si nájsť sami, ak ich niečo zaujíma. Nepotrebujú papagája.
Jon Bon Novy
Mal som kedysi Nissan Almera (2006) a aj Nissan Almera Tino (2005).
Najbezporuchovejsie auta, ake som kedy mal.
Neboli najkrajsie, ale interier bol ergonomicky super.
Jazdili dobre. Okrem vymeny oleja do 250.000 km som servis nikdy nepotreboval.
Neverim, ze by dnes bol niekto schopny vyrobit auto, s ktorym pocas zivotnosti ani nezistite, v ktorom najblizsom meste sa vlastne znackovy servis nachadza.
thebearspook
@Jon Bon Novy Kde je značkový servis musím vědět 😄. Někde jsem auto koupil a někam musím minimálně jednou ročně na servis.
traveldrive
@Jon Bon Novy Predstav si, že mne presne takto slúžil Renault Kangoo. A to je vraj nespoľahlivý Francúz. 😉
thebearspook
Kdysi dávno, kdy ještě Nissan vyráběl auta, jsem měl zájem o Primeru předposlední generace (ta poslední už byla divná), nakonec jsem koupil Mitsubishi, nabídli rozumnější cenu a financování. Nedávno jsem kupoval auto, tak jsem prošel všechny japonské značky a Nissan mě vyloženě vyděsil svou nabídkou. Už to nepovažuji za japonskou automobilku.
ericn
@thebearspook no jo, na Nissan v Evropě je aktuálně smutný pohled. Primera skončila v podstatě modelem P11 FL tuším v roce 2002, na P12 se už koukat nedalo a pak už nebyla…
traveldrive
@thebearspook A čo si teda kúpil?
thebearspook
@traveldrive Tehdy Mitsubishi Carisma, jelo to líp jak Primera a málo to žralo.
rohYpnol
Další dopady nesmyslné ideologie jako je např. i greendeal... 😁
Arese
Přesně takto neslavně dopadne každá automobilka, která zvysoka kašle na požadavky svých zákazníků a místo toho jim vnucuje modely, o které nestojí.
rohYpnol
@Arese
Nissan vždy předběhl dobu. Jako první přišel s SUV. Jako první přišel s mainstreamovou elektromobilitou. Tam kde dnes je Nissan, ostatní evropské automobilky budou tak za 5, 8, 10 let... Bohužel.

Zkrátka Greendeal pohřbil evropský automotive, Ursula to dokázala. Eurohujeříčci můžou jásat, zvýšili jsme naši závislost na cizí imperiální zemi.
Avantime
Z Nissanu mám už roky zlý pocit. Oni sa tvária ako keby svojim produktom ani neverili a že sa strašne obetovali aby ostali v Európe. Plus úplne zničili Mitsubishi. Predtým tá fraška s Ghosnom. Veď nech to zabalia v Európe úplne a majú pokoj. Hneď ich tu nahradia tri čínske značky.
traveldrive
@Avantime Keby len tri...